שתף קטע נבחר

טיל שיוט ראשון מתוצרת ישראל המשוגר מהקרקע

הטיל החדש, דלילה GL, הוא פיתוח של טיל הדלילה, המשוגר ממטוסים. הטיל הזה, המשוגר מהקרקע, מסוגל להגיע לכל הבירות הערביות בסביבה, כולל דמשק וביירות. לפי תע"ש, הטווח שלו הוא 250 קילומטרים, אך גורמים ביטחוניים אומרים שהטווח גדול בהרבה

פיתוח חדשני: תע"ש הציגה היום (ד') פיתוח חדש מתוצרתה - טיל שיוט ראשון מסוגו מתוצרת ישראל, שניתן לשגר מהקרקע. הפיתוח הוצג בתערוכת הנשק "יורוסטורי" בפריס.

 

בשנים האחרונות אמרו גורמים ביטחוניים שישראל שואפת להשיג טיל שיוט המשוגר מהקרקע, אולם זו הפעם הראשונה שישראל מודה שיש לה טיל כזה. ישראל אף פנתה פעמיים לארה"ב בבקשה לרכוש טילי טומהוק, אולם ארה"ב דחתה את הפניות.

 

הטיל החדש, Delilah-GL, הוא פיתוח של טיל הדלילה, המשוגר ממטוסים, ומסוגל להגיע לכל הבירות הערביות בסביבה, כולל דמשק וביירות.

 

על-פי נתוני תע"ש הרשמיים, הטיל החדש יכול להגיע לטווח של 250 קילומטרים, כך שהוא אינו מכסה את איראן, אולם גורם ביטחוני ישראלי אמר לשבועון "ג'יינס" ש"הטיל מגיע להרבה יותר מ-300 קילומטרים".

 

משייט מסביב למטרה

 

הדלילה הוא טיל המשוגר לטווחים ארוכים ומסוגל לשוטט מעל המטרה לצורך זיהוי ותקיפה מדויקת, גם של מטרות הנמצאות בתנועה. על-פי הג'יינס, הטיל יכול לשאת ראש נפץ של 30 ק"ג. על-פי דיווחים בחו"ל, ישראל שואפת לצייד גם את הצוללות בטילי שיוט לטווח רחוק.

 

הטיל מצויד במערכת ניווט, יירוט מטרות זמן אמת, יכולת בחירת מטרות, יכולת שיוט מסביב למטרה, כדי להבטיח תוצאה אופטימלית. כמו כן ניתן לבטל את המוד האוטומטי, ולשלב ניווט ידני מרחוק, כדי לוודא בקרת תוצאות, ותקיפה מדויקת ואפקטיבית.

 

בתצורה היבשתית, ישוגר טיל הדלילה ממשגר ייעודי על הקרקע, ולאחר מכן יתנהג כמו הטיל המשוגר מהאוויר. לדברי תע"ש, הדלילה מצויד במנוע סילוני, מערכות GPS ואופטרוניקה מתקדמות, המציבות אותו כטיל איכותי ביותר, לצורך תקיפה "כירורגית" של מטרות איכות בעומק.

 

יש יתרונות, יש חסרונות

 

יפתח שפיר, ממרכז יפה למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת תל-אביב, מסביר בשיחה עם ynet שטיל שיוט הוא למעשה מטוס ללא טייס, שמכוון למטרה מסוימת ומתביית עליה: "הטיל החדש הוא פיתוח של דלילה, טיל מדגם ישן יחסית. זה לא טיל השיוט ראשון, גם ה"פופאי" הוא טיל שיוט".

 

לדברי יפתח שפיר, "הטילים הקודמים שוגרו ממטוסים. החידוש בפיתוח הזה הוא שהטיל ממריא מהקרקע. יש יתרונות וחסרונות לשיגור מהקרקע. שיגור ממטוס זה יותר חסכוני לטיל עצמו - כי הוא לא צריך לצבור גובה ומהירות. לעומת זאת, בשיגור מהקרקע צריך הנעה יותר חזקה, אבל זה חוסך עלויות מטוס והבטיחות גבוהה יותר".

 

ומה המשמעות האסטרטגית של טיל כזה? "בתוך סך כל הנשק שיש לישראל, המשמעות היא לא גדולה בעיני. יש טילים דומים לטווחים דומים, המוגנים מנשק נגד מטוסים. כך שהתועלת האסטרטגית היא קטנה. לטיל כזה יכול להיות יתרון גדול, אם הוא משוגר גם מהיבשה וגם מכלי שיט. ישראל לא מאשרת ולא מכחישה שיש לה אפשרות כזו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תעשיה צבאית
נא להכיר: דלילה GL
צילום: תעשיה צבאית
צילום: דובר צה`ל
האם יצויידו גם הצוללות?
צילום: דובר צה`ל
הטומהוק האמריקני. מודל לחיקוי
צילום: רויטרס
מומלצים