שתף קטע נבחר

הרב שמצלם אותנו מבפנים

את הרב יגאל שריקי מאופקים מכנים חסידיו, בהם פוליטיקאים וסלבריטאים, 'סי-טי'. לפונים אליו הוא ממליץ לקרוא קריאת שמע ולשנן פסוקי תהילים. ומה יהיה במדינה? נצטרך להגיע להסכם כואב בין שני הצדדים

עמרי שרון מרבה להתייעץ עם הרב יגאל שריקי מאופקים, שחזה במדויק את ניצחונו בבחירות של אביו אריאל שרון. גם עשרות סלבריטאים, אנשי עסקים ופוליטיקאים עולים אליו לרגל. לפני תקופת בחירות שוקקת הלשכה של הרב כמו בפריימריס. גם בהילולה באופקים שהרב עורך מעת לעת נצפים לא מעט ידוענים.

 

את הרב שריקי מכנים חסידיו 'סי-טי'. הם מספרים שהוא ניחן ביכולת לסרוק במדויק את הבפנוכו של הבנאדם שמולו. תחילה הוא "בודק" אם לאדם שניצב מולו אין "הפרעה" מבחינת המזל. אם יש לאדם זיווג ובית, ושניהם טובים, בעיקרון העניינים צריכים להסתדר, הוא טוען.

 

כדי לשדרג את מזלם של הפונים אליו, גוזר על עצמו הרב תענית דיבור מחצות הלילה עד ליום שלמחרת ומתפלל עבורם. הוא גם ממליץ בפניהם לקרוא קריאת שמע, להתעמק בשיר השירים ולשנן פסוקים מספר תהילים. "זה טוב לכל התחלואים, וגם נגד עין-הרע", הוא פוסק.

 

בלשכתו בתל-אביב פגשנו קצינה מירושלים שהגיעה לבקש את עזרתו. "זו לא פעם ראשונה שאני אצלו", התוודתה בפנינו. "הוא איש שרואה את הדברים כמו שהם, ולא היסס לומר לי גם דברים קשים, שלא קל לשמוע".

 

עצת הרב לשלום באזור: להגיע להסכם כואב בין שני הצדדים. "ואני חושב שאנחנו בדרך הנכונה". גם המצב הכלכלי ישתפר. "תמיד לפני משהו מתוק, יש משהו מריר. גם במצרים סבלו אבותינו, ואחרי כן יצאו לגאולה".

 

הבשורה הגדולה: תוך ארבעה חודשים, עם הרבה תפילות, המצב יתייצב. "עם ישראל ידע תקופות קשות. מה שאנחנו עוברים, זה ניסיון להתאחד ולעלות על המסלול. תמיד ניצחנו רק כשלא היינו מפורקים, רק כך נעלה על דרך המלך".

 

טיפ לתיקון פרטי: כל אחד צריך לעשות מדי יום חשבון נפש ולראות מה צריך לתקן. מה אפשר לשנות, וללכת לישון רק לאחר עשיית סדר במחשבות.

 

הטכניקה: לעצום עיניים ולראות בדמיון ים. כך הנפש תירגע, והאדם לא ייכנס לחרדות. "כשמתייאשים, מפסידים. ברגע שמאמינים, אפשר לנצח. אמונה עושה 50 אחוז מהעבודה".

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תהילים נגד תחלואים. הרב יגאל שריקי
תהילים נגד תחלואים. הרב יגאל שריקי
צילום: חיים הורנשטיין
מרבה להתייעץ עם הרב שריקי. עמרי שרון
מרבה להתייעץ עם הרב שריקי. עמרי שרון
צילום: חיים זיו
מומלצים