שתף קטע נבחר

ישראל קוראת לארגנטינה לסגור את שגרירות איראן

בעקבות המידע כי שגרירות איראן היתה מעורבת בפיגועים הקשים בשנות ה-90, ל-ynet נודע כי בכירים במשרד החוץ העבירו מסר למשרד החוץ בארגנטינה, לפיו "הגיע הזמן לנקוט בסנקציות מדיניות נגד איראן"

שלושה בכירים במשרד החוץ ניהלו שיחות עם בכירים במשרד החוץ הארגנטיני והעבירו להם מסר, כי על ארגנטינה "לבחון מחדש" את המשך פעילות שגרירות איראן בבואנוס איירס. זאת, בעקבות מידע שהצטבר בידי שירות המודיעין של ארגנטינה, הקושר את איראן לביצוע הפיגוע הקשה ב-1992 בשגרירות ישראל, בו נהרגו 22 בני אדם, וב-1994 בבניין "אמיה", ארגון הקהילות היהודיות, בו נהרגו 85 בני אדם.

 

הבכירים במשרד החוץ הם סמנכ"ל אמריקה הלטינית פנחס אביבי, ראש חטיבת תכנון מדיני, דני מוקדי, וסמנכ"ל לעניינים אסטרטגים, ג'רמי ישכרוב. ל-ynet  נודע כי הם טענו בפני סגן שר החוץ הארגנטיני כי "מן הראוי לנקוט בנושא הפיגועים בצעדים מדיניים מעבר לצעדים המשפטיים". הם ציינו כי "עד כה לא ננקטו צעדים מדיניים משמעותיים כתוצאה מן המידע שנמצא בידי שירותי הביטחון של ארגנטינה, בשעה שהוכח שהשגרירות האיראנית היתה פתח למעשי טרור".

 

גורמים מדיניים אמרו ל-ynet כי "המודיעין של ארגנטינה מעיד על מעורבותה בפיגועי הטרור החמורים. ישנן גם הוכחות על מעורבותה בטרור עולמי. לאחר שנציגות איראן הוכיחה את עצמה כעוינת, ברור שעצם קיומה עדיין מהווה איום על הקהילה היהודית, וכן על תושבי ארגנטינה".

 

צווי מעצר נוספים לבכירים איראנים

 

בתוך כך פירסם ביום שישי השופט החוקר גליאנו, שמונה על ידי בית המשפט בארגנטינה לחקור את הפיגועים באמיה ובשגרירות ישראל, חמישה צווי מעצר בינלאומיים נגד בכירים איראנים שעבדו בשגרירות בשנים בהן התבצעו הפיגועים. זאת בעקבות דו"ח מודיעין נוסף שהוצא באחרונה על ידי שירותי הביטחון של ארגנטינה.

 

צווי המעצר הוצאו נגד מי ששימש שגריר איראן בארגנטינה, חאדי סולימנפור, נגד המזכיר השלישי בשגרירות, אחמד ריזה אסחארי, ונגד שישה "מלווי דואר דיפלומטי", שהגיעו לבואנוס איירס זמן מה לפני ביצוע הפיגועים. הם חשודים בשותפות או באחריות לביצוע הפיגועים.

 

השופט החוקר מתח בעיתונות הארגנטינית ביקורת על ההתייחסות האיראנית לצווים קודמים שהוציא לפני כחצי שנה, ואשר איראן התנערה מהם.

 

דובר משרד החוץ האיראני אמר בתגובה לעיתון הנפוץ בארגנטינה: "צווי המאסר הוצאו ממניעים פוליטיים, עקב דרישת ישראל, והם חסרי כל בסיס משפטי".

 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נשיא ארגנטינה, נסטור קירשנר
צילום: איי פי
צילום: ישראל הדרי
סילבן שלום. מסר מהבכירים
צילום: ישראל הדרי
מומלצים