סקר: 65% בודקים רכיבים תזונתיים במזון שהם קונים
התאחדות התעשיינים: הציבור הישראלי מודע יותר לבריאותו - לפני 3 שנים רק 50% בדקו הרכיבים. 47% בודקים את רכיב השומן
הציבור הישראלי מודע יותר לבריאותו: שני שלישים מהציבור (65%), נוהגים לבדוק את הרכיבים התזונתיים במוצרי המזון שהם קונים, לעומת 50% מהציבור שנהגו לעשות זאת לפני 3 שנים. כך עולה מנתוני סקר שערכה התאחדות התעשיינים.
מהסקר עולה, כי 21% מהציבור נוהג תמיד לבדוק את הרכיבים התזונתיים במוצר, 17% נוהג כך לעיתים קרובות, 18% - לפעמים, 9% לעיתים רחוקות, ו-35% מהציבור לא נוהג אף פעם לבדוק רכיבים תזונתיים במוצר.
עוד עולה מהסקר, כי 46% מהנוהגים לבדוק רכיבים תזונתיים, בודקים זאת במוצרי חלב, יוגורט וגבינה - זאת בהשוואה ל-39% שבדקו לפני 3 שנים; 18% מהבודקים נוהגים לבדוק רכיבים תזונתיים במוצרי בשר עוף ודגים - בהשוואה ל-8% לפני 3 שנים; 14% מהבודקים נוהגים לבדוק גורמים אלו בדברי מתיקה, לעומת 17% לפני 3 שנים; 10% מהבודקים נוהגים לבדוק רכיבים תזונתיים בשימורים - בהשוואה ל-8% לפני 3 שנים; 9% מהבודקים נוהגים לבדוק רכיבים תזונתיים ברכישת דגנים / קורנפלקס זאת בהשוואה ל-3% לפני 3 שנים.
מבין אלו הבודקים את רכיבי המזון - 47% בודקים את רכיב השומן; 46% בודקים קלוריות; 28% בודקים כולסטרול; 17% בודקים צבעי מאכל; 14% בודקים את הסידן; 12% ויטמינים; 10% בודקים חלבונים; 9% בודקים חומרים משמרים; 9% בודקים נתרן; 8% בודקים סוכר; 5% בודקים את הפחממות; 3% בודקים את התוספות המלאכותיות; 3% בודקים מינרלים; 3% בודקים ברזל; 2% בודקים סיבים תזונתיים, ו-2% בודקים הכל.
הסקר נערך על ידי איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים באמצעות מכון המחקר גאוקרטוגרפיה, בקרב 600 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל הנוהגת לערוך קניות עבור משק הבית.
מול המקרר בסופר. 46% בודקים הרכיבים במוצרי חלב
צילום: שאול גולן
מומלצים