שתף קטע נבחר

חברות התקליטים נגד ילדה בת 12

תעשיית המוזיקה הכריזה כי הגיעה להסדר עם הילדה, ששמה הופיע בין 261 הגולשים הנתבעים עקב החשד למעורבותם בשיתוף שירים פיראטיים באינטרנט. ההסדר ממחיש את הבעייתיות בקמפיין הנוכחי של תעשיית המוזיקה: אולי צודק אך בוודאי לא חכם

חברות התקליטים הגיעו להסדר עם ילדה בת 12 מניו יורק, ששמה הופיע בין 261 הגולשים הנתבעים עקב החשד למעורבותם בשיתוף שירים פיראטיים באינטרנט. זאת, לאחר שאם הילדה הסכימה לשלם 3,000 דולר כדי להסדיר את התביעה. האם התנצלה בשם הילדה והודתה בכך שמעשיה הפרו את חוקי זכויות היוצרים של ארה"ב.

 

ההסדר של תעשיית המוזיקה עם הילדה בריאנה להרה היה הראשון מסוגו מאז הגיש איגוד חברות התקליטים של ארה"ב261 תביעות נגד גולשים ברחבי ארה"ב, במסגרת הגל הראשון בסדרה של אלפי תביעות שיוגשו, במטרה לנסות ולצמצם את תופעת הפיראטיות באינטרנט.

 

"היא לא תעשה את זה יותר"

 

את ההסדר יזמה האם, סילביה טורס, שעורכי הדין שלה פנו ל-RIAA בבקשה להגיע לסיכום. "אנחנו מבינים עכשיו ששיתוף המוזיקה היה בלתי חוקי", מסרה האם בהצהרה שהופצה על ידי תעשיית המוזיקה, "בריאנה לא תעשה את זה יותר". "אני מצטערת על מה שעשיתי. אני אוהבת מוזיקה ולא אפגע באמנים שאני אוהבת", מסרה הילדה.

 

כלל לא ברור כיצד שמה של בריאנה הופיע ברשימת הנתבעים, שכן ה-RIAA טוען כי הנתבעים הם האנשים שמשלמים את חשבון האינטרנט בבית, ובדרך כלל לא מדובר בילדים. כך או כך, המקרה של בריאנה ממחיש את יחסי הציבור האיומים שמסב הקמפיין הנוכחי לחברות התקליטים. ייתכן שהחברות צודקות, מבחינה חוקית, אך נראה כי חוכמה רבה לא הופגנה מצדן עד עתה. משפחתה של בריאנה מתגוררת בחלק המערבי של ניו יורק במסגרת הסדר דיור. לדברי האם, הם סברו בטעות כי הם זכאים להוריד מוזיקה מהרשת בגלל ששילמו 30 דולר עבור תוכנת שיתוף קבצים, ששמה לא נמסר.

 

בדרך לחטיבות הביניים?

 

עורך הדין של ספק האינטרנט "וריזון", ויליאם בר, גינה בשימוע בסנאט את חברות התקליטים, על הקמפיין שהן מנהלות נגד "ילדות בנות 12" במקום לעודד את הגולשים לעבור להשתמש בשירותי מוזיקה חוקיים. "וריזון" מנהלת מאבק ארוך נגד ה-RIAA, שהצליחה לשכנע לאחרונה את בית המשפט לכפות על הספק למסור לידיו פרטים של גולשים החשודים בהפרת זכויות יוצרים. גם הסנאטור האמריקני דיק דרבין גינה את חברות התקליטים במהלך שימוע בעניין בסנאט. "האם אתם בדרככם לחטיבות הביניים בדרך לעצור חשודים נוספים?", סנט בנשיר ה-RIAA, קארי שרמן.

 

"אנחנו מנסים לגרום לאנשים להבין כי הם עלולים להיתפס, ולכן עליהם להימנע מפעילות כזו", הגיב שרמן, "רוב האנשים לא גונבים מחנויות בגדים בגלל החשש להיעצר. נכון, ייתפסו גם כמה ילדים, אך תופתע לדעת כמה מבוגרים מעורבים בהפרת זכויות יוצרים".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
RIAA. יחסי ציבור גרועים
RIAA. יחסי ציבור גרועים
מומלצים