שתף קטע נבחר

צילום: איי פי

שרון: אנו מוכנים לצעוד שוב עם שכנותינו לשלום

ראש הממשלה נשא נאום לציון 25 שנים להסכם השלום עם מצרים, והדגיש כי "ישראל חותרת לשלום בראש ובראשונה עם שכניה - סוריה, לבנון והפלסטינים". פרס עקץ: "שמחתי לשמוע בדבריך את נעימת המזרח התיכון החדש". אבל אף אחד לא בא: כ-20 חברי כנסת בלבד בחרו להשתתף באירוע. גם המצרים החרימו, בעקבות ההתנקשות באחמד יאסין

בלי חברי כנסת ובלי נציגים ממצרים: "ישראל מוכנה לצעוד שוב עם שכנותיה לעבר השלום הנכסף, באומץ ובנחישות - כפי שעשתה לפני 25 שנה עם מצרים", כך הצהיר לפני הצהריים (יום ד') ראש הממשלה, אריאל שרון, בישיבה מיוחדת של מליאת הכנסת, לציון 25 שנים להסכם השלום עם מצרים.

 

על המעמד העיבה העובדה שרוב מכריע של חברי הכנסת בחרו כלל לא להגיע. למעשה, יציע המבקרים, שבו נכחו שגרירים ונציגים דיפלומטיים רבים, היה עמוס הרבה יותר מאשר המליאה למטה, שהכילה כ-20 שרים וחברי כנסת בלבד.

 

ראש הממשלה שרון הדגיש בדבריו: "גם היום יש צורך דחוף בהשכנת שלום במזרח התיכון, שיכול להצעיד את כל ארצות האזור לביטחון וקדמה. זה השלום שישראל חותרת אליו עם כל מדינות ערב - ובראש בראשונה עם שכנינו - סוריה, לבנון והפלסטינים".

 

הוא הוסיף: "באחרונה אנו עדים לתהליך מבורך של התחממות ביחסים עם מצרים. ביטוי לכך ראינו בביקורו האחרון של שר החוץ, סילבן שלום, בקהיר ובפגישותיו המוצלחות עם מובארק וכן במגעים ביני לבין הנשיא ושליחיו. אנחנו מקווים שמדינות ערב נוספות יילכו בעקבות מצרים וירדן".

 

שרון סיפר על פגישתו הראשונה עם הנשיא סאדאת בקהיר, במהלך כהונתו כשר חקלאות ב-1981, והוסיף: "גם בתקופה של טרם הסכמי השלום, מעולם לא שנאנו את בני העם המצרי. למרות הדברים הקשים שעוללו המצרים לבני ישראל". הוא ציטט מן המקורות: "לא תתעב מצרי, כי גר היית בארצו".

 

יו"ר האופוזיציה, שמעון פרס, עקץ בנאומו את שרון: "שמחתי לשמוע בדברי ראש הממשלה את נעימת המזרח התיכון החדש, שיש לעשות שלום כולל. אני חושב שזו אמירה שבהחלט האופוזיציה איננה יכולה להתנגד לה. אני אומר גם שקל לשבח את העבר וקשה להסכים עם מחיר העתיד".

 

ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) החרים את הישיבה, לדבריו בשל "יחסה העוין של מצרים לישראל", ומשום שלדבריו, אין מדובר בשלום, כי אם ב"מלחמה קרה. השלום עם מצרים מסב את תשומת הלב למחיר הכבד מנשוא של אובדן נכסי מולדת, וגעגועים יומיומיים לבתינו בסיני", דברי ח"כ אריאל.

 

  • מיוחד: מה לומדים במצרים על ישראל?

 


קארטר,בגין וסאדאת
בגין, קארטר וסאדאת בקמפ דייויד. צילום: AP

 

אבל על האירוע בכנסת העיב בעיקר חסרונו של נציג כלשהו מהממשל בקהיר. מי שאמור היה להגיע, היה ראש הוועדה לענייני חוץ בפרלמנט המצרי, ד"ר מוסטפא אל-פקי, יחד עם מוחמד בסיוני, השגריר לשעבר בישראל.

 

אולם לפני כשבוע הודיעו לפתע המצרים כי ישלחו נציג זוטר יחסית - גמאל א-דין, ציר בפרלמנט. בקהיר נימקו את הביטול בכך שד"ר פקי "חש ברע" בעת ביקורו בשבוע שעבר בז'נווה. יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, קיבל את הטענה. אולם במשרד החוץ ראו בביטול איתות ממצרים, על האופן בו היא רואה את האירוע ואת השלום הקר בכללותו.

 

אלא שאז, בתחילת השבוע, הגיעה ההתנקשות בשייח יאסין. הנשיא חוסני מובארק גינה בחריפות את ההתנקשות, וכינה אותה "מעשה פראי ולא חכם". בעקבות כך, הודיעה קהיר כי איש מטעמה לא יגיע לכנסת.

 

בקהיר, כמו בבירות ערביות רבות, היו בימים האחרונים הפגנות ענק של סטודנטים ואזרחים, שקראו לפגוע בישראל ובשגרירותה בעקבות ההתנקשות ביאסין. כוחות הביטחון המצריים תיגברו את השמירה סביב השגרירות והמוסדות היהודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 33
שרון נואם. לצעוד לשלום
צילום: ערוץ 33
צילום: ערוץ 33
המליאה הריקה. לא ח"כים ולא מצרים
צילום: ערוץ 33
צילום: איי אף פי
הפגנות בקהיר בעקבות ההתנקשות ביאסין
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
מובארק. אף אחד לא בא...
צילום: רויטרס
צילום: מאיר פרטוש
פרס. שמחתי לשמוע מזרח תיכון חדש
צילום: מאיר פרטוש
בסיוני. נשאר בבית
צילום: AP
מומלצים