שתף קטע נבחר

השאילתה השבועית: בעניין שירות התעסוקה

למרות המצב הכלכלי הקשה, לשירות התעסוקה, גוף חשוב ומרכזי במיוחד בתקופה זו של אבטלה גבוהה, אין אתר אינטרנט. מי שמקווה לחסוך לעצמו את כיתות הרגליים לטובת חיפוש במאגר הצעות עבודה באינטרנט ימשיך להתאכזב, אך בכל זאת יש לנו בשורות מעודדות

כיצד ייתכן שעל רקע המצב הכלכלי הקשה, לשירות התעסוקה, גוף חשוב ומרכזי במיוחד בתקופה זו של אבטלה גבוהה, אין אתר אינטרנט, ולו אתר ייצוגי פשוט, הכולל שאלות ותשובות ומידע למובטלים? לנוכח הנוכחות הדלה של השירות באינטרנט, דומה שהמובטלים יכולים לכל היותר לחלום על מאגר הצעות עבודה מקוון, שיחסוך מהם את כיתות הרגליים השבועי ללשכות התעסוקה.

ראוי שמאגר הצעות העבודה של שירות התעסוקה יופיע באינטרנט וכל אחד ואחת בארץ יוכל להיעזר בו, לאו דווקא המובטלים אשר מתייצבים בלשכות, כותבת לנו מירי בדואר האדום, ואי אפשר שלא להסכים אתה.

גם מבקר המדינה בדק את הסוגיה הזו בדו"ח לשנת 2002, וגילה כי השירות הקים אתר כבר בשנת 2000, אך לא הופעל בגלל התנגדות ועד העובדים. אי הפעלת האתר חמורה במיוחד, מאחר שהיה אמור לאפשר למעסיקים לאתר דורשי עבודה המתאימים לצורכיהם על ידי עיון בקורות החיים שלהם.

ביולי, 2002, מסר שירות התעסוקה למשרד מבקר המדינה, כי מנכ"ל השירות הגיע לסיכום עקרוני עם ועד העובדים, לפיו יפעיל השירות את אתר האינטרנט אך לא יכלול את מאגר קורות החיים של דורשי העבודה ואת מאגר הצעות העבודה שבידי השירות. למרות זאת, האתר עדיין לא הושק.

 

תגובת שירות התעסוקה

 

יהודה סרוסי, מנהל האגף למערכות מידע בשירות התעסוקה, מגלה לנו שגירסה ניסיונית של אתר האינטרנט החדש של שירות התעסוקה כבר פועלת, לקראת ההשקה הרשמית בתחילת החודש הבא.

הוא מציין כי האתר יכלול בעיקר מידע לקהל דורשי המידע אך לא מאגר הצעות עבודה. הסיבה לכך אינה התנגדות הוועד (בעיה שכבר נפתרה, לטענת סרוסי) אלא טובת המובטלים. "שירות התעסוקה מיועד לתת שירות חינם קודם כל לאותם מובטלים הרשומים בלשכות התעסוקה ברחבי הארץ", אומר סרוסי, "ברגע שנפרסם את המשרות און ליין הן יהיו זמינות גם למועסקים, שינצלו את המאגר כדי לשדרג את מקום עבודתם. כאשר כל העולם ואשתו יכולים לראות את המשרות, נחליש את המובטלים, שרבים מהם כלל לא גולשים באינטרנט".

"לבד מזאת, בשירות התעסוקה קיים מערך של ייעוץ תעסוקתי מקצועי שתפקידו להתאים את המשרות לדורשי העבודה, הרשומים בשירות התעסוקה, על פי כישוריהם. חשוב להבין שדורשי העבודה הם קהל שבוי ואילו המעסיקים עובדים אתנו מתוך בחירה. אם יפנו אליהם עובדים לא מתאימים שייעזרו במאגר הצעות עבודה באינטרנט, הם עלולים שלא לעבוד אתנו יותר".

 

השורה התחתונה

 

דומה שהביקור השבועי או הדו שבועי בלשכות התעסוקה וההמתנה המיוזעת של המובטלים במסדרונות בלתי ממוזגים אינה מחויבת המציאות. פיתוח טכנולוגי יכול לאפשר רק לדורשי העבודה הרשומים בשירות התעסוקה לחפש במאגר הצעות העבודה, כאשר אלגוריתמים ישדכו בין העובדים להצעות העבודה המתאימות להם.

סרוסי מסכים אך אומר שהכל עניין של תקציב, שכמעט ואינו קיים. "את האתר החדש הקמנו בכלום כסף - 20 עד 30 אלף שקל. כאשר יימצא התקציב, נוסיף בשלב ב' גם צ'טים ופורומים עם פסיכולוגיים תעסוקתיים ויועצי תעסוקה.

"בשלב זה, גם נציע למעסיקים שעובדים אתנו לאתר עובדים מתוך מאגר העובדים. כל זה תחת חוק הגנת הפרטיות – במאגר יופיעו רק דורשי עבודה שיסכימו לכך, והמאגר יהיה זמין רק למעסיקים שיקבלו מאתנו הרשאה".

סרוסי מציין כי השירות כן עושה שימוש בטכנולוגיה כדי לחסוך מדורשי העבודה זמן המתנה מיותר בתורים בלשכות. שתי עמדות "מישרומט", אשר פועלות בלשכת האקדמאים בתל אביב ובפתח תקווה, משרתות כ-150 איש ביום. המשתמשים בעמדות אלה יכולים לבדוק אם יש משרות מתאימות עבורם ובמידה שיש, לומר זאת לפקיד ואם אין – ביכולתם להסתלק מיד מבלי לחכות לחינם.

הדור הבא של ה"מישרומטים" (בתצלום מצד ימין לכתבה) צפוי להיכנס לשימוש בחודש הבא, והכוונה היא להציב את העמדות בלשכות תעסוקה נוספות.

 

בעקבות המדור האחרון (האינטרנט המהיר והפריפריה)

 

סטודנט במדרשת רופין מוסר שגם דיירי מעונות הסטודנטים במדרשה הממוקמת במרכז הארץ אינם יכולים להתחבר ל-ADSL בגלל "בעיות תשתית". אבירם מעיר כי באתר משרד התקשורת כתוב: "חברת בזק מחויבת לספק שירות גישה מהירה לספק אינטרנט בכל הארץ באמצעות ADSL תוך 36 חודש מקבלת אישור לספק השירות (נובמבר 2000), בכפוף להחלטות ועדת חריגים".

ממשרד התקשורת נמסר כי התשובה שניתנה לנו בשבוע שעבר, לפיה בזק תשלים את פריסת ה-ADSL במהלך 2004 היא העדכנית. כלומר, מבחינת משרד התקשורת, בזק רשאית לסיים את הפריסה בשנה הבאה. נמשיך לעקוב.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים