שתף קטע נבחר

ירי בסעודיה: צלם רשת BBC נרצח וכתב נפצע קשה

השניים ניסו לצלם ברובע בריאד הנחשב למעוזם של אנשי ארגון הטרור אל-קאעידה - ואז נורו. הצלם מת מפצעיו, הכתב חולץ כשהוא פצוע קשה על ידי כוחות הביטחון הסעודיים. שר החוץ הבריטי גינה בחריפות את התקרית

מקרה קשה של פגיעה בעיתונאים, על רקע סיקור המלחמה בטרור: צלם רשת ה-BBC נהרג ועיתונאי של הרשת נפצע קשה מירי, בעת שצילמו כתבה אודות ארגון אל-קאעידה בריאד בירת סעודיה.

 

הצלם, האזרח האירי סיימון קמברס, בן 36, והעיתונאי פרנק גרדנר, בן 42, נורו ככל הנראה על ידי קיצונים מוסלמים. קמברס מת מפצעיו, וגרדנר אושפז במצב קשה בבית חולים מקומי.

 


הירי בסעודיה
העיתונאי הירוי ברחוב (צילום: איי.אף.פי)

 

 

השניים שהו בתוך מכונית, יחד עם מדריך סעודי, ברובע סווידי בעיר, וניסו לצלם את ביתו של פעיל בכיר באל-קאעידה, שנהרג בשנה שעברה בקרב עם כוחות הביטחון הסעודים. הרובע נחשב למעוזם של תומכי אוסאמה בין לאדן, מנהיג ארגון הטרור "אל-קאעידה".

 

בשלב מסוים נפתחה לעברם אש, ככל הנראה מצד מספר תוקפים - והם נפגעו. אנשי ביטחון סעודים חילצו את גרדנר הפצוע, ששכב מידמם בכביש. קמברס מת מפצעיו.

 

תאגיד השידור BBC הודיע כי גרדנר וקמברס יצאו לסעודיה לפני שבוע כדי להכין כתבות אודות המלחמה בטרור במדינה, שגבתה עשרות קורבנות בפיגועים בחודשים האחרונים. לפני כשבוע נהרגו 22 בני אדם באירוע חטיפה בעיר חובאר.

 

שר החוץ הבריטי, ג'ק סטרו, גינה בתוקף את הירי ואמר כי "נעשה ככל יכולתנו כדי להמשיך ולתמוך בשלטונות הסעודיים ובמאבקם נגד הטרור".

 

האירוע הוא הפגיעה הרביעית באזרחים מערביים בתוך 5 שבועות בסעודיה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצלם קמברס. נהרג
הצלם קמברס. נהרג
צילום: רויטרס
סטרו. גינוי חריף
סטרו. גינוי חריף
צילום: איי פי
פיגוע מכונית תופת בסעודיה לפני כחודש. הטרור משתולל
פיגוע מכונית תופת בסעודיה לפני כחודש. הטרור משתולל
צילום: איי אף פי
מומלצים