שתף קטע נבחר

לראשונה בתולדות האו"ם: הצעת החלטה נגד האנטישמיות

דווקא אירלנד, שנחשבת ל"עויינת" כלפי העמדה הישראלית בנושאי חוץ וביטחון, מניחה על שולחן האו"ם הצעת החלטה בנושא. שר החוץ האירי לעמיתיו באירופה: "חייבים להתנגד נחרצות לגילויי האנטישמיות". עד עתה נכלל הגינוי במסגרת רחבה יותר, של החלטות נגד הגזענות באשר היא. השגריר לשעבר, דורי גולד: "מדובר בהתפתחות חשובה ביותר". העולם מתעורר?

פרסום ראשון: לראשונה בתולדות האו"ם מוגשת הלילה (יום ד') הצעת החלטה מיוחדת לגינוי האנטישמיות. את ההצעה תגיש דווקא אירלנד, שנחשבת לרוב לעויינת כלפי העמדה הישראלית בנושאי חוץ וביטחון.

 

שר החוץ סילבן שלום נפגש היום עם עמיתו האירי, בראיין קואֵן, במסגרת כינוס שרי החוץ בבריסל. הוא ביקש ממנו את תמיכת אירלנד לכך שלהחלטה השנתית שמקבל האו"ם בעניין גינוי חוסר הסובלנות הדתית בעולם, ייכלל הפעם גם גינוי לאנטישמיות.

 

שלום אמר לשר האירי כי "מדי שנה, האו"ם מאשר החלטה לשלילת כל צורה של אי-סובלנות דתית. לאור גילויי האנטשמיות הגוברים, שגם מתורגמים לאלימות כלפי יהודים, יש מקום לכלול השנה גם גינוי לאנטישמיות".

 

השר האירי, שארצו תכהן החל מהחודש הבא כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, התנגד להצעה לכרוך את הדברים ביחד. עם זאת, הוא הציע שאירלנד תגיש לעצרת האו"ם הצעה חדשה ויחודית לגינוי האנטישמיות.

 

לידי ynet הגיע מסמך, אותו שיגר שר החוץ האירי לעמיתיו באיחוד האירופי. במסמך נכתב כי השרים מביעים דאגה עמוקה לנוכח גילויי האנטישמיות האחרונים ביבשת, ובמיוחד לאחר הפיגועים בבתי-הכנסת באיסטנבול בשבת האחרונה.

 

"שום מחלוקת פוליטית אינה יכולה להצדיק פגיעה בפרטים, קל וחומר בקהילה שלמה, על בסיס דתה או מוצאה האתני", נכתב במסמך. בהמשך מסביר השר קואן מדוע לא ניתן לדעתו לקשור את הנושא לגינוי הכללי לגזענות, ומבקש את תמיכת עמיתיו באירופה להצעת החלטה נפרדת בנושא, "כדי להבהיר בצורה מפורשת שאירופה שוללת את האנטישמיות על כל גווניה וגילוייה".   

 

גורמים דיפלומטים אמרו ל-ynet כי "לאור האירועים בתקופה האחרונה, נראה שישנה עליה בגילויי האנטישמיות באירופה, ולכן זהו זמן טוב לקהילה הבינלאומית לגנות זאת". לדברי הגורמים, "מדובר ביותר מאקט סמלי, זאת הצהרה משמעותית של הקהילה הבינלאומית, שאומרת שהיא מודעת לבעיה ורוצה להתמודד איתה".

 

דורי גולד, שגריר ישראל באו"ם בעבר, אמר כי "אם הצעת ההחלטה תצא לפועל, תהיה לכך חשיבות מיוחדת". גולד מציין כי מדינות ערב מתייחסות לאו"ם כאל מקור הלגיטימיות הבינלאומית שלהם. "ההחלטה לא מחייבת, אמנם, מבחינת המשפט הבינלאומי, אך היא תיצור נורמות למערכת הבינלאומית, שניתן יהיה לפעול ביחס אליהן".


פורסם לראשונה 18/11/2003 18:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
העצרת הכללית של האו"ם
צילום: איי פי
אי פי
הפגנה נגד ניאו-נאצים באירופה
אי פי
שר החוץ האירי קואן
מומלצים