שתף קטע נבחר

אזור התעשייה קרני חדל לתפקד

עובדי האזור, הלכוד בין רפיח הבוערת, עזה המבותרת ומחסום קרני הסגור לתנועה, אינם מגיעים לעבודה, והמפעלים אינם מוציאים סחורה; בעל מתפרת "רפבליק" באזור התעשייה ארז, שגם הוא בקושי מתפקד, פתח מפעל חדש בג'וליס

אזור התעשייה קרני שברצועת עזה הפסיק לתפקד. האזור, הנמצא בין העיר רפיח, העיר עזה המנותקת מרפיח ומעבר קרני שבכניסה לרצועה, לא נסגר באופן רשמי, אך הוא סגור בפועל, בשל הסגר שהטיל צה"ל על רפיח מצד אחד, ביתור רצועת עזה מצד שני וסגירת מחסום קרני מצד שלישי.

 

"התעשיינים בקרני אינם יכולים למכור את סחורתם, כיוון שהיציאה היחידה לסחורה מהאזור היא דרך מחסום קרני", אומר ל-ynet מנכ"ל ובעלי החברה המפעילה את קרני, ד"ר עבדול מאלכ-אל-ג'אעבר, "למעשה, אין להם מה לעשות עם העבודה שלהם". גם לקוחות מישראל אינם יכולים להוציא סחורה מקרני.

 

גורמים ברשות הפלסטינית טוענים, שבשל פעילות צה"ל ברפיח, לא יכולים עובדי האזור, שבחלקם הגדול גר ברפיח, להגיע לעבודתם.

 

באזור התעשייה קרני יש כיום 21 מפעלים, חלקם בבעלות ישראלית וחלקם פלסטינית. זאת, לעומת 57 מפעלים שפעלו באזור לפני תחילת האינתיפאדה. אזור התעשייה מעסיק כיום 652 עובדים. במהלך 2003 ביצע אזור התעשייה 78 משלוחי יצוא ו-99 משלוחי יבוא.

 

בעלי מתפרת "רפבליק" יקים מתפרה חדשה בג'וליס

 

בתוך כך נודע ל-ynet, שמתפרת "רפבליק" באזור התעשייה ארז, משה כהן, מקים מתפרה חדשה בכפר ג'וליס שליד כרמיאל. רפבליק, מהמפעלים הגדולים באזור התעשייה ארז, העסיקה כ-200 עובדים לפני סגירת האזור. עם הטלת הסגר על אזור התעשייה בארז חדלה המתפרה לתפקד, וכהן מתכוון להעביר את פעילות הייצור של המתפרה למפעל החדש בג'וליס. כהן מתכוון להעסיק במפעל החדש בין 200 ל-300 עובדים.

 

"אני לא יכול לדעת מה יהיה עם ארז", אומר כהן. "אני חושש שתוך חודש כל המפעלים בארז יקרסו. לאחר שכל בקשתנו לעזרה לא נענו, אני מציל את עורי ומקים עוד מפעל שיבצע את אותה עבודה. אני עובר לצפון, כי מבטיחים לי ששם הממשלה תסייע לי, למרות ששבעתי כבר מהבטחות. בכל מקרה אני אדע שלפחות ניסיתי. אני מבין שאולמרט מדבר על חוק שיחייב את הממשלה לסייע לי לסבסד את העבודה, ואני מקווה שהפעם, לשם שינוי, הוא יעמוד במילה שלו".

 

אזור ארז סגור לכניסת עובדים פלסטינים מזה כחודשיים. חלק מהמפעלים באזור קרסו ונסגרו. מפעלים אחרים גייסו עובדים ישראלים מאופקים, נתיבות ושדרות העובדים במקום הפלסטינים. 

 

"אני קורא לממשלת ישראל לנצל את חלון ההזדמנויות שיוצר המצב הקשה הזה, ולסייע למפעלים ישראליים ברצועת עזה להעביר את הייצור לישראל", אומר יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל בהתאחדות התעשיינים, רמזי גבאי. "המפעלים לא יוכלו לשלם לעובדים בישראל מה ששילמו לעובדים בעזה, אבל הממשלה יכולה וצריכה לגשר על הפער הזה כדי להציל את הענף ולהקל קצת על מצוקת האבטלה הנוראה באזור הדרום".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני סלומון
מחסום קרני סגור והמפעלים שובתים
צילום: דני סלומון
מומלצים