שתף קטע נבחר

עכשיו בישראל: מכשיר שמיעה עם אינטליגנציה מלאכותית

מכשיר ה-Syncro של חברת "מדטון", עורך מיליוני חישובים מדי שנייה, ומחפש את הצירוף הנכון לכל רגע נתון בו, כשהוא מתייחס ליחס בין הקול האנושי לרעש הרקע

בשורות טובות לכבדי השמיעה: חברת "מדטון", יבואנית ויצרנית בלעדית בישראל של מוצרי חברת "אוטיקון", הציגה היום (ג') את ה- Syncro– מכשיר שמיעה עתידני בעל אינטליגנציה מלאכותית בהשראת המוח האנושי, המהווה, לדברי אודיולוג "אוטיקון", שהגיעה לכבוד ההשקה לישראל, פריצת דרך טכנולוגית, שמאפשרת לסנן את הקול האנושי מבין מגוון של רעשי רקע. שגריר דנמרק בישראל נכח אף הוא בהשקת המוצר, ובירך על שיתוף הפעולה ההדוק בין חברת הענק הדנית לבין ישראל.

 

בישראל, שנבחרה יחד עם ארה"ב, להיות אחת משתי המדינות הראשונות בעולם שבהן הושק המכשיר, חיים כ-600 אלף כבדי שמיעה. בניגוד למכשירי השמיעה מהדורות הקודמים והקיימים, שעובדים על טכנולוגיות אנלוגיות ודיגיטליות, המכשיר החדש משתמש בטכנולוגיות חישוביות של בינה מלאכותית, ויש לו יכולת להעדיף קולות אנושיים ולסנן רעשי רקע בלתי רצויים.

 

יהודית גולדברג, קלינאית התקשורת והאודיולוגית הבכירה ב"מדטון", החברה שמייצרת את המכשיר: "מדובר בדור חדש לגמרי של מכשירי שמיעה בטכנולוגיה של בינה מלאכותית. כל המדע של הבינה המלאכותית בא לפצות מערכות בגוף שלא פועלות כפי שאנחנו רוצים שיפעלו, לא רק ברמה המכאנית – אלא ברמה של חשיבה גבוהה יותר".

 

מסנן את הרעש הלא רצוי

 

"בפעולות מוח גבוהות – המוח בוחר את הפעולה היעילה ביותר לאותו מצב מסוים. כך עובד גם המכשיר, שמחשב במקביל ומחפש את הצירוף הנכון לכל רגע נתון בו האדם נמצא, כשאנחנו מתייחסים ליחס הקול האנושי נגד רעש. המוח שלנו יודע להעדיף את הקול האנושי על רקע רעש".

 

"אנשים ששמיעתם תקינה", אומרת גולדברג, "נוטים להעדיף את הקול האנושי על פני רעשי הרקע. אצל לקויי השמיעה, היכולת הזאת נפגעת. המכשיר הזה מחפש את הצירוף שייתן את יחס הקול האנושי לרעש הטוב ביותר. הוא עושה את זה באמצעות מערכת מתוחכמת של חיישנים, שלוקחת כל סיטואציה שמיעתית שנמצאים בה, מנתחת אותה לגבי רמת הקול, הרעש, מיקום הרעש, מיקום הדובר, מיקום רעש של רוח ועוד. החיישנים לוקחים בחשבון הרבה מאוד אינפורמציה, מכניסים אותה למערכת, שמנתחת הכל ועושה חישובים עם כל הפרמטרים, מיליוני חישובים במקביל, ומוציאה תמיד את החישוב שייתן את היחס הטוב ביותר לרגע הנתון".

 

"עד היום", מדגישה גולדברג, "עבדו המכשירים הדיגיטליים על בסיס הערכה. הם קלטו את הסביבה ניתחו אותה ואז העריכו. היו הערכות קבועות לגבי רעש ולגבי דיבור. אבל במציאות, רעש זה דבר מאוד יחסי. רעש רחוב בתל אביב, למשל, שונה מרעש רחוב בניו יורק, ולכן בחישובים של המכשיר עד היום היית טעות של 30-40 אחוז. המכשיר עושה כל הזמן חישובים ומשווה ביניהם, וכל זאת בפחות מ-3 מילי שניות. הוא יכול להוריד עד 4 מקורות רעש בו זמנית – וזאת בניגוד למכשירים שפעלו עד היום עם שני מיקרופונים דו כיוונים ויכלו להוריד מקור רעש אחד בלבד. המכשיר קיים בכל הגדלים – קטן ובלתי נראה לחלוטין עד מכשיר מאחורי האוזן. יש אפשרות לתכנת אותו עד ארבע תוכניות שמע כולל תוכניות מיוחדות וחדישות לשמיעה איכותית של מוזיקה".

 

כמה זה עולה לנו?

 

מנכ"ל "מדטון", יצחק דוידוביץ', פירט את עלויות המכשיר ואת ההנחות שמציעות קופות החולים השונות: " ה-Syncro עצמו עולה 2,000 דולר לכל אוזן. בסל הבריאות יש מימון של 625 שקל לכל אוזן, כך שזה יורד מעלותו. לגבי קופות החולים השונות, זהו פירוט ההשתתפות:

 

  • שירותי בריאות כללית: בעלי ביטוח מושלם מקבלים 20% הנחה אם הם מופנים על ידי הקופה.
  • קופ"ח לאומית: אלו שמגיעים עם טופס 17 לא משלמים לחברה אלא לקופה, בהתאם למספר הנקודות שיש לו אצלם.
  • קופ"ח מכבי: בעלי מגן זהב מקבלים החזר של עד 80% מערך המכשיר או עד 3,000 שקל – הנמוך ביניהם.
  • קופ"ח מאוחדת: עדיין לא קיים הסדר לגבי מכשיר השמיעה, ההחזר היחיד הוא 625 שקל לכל אוזן, מימון משרד הבריאות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכשיר ה-Syncro החכם. מיליוני חישובים בחלקיק שניה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים