שתף קטע נבחר

האם חיים רמון פורש מהחיים הפוליטיים?

השר לשעבר מכחיש בתוקף, אולם ל-ynet נודע כי רמון שוחח באחרונה עם פוליטיקאים בכירים וציין כי יתפטר עד סוף השנה. בכירים בעבודה: רמון דווקא הראה בתקופה האחרונה נוכחות בשטח, וסייע למפלגה בבחירות המקומיות

האם חבר הכנסת חיים רמון פורש? רשמית, הוא מכחיש כי בכוונתו להתפטר מהכנסת ולעזוב את החיים הפוליטיים בעתיד הקרוב, ובתגובה לשאלת ynet אף השיב כי "מדובר בשטויות". אלא של-ynet נודע כי השר לשעבר שוחח באחרונה עם פוליטיקאים ממפלגות שונות שפרשו מהחיים הפוליטיים, בהם שרים בכירים לשעבר, ואמר להם כי בכוונתו להתפטר מהכנסת עד סוף השנה.

 

מקורות במערכת הפוליטית סיפרו כי שמעו את השר לשעבר עוזי ברעם אומר כי חיים רמון אמר לו כבר באוגוסט שאין ברצונו להמשיך ולשמש כחבר כנסת, ובכוונתו לפרוש "בתוך שבועות". אלא שמאז עברו כבר יותר מכמה שבועות, וכידוע, רמון עדיין מכהן כחבר כנסת.

 

למרות זאת, גורמים אחרים סיפרו ל-ynet כי רמון חזר על דברים דומים בתקופה האחרונה באוזני אישים פוליטיים אחרים, ואמר להם כי עד הסוף השנה בכוונתו לפרוש. כאמור, השר לשעבר הכחיש את הדברים ואמר ל-ynet כי "הם לא נכונים".

 

כך או אחרת, אין זו הפעם הראשונה שח"כ חיים רמון מדבר או חושב על פרישה מהחיים הפוליטיים. בעבר הוא דיבר עם מקורבים על האפשרות לבצע מהלך כזה, אפשרות שלא יצאה אל הפועל. בכירים בעבודה אף ציינו כי "רמון הראה בתקופה האחרונה נוכחות בשטח, ואף סייר בכמה מקומות במהלך מערכת הבחירות לרשויות המקומיות ועזר למפלגה".

 

יצויין גם כי רמון נראה פעיל ומעורב מאוד גם בעשייה הפרלמנטרית והסיעתית מאז תחילת מושב החורף של הכנסת.

 

מנאום הלווייתנים להנהגת ההסתדרות

 

רמון, בן 53, חבר כנסת מטעם מפלגת העבודה משנת 1983. היה שר הבריאות, שר הפנים, השר לענייני ירושלים ויו"ר ההסתדרות.

 

את נאומו המפורסם (הידוע כ"נאום הלוויתנים") נשא בוועידת מפלגת העבודה ב-30 בינואר 1994, כשאמר בדיון על חוק ביטוח בריאות ממלכתי: "כמו לווייתן שאיבד את חוש הכיוון אתם מסתערים על החוף, מסתערים שוב ושוב, ורוצים להתאבד. אני בכוחי הדל, דוחף אתכם אל המים החיים. ואתם לא רוצים". קהל צירי המפלגה קרא לעברו "תתפטר" והוא עשה זאת והקים רשימה ("חיים חדשים") שהתמודדה בבחירות להסתדרות וניצחה את מפלגת העבודה.

 

רמון הפריד את ההסתדרות מקופת חולים הכללית למרות התנגדות פעילי מפלגת העבודה והנהגת ההסתדרות. הוא עזב את תפקיד יושב ראש ההסתדרות בנובמבר, כאשר נקרא לכהן כשר הפנים בממשלת פרס, לאחר רצח יצחק רבין.

 

בכנסת ה-14 הוביל רמון את החוק לפיזור הכנסת והצליח להעבירו ב-21 בדצמבר 99', יחד עם חברי הכנסת רענן כהן וחיים אורון, ובכך גרם לנפילת ממשלת נתניהו.

 

לפני בחירות 99' התלבט רמון אם להישאר במפלגת העבודה, אך לאחר שהתמודד בפריימריס ושובץ ברשימת "ישראל אחת" לכנסת היה לאחד מאנשי אמונו של אהוד ברק. בממשלה שהקים אהוד ברק לאחר בחירות 99' שימש רמון שר במשרד ראש הממשלה ואחראי לענייני ירושלים. לאחר פרישת סיעת ישראל בעלייה מהממשלה מונה לתפקיד שר הפנים.

 

נבחר לכנסת ה-15 כמועמד "ישראל אחת". ב-2001 סירב להצטרף לממשלת האחדות בראשות אריאל שרון ונותר ח"כ בלבד. בנובמבר 2002 התמודד בבחירות לראשות מפלגת העבודה מול עמרם מצנע ובנימין בן-אליעזר וזכה במספר הקולות הנמוך בין השלושה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
רמון ב"נאום הלוויתנים"
צילום: שאול גולן
צביקה טישלר
ההסתדרות. ניצח את העבודה
צביקה טישלר
מומלצים