שתף קטע נבחר

אל-על לא תטוס לטורקיה לפחות עד יום ד'

נוכח משבר התעופה בטורקיה, בירושלים כבר נשמעים איומים בסנקציות על חברת התעופה הטורקית. באל-על זועמים על "המצב הלא סימטרי". משרד התחבורה: "לא ברור למה הטורקים מתעקשים, אבל לא צריך לפזר הצהרות". בסוף-השבוע כמעט והושג הסכם. מנכ"ל משרד רה"מ כינס דיון מיוחד. השורה התחתונה: אם לא יושגו הבנות - יישקלו "החלטות מיידיות"

משבר הטיסות עם טורקיה נמשך: אמש (שבת), בהוראת השב"כ, בוטלה עוד טיסה של חברת אל-על לאיסטנבול, בעקבות המחלוקת סביב סידורי האבטחה עם השלטונות הטורקיים. מחברת התעופה הלאומית נמסר כי הטיסות בשני הכיוונים לא יחודשו לפחות עד יום רביעי.   

 

מאל-על נמסר כי החברה "נערכת למציאת פתרונות חלופיים לכל נוסעיה וממשיכה לקוות כי יימצא פתרון שיאפשר את המשך הטיסות בהקדם ונוכל להמשיך ולהפעילם כסדרם". מרכז ההזמנות של חברת אל-על פועל 24 שעות ונותן מענה לנוסעים בטלפון 03-9722333 ובאתר החברה.

 

גורמים ישראלים אמרו ל-ynet כי בסוף-השבוע כמעט והושגה הבנה בנושא. אולם, בסופו של דבר, לא הושג הסכם, וכרגע המשבר הוא סביב הנוכחות הישראלית בדלפקי הקבלה (צ'ק-אין) בנמל התעופה של איסטנבול.

 

הדיונים בין משרדי החוץ והתחבורה בשתי המדינות נמשכים. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, כינס היום דיון מיוחד בנושא, ובמהלכו הוחלט כי "במקרה ולא ימוצו המגעים בסוגייה, תתקיים הערכת מצב נוספת לקראת קבלת החלטות מיידיות" - אולי כרמז לסנקציות נגד חברת התעופה הטורקית.

  

סנקציות נגד הטורקים?

 

מנכ"ל אל-על, עמוס שפירא, אמר אתמול: "אנחנו נערכים למצב שבו לא יהיה שום קשר אווירי בין ישראל לאיסטנבול".

 

בינתיים, בירושלים שוקלים צעדים נגד חברות התעופה הטורקיות, שאמורות להיות המרוויחות העיקריות מן המשבר הנוכחי, שכן הן ממשיכות לטוס ארצה בלא הפסקה. גורמים בממשלה אמרו ל"ידיעות אחרונות": "אם הבעיה לא תיפתר בתחילת השבוע - נשקול לאסור על חברת התעופה הלאומית של טורקיה לטוס ארצה".

 

באל-על זועמים על עמדת הממשלה, "המאפשרת את קיום המצב הלא-סימטרי". לדברי גורמים בחברה התעופה הלאומית, "מדינת ישראל מאפשרת מצב לא שוויוני, רק בגלל שאין מישהו שמקבל החלטה המתבקשת מהמצב. בתעופה שולט עיקרון ההדדיות, ולכן צריכה הייתה הממשלה להבהיר לטורקיה שמצב שבו הטיסות הופכות חד-צדדיות - לא יכול להתקיים אפילו שעה אחת".

 

ואולם אבנר עובדיה, דובר משרד התחבורה, אמר ל-ynet: "אל-על היא חברה פרטית, ואינה יכולה לקבוע מדיניות ממשלתית. יש מגעים ומתנהל מו"מ נמרץ בין ישראל וטורקיה. אני מקווה שבקרוב העניין ייפתר, צריך לנהוג בתבונה ולא בפזיזות. צריל לתת למו"מ למצות את עצמו".

 

נוהלי האבטחה בטורקיה הוחמרו לקראת פסגת מנהיגי נאט"ו במדינה, ולאור גל הפיגועים ששטף השבוע את המדינה. אולם בישראל סבורים כי הסיבה למשבר הנוכחי אינה רק ביטחונית, אלא גם מדינית. "אנחנו לא מבינים את ההתעקשות הטורקית בנושא", אמר דובר משרד התחבורה. "אבל חשוב לנהוג בתבונה ולא לפזר הצהרות".


פורסם לראשונה 27/06/2004 08:52

 

בהכנת הידיעה השתתפו דיאנה בחור-ניר וטלי יצחקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
הטיסות מבוטלות. נתב"ג
צילום: אורן אגמון
עיקרון ההדדיות. אל-על
צילום: לע"מ
החלטות מיידיות. אילן כהן
צילום: לע"מ
מומלצים