ג'ני מכבה את המצלמה
נערת המצלמה הראשונה, ג'ניפר רינגלי בת ה-27 (ג'ני קאם), הודיעה כי פורשת מעסקי המציצנות המקוונת לאחר שבע שנות פעילות
אתר JenniCam, שהופעל על ידי נערת המצלמה הראשונה, ג'ניפר רינגלי בת ה-27, נסגר לאחר שבע שנות פעילות. רינגלי, מחלוצות המציצנות הדיגיטלית, הפכה לסלבריטי כאשר באפריל 1996 התקינה בחדרה במעונות מכללת פנסילבניה מצלמות וידאו, ופתחה את אתר האינטרנט JenniCam.org.
במשך השנים עקבו אחריה המצלמות ותיעדו כל צעד שעשתה: החל מצחצוח שיניים בעירום, עבור בהתכרבלות עם חברה דקס (אותו "גנבה" מחברתה הטובה ביותר, קורטני) וכלה במשחק עם חתוליה המרובים או צפייה בטלויזיה. כעת, באתר האינטרנט של ג'ני מופיעה המבשרת כי האתר ייסגר ב-31 לדצמבר 2003, אולם לא מפורטת הסיבה לכך. נראה כי העירום שהציגה היה בעוכריה - ג'ני אינה יכולה לגבות עוד תשלום מהמנויים באתר (אשר חלקים ממנו פתוחים לגולשים חינם). דוברת חברת התשלומים PayPal אישרה כי החשבון של רינגלי נסגר משום שצילומי העירום החזותי באתרה מפרים את מדיניות החברה.
גן חיות אנושי וירטואלי
בזמן שתוכנית הטלויזיה של רשת MTV, "העולם האמיתי", הפכה ללהיט, בלוגים החלו לצוץ ברשת וגם ספקי פורנו אימצו במהירות את הטרנד האותנטי, והשתמשו במצלמות רשת לצורך שידור תמונות חיות, "ג'ני", כפי שכונתה בחיבה על ידי הגולשים, הייתה בין הראשונות שהפנתה את המצלמות אל עצמה - סוג של ניסוי חברתי בשידור חי.
רינגלי, גיקית מחשבים לשעבר שעובדת בארגון ללא מטרות רווח בסקרמנטו, קליפורניה, ציינה בעבר כי רצתה לאפשר לאנשים להציץ לגן חיות אנושי וירטואלי. "אני מחזיקה את JenniCam בחיים לא בגלל שאני רוצה או צריכה להיות נצפית אלא פשוט בגלל שלא אכפת לי להיות נצפית" כתבה. "תראו את חיי, בדיוק כפי שהם היו מתרחשים לולא פעלו המצלמות...כניסוי ארוך טווח, הרעיון מובן יותר."
בתחילה כלל האתר שלה תצלומים וחדשות בלבד, ורק לאחר מכן הוכנסה המצלמה לחדרה במעונות. "חשבתי שזו תהיה דרך נפלאה להיות בקשר עם כמה חברים ובני משפחה", אמרה רינגלי בראיון לעיתון קנדי. "מעולם לא תכננתי ש-Jennicam תהיה בטלוויזיה, בסרטים ובעיתונים. זה לא היה אמור לקרות".
הכוכב דעך
אבל זה קרה - לאחר שנה כבר ביקרו את ג'ני כמעט 700 גולשים מדי חודש. רינגלי הזמינה את הגולשים לביתה והם באו בהמוניהם. כתבה שפורסמה עליה בעיתון אוסטרלי הובילה להתענינות רבה של התקשורת. מאז, כתבו עליה ב"טיים", ב"קוסמופוליטן", היא הופיעה ב"לייט שואו עם דיוויד לטרמן", ואף שיחקה בתוכנית הטלוויזיה "רצח דיאגנוסטי", בתפקיד JoanneCam - אשה שנרצחת בידי צייד מפעילי מצלמות רשת. עשרות אתרי אינטרנט עוסקים בתופעת ג'ני, בהם הפרודיה NotJennicam.
רינגלי הפכה למוקד להערצה של מאות אלפי גולשים ולמושא החיקוי של מאות אתרים, אך עם הזמן דעך כוכבה. נערות מצלמה חדשות, צעירות ונועזות יותר תפסו את מקומה, על אף שמעריצים רבים שמרו אמונים לנערת המצלמה החלוצה. כיום, כאשר האינטרנט גדוש באתרי הצצה של נערות החושפות טפחיים עבור תשלום, נראה כי ג'ני סיימה את תפקידה.