שתף קטע נבחר

בוש: רקע אידיאולוגי אחד לטרור בירושלים ובמדריד

במסיבת העיתונאים השלישית מסוגה במהלך כהונתו, עמד הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, בפני שטפון של שאלות על עיראק ועל מחדלי 11 בספטמבר. בוש הבהיר שארה"ב תעביר את הריבונות לעיראקים עד 30 ביוני. הוא ציין שאם היה יודע על המתקפה שמתכנת אל-קאעידה היה הופך שמים וארץ

"האידיאולוגיה של טרוריסטים במדריד היא אותה אידיאולוגיה של מי שרוצח ילדים בירושלים" - כך אמר הלילה (יום ד') נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש במסיבת עיתונאים בשידור חי, השלישית מסוגה בקדנציה שלו.

 

הפעם "צלבו" אותו הכתבים בשאלות על עיראק ועל מחדלי 11 בספטמבר. בפתח דבריו התייחס לנעשה בעיראק: "עברו עלינו שבועות קשים, אבל נישאר להשלים את העבודה. האלימות מונעת בידי גורמים קיצונים מעיראק ומחוץ לעיראק...עיראק חופשית היא גורם חיוני לשלום במזרח התיכון".

 

"האלימות שאנחנו רואים בעיראק מוכרת. הטרוריסטים שלוקחים שבויים או טומנים מטעני צד סמוך לבגדד משרתים את אותה אידיאולוגיה של מי שהרג חפים מפשע ברכבות במדריד, של רוצחי ילדים באוטובוסים בירושלים, של מי שמפוצץ מועדון לילה בבאלי וחותך את גרונו של כתב צעיר בשל היותו יהודי (דניאל פרל)".

 

"ראינו את אותה אידיאולוגיה של רצח כש-241 חיילי מארינס נהרגו בביירות, במתקפה הראשונה על מרכז הסחר העולמי, בהרס שתי השגרירויות באפריקה, במתקפה על המשחתת קול ובזוועה חסרת הרחמים שהסבה כאב לאלפי גברים, נשים וילדים ב-11 בספטמבר 2001".

 

"אף אחד מהמעשים לא התבצע מטעמים דתיים. זו פעולתה של אידיאלוגיה פוליטית קיצונית. משרתי האידיאולוגיה הזו שואפים לכונן עריצות במזרח התיכון ומחוצה לו. הם שואפים לדכא נשים. הם שואפים לרצוח יהודים ונוצרים".

 

נישאר בעיראק כמה שצריך

 

בוש שב ואמר שארה"ב תעשה הכל כדי להבטיח שהריבונות בעיראק תועבר לעיראקים עד 30 ביוני. כשנשאל בדבר הטענות על כך שהמלחמה בעיראק דומה למלחמה בווייטנאם השיב בזעם: "זה שקר". בוש הבהיר שהחיילים יישארו כמה שצריך, "ולא יום אחד יותר".

 

לדבריו, "אם הגנרל ג'ון אביזייד, ירצה חיילים נוספים, הוא יקבל אותם...בסופו של דבר הביטחון יהיה בידי העיראקים. אם העיראקים יצטרכו עוד ציוד, הם יקבלו".

 

בהתייחסו למוקטאדה א-סאדר, אמר בוש: "הוא ארגן את תומכיו למיליציה בלתי חוקית, ותומך פומבית בארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה".

 

גורמים בפמליית ראש הממשלה, אריאל שרון, הנמצא בוושינגטון, הגיבו בסיפוק לדבריו של הנשיא בוש, שהשווה בין הטרור בירושלים לאירועי טרור ברחבי העולם. אחד הגורמים אמר ל-ynet: "נושא המלחמה בטרור בוער בעצמותיו של הנישא והוא הבהיר שהקשיים בעיראק לא יפגעו בנחישותו. ארה"ב נחושה להביא לדמוקרטיזציה בעיראק". 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כינס מסיבת עיתונאים. בוש
כינס מסיבת עיתונאים. בוש
צילום: רויטרס
נישאר כמה שצריך בעיראק. מפגין נחישות
נישאר כמה שצריך בעיראק. מפגין נחישות
צילום: איי אף פי
אם רק היינו יודעים. בוש מתגונן
אם רק היינו יודעים. בוש מתגונן
צילום: איי פי
מומלצים