שתף קטע נבחר

בוש: "לא נתיר פיתוח נשק גרעיני על ידי איראן"

הנשיא בוש הקשיח את התבטאויותיו כלפי התוכנית הגרעינית של איראן ואמר שאם יהיה בידה נשק גרעיני היא תהיה "מסוכנת". טהראן שבה וטוענת: הכורים שלנו משמשים לייצור חשמל. הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית קוראת לאיראן לאפשר פיקוח הדוק יותר על מתקניה

ארה"ב מקשיחה את התבטאויותיה כלפי התוכנית הגרעינית של איראן. הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש אמר אתמול (יום ד') שעל הקהיליה הבינלאומית להתאחד ולהבהיר לאיראן שהיא לא תתיר בניית נשק גרעיני בידי איראן. לדברי בוש, "איראן תהיה מסוכנת אם יהיה לה נשק שכזה". בוש אמר את הדברים לעיתונים אחרי פגישה עם נציגי הקונגרס בבית הלבן. סוכנות רויטרס ציינה שזוהי ההתבטאות החריפה ביותר של בוש מאז כרך את איראן, עיראק וצפון קוריאה יחד בין מדינות "ציר הרשע", בתחילת 2002.
איראן, החתומה על האמנה הבינלאומית למניעת הפצה של נשק גרעיני, דבקה בטענותיה לפיהן מתקני הגרעין שלה אינם משמשים לפיתוח נשק גרעיני אלא לייצור חשמל.
בוש אמר את הדברים בעקבות דו"ח ביקורתי של ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם, מוחמד אל-בראדעי, שאמר שלשום בוינה שטהרן אינה עומדת בדרישה לדווח על חומרים גרעיניים ופעילויות בתחום זה". אל-בראדעי קרא לטהראן לחתום על נספח לאמנה לאי-הפצה המאפשר להדק את הפיקוח עליה ולבצע במתקניה בדיקות מעמיקות בהתראה קצרה.
נוכח הביקורת של אל-בראדעי, גם שגריר ארה"ב לסוכנות הבינלאומית הביע דאגה אודות פיתוח נשק אסור בידי איראן. הוא דחה טענות של איראן לפיה היא משתפת פעולה עם פקחים של הסוכנות וקרא לטהראן לאפשר פיקוח בינלאומי הדוק יותר על מתקניה הגרעיניים. השגיר, קנת בריל, שאל מדוע - אם כוונותיה של טהראן הן ייצור חשמל - היא נוהגת באופן שיטתי להפר הגבלות של הסוכנות, ומתחמקת ממתן תשובות אודות פעילותה בתחום הגרעין.
שגריר איראן לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, עלי סאלהי, אמר בוינה שנשק גרעיני אינו חלק ממדיניות ההגנה של איראן. "איראן רואה כל רכישה, פיתוח או שימוש בנשק גרעיני כצעד לא אנושי, לא מוסרי, לא חוקיים ומנוגד לעקרונותיה", דברי סאלהי. הוא טען עוד שארה"ב מפעילה לחץ על הסוכנות ומסיתה את האו"ם ואת דעת הקהל בארה"ב ובעולם נגד איראן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בוש. התבטאות חריפה
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
אל-בראדעי. ביקורת על איראן
צילום: רויטרס
מומלצים