שתף קטע נבחר

ביהמ"ש עצר בניית פרויקט "געש על הים"

בעקבות פניית הירוקים למועצה הארצית לבנייה, פנתה האחרונה לביהמ"ש בבקשה להפסיק את בניית הפרויקט, שהוא בעצם שכונת וילות לאנשים פרטיים בסמוך לים

בית משפט השלום בנתניה הוציא צו שמורה להפסיק את העבודות בפרויקט "געש על הים".  הפנייה לבית המשפט  נעשתה על ידי רשויות הבנייה בעקבות פניית מפלגת הירוקים.

 

"געש על הים", הוא פרויקט יוקרתי חדש מדרום לקיבוץ געש, מזרחית לגן הלאומי חוף השרון. הפרויקט, הנושק לחוף הים, כולל 30 מגרשים בשטחים של חצי דונם עד דונם וחצי, המיועדים לבניית בתים צמודי קרקע מרווחים. הקרקע היא בבעלות פרטית.

 

המגרשים, שחלקם נמצאים בקו ראיה ישיר לים, הוצעו למכירה לאנשים פרטיים וניתן יהיה לבנות עליהם בתים בני שתי קומות ומרתף, בשטח כולל של מחצית משטח המגרש.

 

הפרויקט הוא מיזם משותף של קיבוץ געש ושל חברת "סקום" - חברה בת של שיכון עובדים. באוגוסט 2001 רכשה סקום מקיבוץ געש מחצית מהבעלות על הקרקע, כחלק מעסקת ענק שהיקפה עומד על כ-28 מיליון דולר.

  

הירוקים: מדובר בשיווק של יישוב יוקרתי

 

דרור עזרא, רכז פורום השרון במפלגת הירוקים, וחבר מועצת חוף-השרון, ד"ר אבי כהן, פנו לפני כחודש למנהל מחוז מרכז במינהל התכנון, יו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה, עמרם קלג'י ויו"ר הוועדה לתכנון ולבנייה מחוז מרכז, שוקי אמרני.  עזרא וכהן ביקשו  לעצור את העבודות בשטח, ולהחזיר את הדיון על התוכנית לוועדה המחוזית.

 

בין השאר טענו השניים, כי "אופי היישוב, קיבוץ געש מוגדר כיישוב כפרי חקלאי, לעומת זאת ה"שכונה" "געש על הים" משווקת כיישוב יוקרה ל-30 בתים צמודי קרקע על אדמה פרטית, ובריכות שחייה פרטיות. לפי הבנתנו התוכנית שאושרה נועדה להרחיב את קיבוץ געש, אבל למעשה בימים אלו מוקם יישוב חדש לעשירי הארץ בניגוד לכוונת המתכנן הלאומי... יש לנו חשש שאישור לתוכנית זו התקבל תוך הטעיה לכאורה של מוסדות התכנון. הקמה של יישוב חדש, שונה לחלוטין באופיו מהיישוב הקיים, במסווה לכאורה של הקמת שכונה חדשה לקיבוץ... לדעתנו יש חשיבות גדולה ששטחים שנמצאים בצמוד לגנים לאומיים ושמורות טבע יישארו כשטחים פתוחים/ירוקים (לא בנייה)... "

 

נציגו של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אהרון בונה, פנה לבית משפט השלום בנתניה בבקשה להוציא צו זמני להפסקת העבודות באתר. האישור הראשון לפרויקט ניתן בספטמבר 1999 על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז המרכז, שקבעה כי "היתרי בנייה יינתנו על סמך תוכנית בינוי ופיתוח שתאושר על ידי הוועדה המקומית". ביולי 2002 אישרה הוועדה המקומית חוף השרון את התוכנית. בנובמבר 2003 אישרה הוועדה המקומית הקמתן של בריכות שחיה פרטיות בתחום המגרשים. 

 

בימים אלה החלו להתבצע באתר עבודת עפר. כאמור, שופטת בית משפט השלום בנתניה, אביבה טלמור, הוציאה צו  הפסקת עבודה בפרויקט.

 

עזרא אור בתגובה: "מדובר בהישג גדול. עצרנו את הבולדוזרים מלבנות עוד שכונת יוקרה על החוף. למעשה המדינה קיבלה את הטענות שהייתה כאן הטעיה לכאורה של מוסדות התכנון על ידי קיבוץ געש והוועדה המקומית חוף-השרון".

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים