צ'מפיון מנסה לשנות
גם ליבואני פולקסווגן יש עניין בקטגוריית המסחריות הקטנות, ותעשה שימוש בקאדי החדש. אלא שהתחרות לא תהיה מול החבורה המקובלת...
בחטיבת המסחריות של צ'מפיון מוטורס, יבואני מותגי פולקסווגן לישראל, נערכים לאחרונה לקראת נחיתת מסחרית קטנה חדשה, כבר עם פתיחת שנת הדגם 2005. הדגם החדש, אשר יוצג כנראה בתערוכת פרנקפורט, מבוסס על הטוראן, ובכל מקרה מתבסס על מכללי הגולף החדשה.
אם תשאלו אותנו, מדובר - לפחות לכאורה - במתחרה מובהק לסיטרואן ברלינגו, רנו קנגו ופורד קונקט, אולם המציאות המקומית תציב את המסחרית הזו כנראה בעמדה שונה. זאת, מפני שאנשי החברה נמצאים עדיין רק בשלב ההכנה, נושא המחיר רחוק מלהיות סגור, ובעיקר לאור העובדה שיהיה להם קשה מאד כנראה לעמוד ברף שהציב הקונקט.
יהיה מחיר
ולמה אנחנו חושבים כך? אולי לא שמתם לב, אבל הקאדי הוותיק של פולקסווגן עדיין נמכר בארץ. מחירו אגב, יקר ממובילות השוק המסחרי באופן משמעותי. למעשה, עם תג-מחיר רשמי של 121,000 שקלים, ללא ABS, עם כרית אוויר אחת בלבד ומנוע אטמוספרי, הוא מעניק תמורה נחותה בעליל ביחס למתחרים המודרניים בהרבה.
לכן קשה למשל להניח שבדגם חדש, גדול, מודרני ומתקדם בהרבה ככל שיהיה, תוריד פולקסווגן את המחיר. היצרן מדבר על פער מינימלי באירופה של 5% לעומת הברלינגו, אבל לגבי הארץ הנושא אינו סגור.
כיוון אחר
היבואן מצדו בטוח למדי ברכב, ובעיקר בתא נוסעים "עם איכויות גולף" לדבריו. הוא גם משוכנע שללא נושא קבוצות הזקיפה של חישוב שווי ערך הרכב, היה מוצא מספיק לקוחות שיהיו מוכנים לשלם את ההפרש במחיר. אלא שיש חישוב שווי ערך, תהיה בעיה קשה, ויש כבר פתרון מסוים. לפתרון הזה קוראים יוקרה, וכך ינסו כנראה אנשי פולקסווגן להתנער מהמקובל בשוק. למשל, עם גרסאות יחודיות וצבעוניות במיוחד, עם פנייה לקהל פרטי ופחות לציי רכב, ועם מנועי בנזין. כן, בדיוק מה ששמעתם.
מסתבר כי המחלקה המסחרית של היבואן החליטה להילחם בשליטת הדיזל על קטגוריית המסחריות הקטנות, ולהביא ארצה את הדגם החדש גם עם מנועי בנזין החביבים יותר על לקוחות פרטיים. ויש כאן אגב מעט אירוניה, בהתחשב בכך שצ'מפיון הייתה למעין חלוצת הדיזל המודרני בארץ, והיא זו שתנסה להפוך את מנוע הבנזין ל"חוקי" בתחום המסחריות הקטנות.
למעשה, נראה כי בפולקסווגן שואפים להציע את הגרסה המהודרת יותר של הרכב, המצוידת בדלת אחורית מתרוממת מעלה, גם כמיניוואן לא-יקר עם אפשרות לשבעה מקומות. כך הוא יהפוך, בשמו הפינימי-נוכחי "סיטיוואן", או "קאדי" המוכר, למתחרה ישיר ברנו סניק, ובמיוחד באחיו למשפחה הטוראן.
מנועים
לפחות כרגע מתוכנן הרכב להגיע ארצה עם מגוון נאה של ארבעה מנועים: שני דיזלים, שני בנזין. מנוע הדיזל בנפח 2.0 ליטרים והספק מרבי של 69 כ"ס החדש, אשר מחליף את ה-SDI היוצא, יהיה החלש בהיצע. מעליו יוצע ה-TDI 1.9 ליטר המוכר עם 100 כ"ס. בתחום הבנזין יגיעו ה-1.4 ליטר 75 כ"ס, או 1.6 עם הספק מרבי של 102 כ"ס.
מרבית יחידות הכוח משודכות בפולקסווגן גם לתיבות אוטומטיות, ולכן אנו מעריכים כי זו תהיה הבחירה הטבעית של היבואן. עם זאת, כלל לא ברור אם פולקסווגן מתכוונת לייצר אותו כבר בשלב ראשון עם תיבה שכזו. באירופה, וזה לא חדש, היא לבטח תהיה פחות פופולרית.
מכל מקום, היבואן מתבונן היטב במעללי רנו קנגו האוטומטי, כדי לקבל אמת מידה כלשהי לגבי סיכויי ההצלחה של מנוע בנזין בתחום שנשבע לדיזל. למתחרים, המודאגים יותר או פחות, כדאי לדעת שהנחיתה המשוערת של הסיטיוואן תהיה בתחילת השנה הקלנדרית, אם כי יש להניח שיבוא ממשי יחל רק בשנת הדגם 2005.