שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: "נעצור את פיתוח הגרעין"

בהצהרה ששחררה טוענת צפון קוריאה כי היא מוכנה לעצור את תוכניות פיתוח הגרעין שלה, על מנת להגיע לשלום באיזור. הבית הלבן בתגובה: על צפון קוריאה להוכיח את רצינות כוונותיה

צפון קוריאה הציעה הבוקר (יום ג') בשנית לעצור את פיתוחן של תוכניות הגרעין שלה. זאת כחלק ממאמציה לחדש את השיחות הבינלאומיות בעניינה.

לטענת צפון קוריאה, היא "מביעה נכונות להפסקת הבדיקות הנוגעות לנשק גרעיני, ואפילו מוכנה לעצור את כלל תעשיית האטום שלה, זאת על מנת להשיג שלום באיזור".

מהבית הלבן נמסר בתגובה כי על צפון קוריאה לפתוח בתהליך הפירוק. זאת על מנת להוכיח לארצות הברית שכוונותיה רציניות.

משלחת אמריקנית תצא היום לצפון קוריאה, במטרה לבקר באתרי הפיתוח הגרעיניים. זוהי הפעם הראשונה שמשלחת של זרים מבקרת באתרי הגרעיני ביונגביון שבצפון המדינה. 

צפון קוריאה הביעה כבר לפני כחודש את נכונותה להתפרק מנשקה הגרעיני, במידה וארצות הברית תגיש לה סיוע ותסיר את שמה מרשימת המדינות התומכות בטרור.

ארצות הברית, סין, רוסיה, יפן ושתי הקוריאות מנסות בימים אלה לתאם סבב חדש של שיחות, שידונו בתוכניות הנשק של צפון קוריאה, אך רוסיה ודרום קוריאה הודיעו כי הסיכויים לקיום שיחות שכאלה בחודש הקרוב הם קלושים.

המשבר הגרעיני בין ארצות הברית וצפון קוריאה החל בשנת 2002, כאשר ארצות הברית טענה כי פיונגיאנג מייצרת נשק גרעיני. זאת תוך הפרה של ההסכמים שהושגו בשנת 1994, בה התחייבה צפון קוריאה לעצור את פיתוח הגרעין שברשותה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כור גרעיני בצפון קוריאה (ארכיון)
כור גרעיני בצפון קוריאה (ארכיון)
צילום: רויטרס
חיל שומר במתקן גרעיני (ארכיון)
חיל שומר במתקן גרעיני (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים