שתף קטע נבחר

זעם בפקיסטן על עסקת הפלקון בין הודו לישראל

שר החוץ של פקיסטן הזהיר: "מערכת הפלקון שמוכרת ישראל להודו עלולה לשנות את מאזן הכוחות, ואנו נעשה את הכל כדי לשמור על איזון צבאי"

פקיסטן הביעה אמש (שבת) דאגה בעקבות עיסקת הפלקון בין ישראל להודו. שר החוץ של פקיסטן, חורשיד קאסורי, הזהיר כי המערכות המתוחכמות "עלולות לשנות את מאזן הכוחות הצבאי באזור".

 

במסגרת העיסקה, התעשייה האווירית תספק לחיל האוויר ההודי שלושה מטוסי ביון והתראה מדגם פלקון, שיעניקו להודו יכולת להתבונן עמוק לתוך שטחה של פקיסטן.

 

קאסורי האשים את הודו בכך שפתחה במירוץ חימוש ואמר כי ארצו יכולה להגן על עצמה ותנצל את כל משאביה כדי לשמור על איזון צבאי. "האיזון חיוני לשלום", אמר שר החוץ, מבלי לפרט באילו צעדים נגדיים תנקוט ארצו. "אנו מודאגים מהעיסקה, משום שהרכישות הביטחוניות של הודו מכוונות תמיד נגדנו", אמר.  

 

ביום ו' נחתמה בניו דלהי העסקה הגדולה ביותר בתולדות התעשייה הביטחונית בישראל, ושוויה מוערך ב-1.2 מיליארד דולר.

 

אישור העסקה התאפשר לאחר שבחודש אוגוסט הסירה ארה"ב את התנגדותה לעסקה. זאת לאחר שיפור המצב הביטחוני בין הודו לפקיסטן וההערכה כי העסקה לא תוביל לאי יציבות באזור.

 

הפלקון הוא מערכת ביון שפותחה בישראל, הכוללת רדאר המסוגל לקלוט נתונים לטווח רחוק, שהורכב במטוס מטען רוסי.

 

הפלקון נחשב למערכת ההתראה המשוכללת ביותר בעולם, והוא מיוצר במפעל "אלתא" של התעשייה האווירית. מדובר במטוס שעליו מותקן מכ"ם מיוחד, שמורכב ממערכת חיישנים אלקטרוניים העושים שימוש באנטנות קבועות. אלה מותקנות בתוך "צלחת" גדולה המורכבת על גב המטוס.

 

מערכת הפלקון מסוגלת לזהות מטרות אוויריות בטווחים של מאות קילומטרים. על פי פרסומים זרים, המערכת מסוגלת לעקוב בו זמנית אחרי עשרות מטרות אוויריות וקרקעיות, וכן לאסוף מודיעין אלקטרוני, משמע: להאזין לשידורי האויב, למיין אותם ולהפיק מהם מידע בזמן אמת.

 

אחרי ההתקרבות עם פקיסטן 

 

עסקת הפלקון עלולה לפגוע בניצני ההתחממות ביחסים בין ישראל ופקיסטן. בחודשים האחרונים חלה התקרבות קלה בין שתי המדינות, לאחר שבסוף יוני הכריז נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, כי ממשלתו מוכנה לשקול מחדש את היחסים עם ישראל. "הנושא חייב להישקל ברצינות, ולא על בסיס רגשי", אמר מושארף, שארצו אינה מכירה בישראל.

 

בסוף יולי השיבה ישראל באיתות מדיני משלה: שר החוץ סילבן שלום אמר אז כי ירושלים מעוניינת לייסד קשרים דיפלומטים מלאים עם המדינה המוסלמית הגדולה, המחזיקה בנשק גרעיני. "אם הפקיסטנים רוצים - הם ימצאו פרטנר", אמרו גורמים בירושלים.

 


פורסם לראשונה 11/10/2003 23:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון YNET
הפלקון. 1.2 מיליארד דולר
ארכיון YNET
צילום: איי פי
הנשיא מושארף. אחרי ההתחממות ביחסים
צילום: איי פי
מומלצים