העיצומים הסתיימו, בינתיים אין התנפלות
העיצומים במשרדי הממשלה הסתיימו והעובדים שבים הבוקר לקבל קהל, לראשונה אחרי 100 ימים. במשרדים המבוקשים ביותר - לשכות משרד הפנים, לשכות התעסוקה ומשרד הרישוי נערכים לקליטת הפונים, תוך תגבור הצוותים והאבטחה
למרות הציפיות להתנפלות המונית על משרדי הממשלה, הבוקר עם תום העיצומים, לא נרשמים לפי שעה תורים ארוכים של אזרחים ונשמר הסדר.
שירות התעסוקה
לשכות התעסוקה נפתחו כבר ב-07:30 ויעבדו היום ומחר עד השעה 18:00. ייתכן שמתכונת עבודה זו תימשך גם ביום חמישי. בשירות התעסוקה ביקשו רק מדורשי העבודה שיום ההתייצבות שלהם הוא שלישי, להגיע היום. כאמור, לא נרשמו בלשכות עומס מיוחד.
משרד הפנים
יו"ר ועד עובדי משרד הפנים, נתן צברי, הודיע כי היום יאויישו לשכות משרד הפנים בכל העובדים העומדים לרשותו. כן צפויה הארכה של שעות הפעילות. במקביל יתוגברו הלשכות בשוטרים במטרה לשמור על הסדר.
במשרד הפנים מבקשים לפנות היום רק במקרים דחופים. במשרד מציינים כי יש להעדיף הגשת בקשות בדרכים חלופיות, כמו באמצעות הטלפון (02-6294777) ובבתי הדואר, ללא הצורך להגיע אישית ללשכות מינהל האוכלוסין.
ביטוח לאומי
במוסד לביטוח לאומי תוגברו צוותי העובדים, למקרה של עומס. כמו כן תוגבר מערך האבטחה.
ההחלטה אם להאריך את שעות הפעילות תשקל בהתאם למספר הפונים.
משרד התחבורה
בכוונת משרד התחבורה להאריך את שעות הפעילות בחלק מהמשרדים המחוזיים גם לשעות אחר הצהריים, במיוחד בימים בהם אין קבלת קהל. בנוסף יתוגברו עובדי משרד הרישוי בעובדים נוספים, וייעשה מאמץ מיוחד להתגבר על לחץ הפנים הצפוי.
רשם המקרקעין (טאבו)
בלשכות רשם המקרקעין (הטאבו) יתגברו את הצוותים במקרה של עומס פונים. מערך האבטחה במקום יתוגבר לשמירת הסדר. לפונים שלא יענו במקום, מומלץ להפקיד את תיקי הפעולה, והללו יטופלו בהקדם גם בשעות שלאחר שעות העבודה הרגילות.