דיווח בתאילנד: הממשלה מסתירה התפרצות שפעת העופות
עיתון בתאילנד טוען כי הממשלה מסתירה את העובדה כי מותם של רבבות עופות במדינה נגרם בשל שפעת עופות מחשש לנזק כלכלי לתעשיית יצוא העופות. בויאטנם גרמה המחלה למותם של חמישה אנשים. ממשלת תאילנד: אין לנו מה להסתיר
האם תאילנד, מיצואניות העוף הגדולות בעולם, מסתירה את העובדה כי מחלת שפעת העופות התפרצה בתחומה?
המחלה הביאה לאחרונה להשמדת רבבות עופות בויאטנם השכנה, וככל הנראה גם גרמה למותם של חמישה אנשים. גם בטייוואן ביפאן ובקוריאה דווח על התפרצויות של המחלה.
בתקופה האחרונה מתו מספר רב של עופות גם בתאילנד וחוואים במדינה טוענים כי חוות הגידול אכן נגועות במחלה. שלטונות תאילנד טענו בתוקף כי מדובר במחלת נשימה ולא בשפעת עופות.
אולם העיתון התאילנדי "האומה" טען היום (ה') כי הממשלה מסתירה את האמת בניסיון להימנע מנזק כלכלי. העיתון דיווח כי לאחרונה מתו מספר אנשים העובדים בתעשיית העופות אולם השלטונות מנעו מקרוביהם לברר את סיבת המוות.
שר הבריאות של תאילנד הודה כי שלושה אנשים שאושפזו לאחרונה בבתי חולים עובדים בדיקות בניסיון לברר האם דלקת הריאות בה לקו היא למעשה שפעת עופות. עם זאת הוא הדגיש כי מדובר בחשד בלבד ושתוצאות הבדיקות טרם התקבלו. זו הייתה הפעם הראשונה שגורם תאילנדי רשמי מעלה את האפשרות שיתכן שהמחלה התפרצה גם בתאילנד.
אך מחוקק תאילנדי טען בתקשורת כי לפחות אחד מבין שלושת החשודים - ילד בן שבע של חוואי המגדל עופות - אכן לקה במחלה. שלטונות הבריאות של תאילנד מיהרו לסתור את טענותיו. שר הבריאות התאילנדי אמר: "אין לנו מה להסתיר".
השבוע כינס ראש ממשלת תאילנד, טקסין צ'ינאוואט ישיבת קבינט מיוחדת שכללה ארוחה על טהרת העוף. ראש הממשלה הזמין לישיבה עיתונאים במטרה להראות לאזרחי תאילנד שאין כל חשש מאכילת עוף. עם זאת, בתאילנד דווח שלאחרונה חלה ירידה ברכישת עופות.
בתוך כך הודיעה יפאן כי היא עוצרת את יבוא העופות מתאילנד, מחשש להתפרצות דומה בתחומה. לאחרונה אירעה התפרצות של המחלה בחווה במערב המדינה. דווח על התפרצויות דומות בטייוואן.
החשש הוא שהנגיפים המחוללים את המחלה, הפוגעת בעופות, יעברו לבני אדם. גורמים בארגון הבריאות העולמי הביעו לאחרונה חשש כי תסריט שכזה יהיה חמור יותר מהתפרצות הסארס בשנה שעברה. בארגון חוששים מהתפשטות המחלה באסיה. דובר מטה הארגון באסיה אמר: "ככל שהמחלה נפוצה יותר כך גדל הסיכוי שהנגיף שמחולל אותה יעבור מוטציה ויקשה עלינו להדבירה".