שתף קטע נבחר

פרוטקשן ברשת

סחטן אתרי הפורנו מהדרום דרש ממפעילי האתרים "דמי שמירה" תמורת התחייבותו להפסיק "להפיל" אותם. האמריקנים העבירו אלפי דולרים לחשבון בנק בבאר שבע, אבל הוא לא הסתפק בכך וגנב את פרטי כרטיסי האשראי של הלקוחות

ביחידת ההונאות של המחוז הדרומי מנסים עכשיו לברר מיהו הבאר שבעי, שמשגע את אתרי האינטרנט הפורנוגרפיים המופעלים מלאס וגאס, מפיל אותם מהרשת, סוחט מהם כספים וגונב את פרטי כרטיסי האשראי של הלקוחות שלהם.

 

על הפרשה הזאת עובדת לא רק משטרת ישראל, גם האף בי איי תר אחר עקבותיו של הישראלי, שגבה פרוטקשן מעשרות אתרי אינטרנט פורנוגרפיים. חברת "סייבר טרנד קופריישן בע"מ" מקליפורניה, שמפעילה את האתרים משרת אינטרנט בלאס וגאס, ארה"ב, היא הנפגעת העיקרית של נוכל המחשבים הישראלי.

 

החברה מפעילה אתרים חוקיים, שמספקים חלק משירותיהם תמורת תשלום באמצעות כרטיסי אשראי. האתרים האלה מפיצים באינטרנט תמונות וסרטי עירום מסוגים שונים, ויש אליהם עשרות אלפי כניסות של גולשים מדי יום. לאחרונה החלו האתרים האלה "ליפול" מהרשת לשעות ארוכות בגלל תעלולי מחשב שביצע אלמוני. האיש אף פנה אל מפעילי האתרים באמצעות הדואר האלקטרוני והחל לסחוט אותם. הוא דרש "דמי שמירה" תמורת הבטחה לא להפיל יותר את האתרים.

 

הסחטן נתן למפעילי האתרים שם ומספר חשבון בנק בסניף בנק הפועלים בבאר שבע - והם נענו לסחיטה ושילמו לו אלפי דולרים כדי שיפסיק "להפיל" אותם. אבל עם האוכל בא התאבון, והאיש לא עמד בהבטחתו: הוא המשיך להפיל אתרים ודרש עוד כספים כדמי חסות.

 

במקביל, גילו אנשי החברה כי בפריצה לאתר שלהם נגנבו, בין השאר, פרטי כרטיסי האשראי של הלקוחות. מפעילי האתרים סרבו לשלם לסחטן בפעם השנייה והתלוננו במחלקת המחשבים של האף בי איי. במקביל, שכרו עורכי הדין של החברה שירותיו של מומחה המחשבים, עו"ד בועז גוטמן, בעבר ראש מפלג עבירות מחשב ביחידה לחקירות הונאה של משטרת ישראל.

 

עו"ד גוטמן התלונן במשטרה ומסר לחוקרים את קצות החוטים שיכולים להוביל אל הסחטן מהדרום: השם שמסר, מספר חשבון הבנק, מספרי הטלפונים שמהם פעל ותמלילי שיחות. עכשיו ינסה רפ"ק עופר מסינג, ראש יחידת ההונאה של המחוז הדרומי, שעליו הוטלה החקירה, לעשות את מה שלא הצליחו עד כה חוקרי האף.בי.איי: ללכוד את סחטן האינטרנט מהדרום.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי הסחטן?
מי הסחטן?
צילום: צביקה טישלר
מומלצים