שתף קטע נבחר

רמדיה הורשעה בעבר בסימון מטעה של מרכיבי הדייסות

שערוריית "רמדיה" אינה המקרה הראשון שבו מתגלים אי דיוקים במידע המודפס על מוצרי החברה: בשנת 2002 הודתה החברה כי סימון תכולת השומן והחלבון על דייסות שייצרה, אינו נכון. החברה הבטיחה "לפעול לתיקון הליקויים", ובית המשפט הסתפק בקנס

 

במרס 2002 הורשעה חברת "רמדיה" בבית משפט השלום בראשון לציון בעבירת "אי מילוי הוראת תקן רשמי", אחרי שהתגלה כי תוכנן של דייסות מתוצרת החברה אינו תואם את פירוט המרכיבים שהודפס על האריזות. (לפרויקט מיוחד בנושא פרשת "רמדיה" לחצו כאן)

 

על פי הדיווח היום (ה') ב"ידיעות אחרונות", במרס 2001 ביקר מפקח מזון של משרד הבריאות במפעל "רמדיה" בראשון לציון, ונטל לבדיקה מספר מוצרים: דייסת תירס, קופסת קורנפלור, דייסת ארוחת דגנים עם שוקולד ודייסה של ארוחת אורז עם ירקות. המוצרים נלקחו לשם בדיקת התאמת תכולת החלבון והשומן לסימון התזונתי שעל גבי האריזה, כנדרש בתקן הישראלי.

 

בכל המוצרים שנלקחו לבדיקה, תכולת השומן לא תאמה לסימון התזונתי שעל גבי האריזה. בדייסת התירס על האריזה סומן 0.9% שומן ובפועל נמצאו 2.1%. על אריזת הקורנפלור נכתב 0.4.% חלבון ו-0.3% שומן. בפועל הקופסה הכילה 0.3% חלבון ו 0.5% שומן. על קופסת ארוחת דגנים עם שוקולד סומנו 2.6% שומן ובפועל היא הכילה 4.3% שומן. קופסת דייסת אורז עם ירקות הכילה 2.3% שומן, במקום 1.3% הרשומים על גבי האריזה.

 

בא כוחם של הנאשמים, חברת "רמדיה" ודריו ניימן, ששימש אז כמנהל תפעולי ומנהל אבטחת איכות במפעל, טען ש"מדובר בסטייה קטנה מהמותר בתקן. בלתי מעשי לסמן מוצר בדיוק של 100%, היות ומדובר ברכיבים טבעיים, שתכולתם משתנה מגרגר דגן למשנהו".

 

למרות שמדובר בחומרים שאינם מהווים סכנה לבריאות, סעיף 3.3 לתקן אוסר סימון שגוי של מזון ארוז מראש. בסוף המשפט הסכימו הנאשמים והתביעה לעיסקת טיעון שבה הורשעו ניימן והמפעל ונקנסו ב-4,000 שקלים. בגזר הדין ציינה השופטת ליאורה ברודי כי אישרה את העיסקה בהתחשב ב"עברם הנקי של הנאשמים ובפעולות הנעשות לתיקון הליקויים".

 

הסיפור המלא יתפרסם ביום שישי בעיתון "במקום" של רשת "ידיעות תקשורת"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
"סטייה קטנה מהתקן". רמדיה
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים