שתף קטע נבחר

מותה של נדבנית

האישה שתרמה מיליונים רבים לירושלים ולאירגוני שלום ידעה מעט מאוד אושר בחייה הפרטיים. הוריה נספו בשואה, היא התאלמנה מבעלה ובנה היחיד מת ממחלה קשה. רק היכולת לתרום עזרה לה במעט לשאת את הצער

"לגיטה היה כל מה שיש לעשירי העולם - בתים מפוארים, בתי קיט מדהימים בהרי האלפים, יאכטה, מטוסים פרטיים. רק דבר אחד אלוהים חסך ממנה בצורה אכזרית כל-כך - אושר. לגיטה היה הכול ולא היה לה שום דבר". כך אמר אמש איתן הבר, מידידיה הקרובים של גיטה שרובר, שנפטרה בסוף-השבוע בירושלים.

 

שרובר, מהתורמים הגדולים ביותר לירושלים, נפטרה ביום שישי האחרון בגיל 87. בשנה האחרונה התקשתה לתפקד לאחר שלקתה באירוע מוחי. לדברי מכריה, השנים האחרונות לחייה עברו עליה בגעגועים עזים לבנה גבי שנפטר ב-1988 ממחלה קשה, ולבעלה השני מיילס שרובר, שנפטר ב-1976. הבוקר היא נטמנה בהר המנוחות בגבעת שאול. גיטה שרובר נולדה בריגה למשפחה בורגנית לא ציונית. הוריה נספו בשואה, ואילו היא עצמה עלתה לישראל עוד לפני המלחמה. בישראל נישאה גיטה לג'ורג' פפה, והשניים התגוררו בתל-אביב. הם הביאו לעולם את גבי, וכעבור כמה שנים נפרדו. גיטה וגבי עברו לירושלים, וגיטה החלה לעבוד במשרד החוץ באירוח אח"מים.

 

בפברואר 1954 הוזעקה גיטה לארח יהודי עשיר מוונצואלה בשם מיילס שרובר. מיילס, שעשה את הונו הרב ממפעלי הפלדה ובארות הנפט שלו בוונצואלה, התאהב בה מייד וכעבור שבוע כבר הציע לה נישואים. השניים נישאו ועברו להתגורר בישראל.

 

הווילה שבנו בני-הזוג בשכונת טלביה בירושלים היתה, לדברי איתן הבר, הבית היקר, היפה והמפואר ביותר בארץ בשנות ה-60. הבית מוקף החומה השתרע על שטח של שישה דונמים. לידו נבנתה בריכה אולימפית, ואת קירותיו קישטו מיטב יצירות האמנות, בהן יצירות של מודליאני, מגריט ופיקאסו. ביתם של בני-הזוג שרובר הפך לבית ההארחה הלא-רשמי של ישראל, והתארחו בו נשיאים, ראשי-ממשלה ושופטים.

 

לאחר פטירתו של מיילס ב-1976 הפך בנה היחיד של גיטה להיות כל עולמה. גבי שירת כקצין מודיעין, למד משפטים באוניברסיטה העברית ואחר-כך עבר לניו-יורק, שם ניהל את עסקי המשפחה. בשנת 88' נפטר ממחלה קשה. חבריה של גיטה מספרים כי לאחר מותו היא לא חזרה לעצמה.

 

כדי להנציח את בנה הקימה גיטה את בית גבריאל על שפת הכינרת. היא רצתה שהכול יהיה מושלם, ולכן ביקשה לפקח על עבודות הבנייה בעצמה. לשם כך היא רכשה מסוק מפואר שייקח אותה מדי יום מירושלים לכינרת ובחזרה. חלום חייה, מספרים מכריה, היה שבבית גבריאל ייחתם הסכם השלום עם סוריה.

 

במשך השנים תרמה גיטה שרובר מיליונים רבים של דולרים לעשרות גופים ואירגוני שלום. סכומים גדולים במיוחד העבירו בני-הזוג שרובר לפרויקטים בירושלים, כמו תיאטרון ירושלים וטיילת שרובר (בין ארמון הנציב לתלפיות), אותה הקימה גיטה לזכר בנה, במקום שהיה אהוב מאוד עליו.

 

על תרומתם לעיר זכו בני-הזוג שרובר בתואר יקיר ירושלים (מיילס ב-1975 וגיטה ב-1997). תמר קולק, רעייתו של ראש העיר לשעבר טדי קולק וחברה קרובה של שרובר, אמרה אמש: "היא היתה אישה מאוד נדירה שעשתה דברים חשובים ויפים. לאחר מות בנה היא לא חזרה לעצמה, אך הדברים שעשתה למען ירושלים ובאיזור בית גבריאל הצילו אותה, וכך היא חזרה עצמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים