שתף קטע נבחר

סופית: פלייבוי עולה בסוף השבוע

בג"ץ החליט שלא להוציא צו ביניים שייאסור על עליית ערוץ פלייבוי. פרקליטת הארגונים הפמיניסטים: אני מאוכזבת. בנוסף הוגשה עתירה נוספת על ידי 36 חברי כנסת

בג"ץ דחה (יום ד') את הבקשה להוציא לצו ביניים שיעכב את עליית ערוץ "פלייבוי" עד לדיון והכרעה בעתירה שהגישו הארגונים הפמינסטיים והחברתיים. השופטת אסתר חיות קבעה כי אין מקום בשלב זה להוצאת צו ביניים, וכי הערוץ יכול לעלות לאוויר. בג"ץ אמור לדון בסוגיית השידורים בקרוב בהרכב מורחב של 11 שופטים. לפיכך, הערוץ צפוי לעלות לחזור ביום חמישי בלילה. מחירו יהיה 29.90 שקל לחודש.

בנוסף לעתירת ארגוני הנשים, הגישו 36 חברי כנסת ושלושה חברי כנסת לשעבר עתירה לבג"ץ נגד שידור הערוץ. בין חברי הכנסת המכהנים נמנים גילה גמליאל, רוחמה אברהם, ענבל גבריאלי, מרינה סולודקין, אילנה כהן, אלי ישי, יצחק וקנין, הרב מיכאל מלכיאור, עבד אלמלכ דהאמשה, שאול יהלום, רוני בראון, גלעד ארדן, מוחמד בראכה ואריה אלדד.

"הטיעון העיקרי הוא שתיקון מספר 27 לחוק התקשורת נועד לאסור את שידורו של ערוץ 'פלייבוי'", מסביר עו"ד יוסי עבאדי, המייצג את הקבוצה, "הדבר עולה גם מפרוטוקולי הדיון של הוועדות לפני החקיקה. בהחלטתה הקודמת המועצה קבעה כי הערוץ מציג נשים כחפץ זמין לשימוש מיני, אולם הפכה את החלטתה בלי שום נימוק של ממש". הקבוצה ביקשה צו ביניים שיאסור את שידור הערוץ, אולם עו"ד עבאדי אינו אופטימי: "מכיוון שבג"ץ דחה את בקשת צו הביניים של הנשים, שהוגשה אתמול, אני מניח שגם אנחנו לא נקבל צו ביניים. למרות זאת, חברי הכנסת ביקשו לשמוע את עמדת בית המשפט, לאור העובדה שזו התיקון השלישי לחוק בו המחוקק מנסה למנוע את שידור 'פלייבוי' ובכל פעם מועצת שידורי הכבלים והלווין עושה ככל העולה על רוחה, מבלי להתחשב בכוונת המחוקק".

 

"ביד גסה"

 

בעתירה שהוגשה ביום שלישי נטען כי החלטת המועצה היא ניסיון "לעקוף ביד גסה את הוראות המחוקק. ההחלטה התקבלה במחטף שניצל העדר מינוי פורמלי וזמני של שלוש מחברות המועצה שהתנגדו בעבר לאישור הערוץ ואשר מינויין ייכנס לתוקף תוך שבוע בועדת רביבי". כמו כן נטען כי שינוי מאזן הכוחות הפוליטי בעקבות הבחירות והתחזקות כוחה של שינוי השפיעו השפעה פסולה על החלטת המועצה.

כזכור, מועצת שידורי הכבלים והלווין אישרה בשבוע שעבר לחברות הכבלים ול-YES להשיב למסך את ערוץ "פלייבוי". ההחלטה התקבלה בעקבות פניותיהן של החברות למועצה לפני מספר שבועות בבקשה לשנות החלטה קודמת בנושא.

עו"ד סמדר בן נתן, פרקליטת קואליציית הארגונים הפמינסטיים והחברתיים, אמרה כי היא מאוכזבת מהחלטת בית המשפט.

יאיר חסון, יושב ראש פליי.טי.וי, אמר בתגובה: "כפי שצפינו, העתירה נזרקת מבית המשפט והם נכנסים להליך רגיל כמו יתר העותרים. זה יכול לקחת שלוש-ארבע-חמש שנים. בהצלחה להם". בהתייחס לאפשרות של הגשת עתירה נוספת בידי קבוצת חברי כנסת דתיים אמר חסון: "בית המשפט סירב לתת צו ביניים ואין סיבה שישנה את דעתו. אני תמה שחברי הכנסת הדתיים נלחמים בערוץ - יש לנו סקרים שמראים שממוצע הצפייה באוכלוסיה הדתית גבוה יותר, ואני לא מבין מדוע נבחרי הציבור פועלים נגד הציבור שלהם".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממחר
ממחר
ארכיון
מומלצים