שתף קטע נבחר

מדריך לבעל הדואג: איך תעזור לבת זוגך בלידה

אנחנו יודעים שאתה רוצה לעזור, אתה רק לא יודע איך. השורות הבאות הן במיוחד עבורך - הבעל האוהב והדואג

האישה שאיתך עומדת ללדת. אם אתה לא מגלה סימני עצבנות לנוכח הלידה הקרובה, אתה כנראה בהכחשה עמוקה או סתם מעופף.

 

קשה לראות אדם אהוב סובל מכאבים, אך רוב האבות מתארים את לידת ילדם כאחד הרגעים המשמעותיים והמספקים ביותר בחייהם. כמובן שטוב לדעת שהיית לעזר ולא קוץ בישבן. כדי לעזור לך להיות העוזר שאשתך חלמה עליו, האתר 'בייבי סנטר' ביקש מאבות שכבר היו שם לחלוק את סודות ההצלחה.

 

  • שאל שאלות: רופאים ואחיות לא תמיד מסבירים מה הם עושים והאם זה הכרחי. כשבאחד המקרים אחות רצתה לחבר יולדת לעירוי, ליתר ביטחון, בעלה דחה את ההצעה. לדבריו, עזר לו לדעת מה הוא יכול לבקש ולמה לסרב. אל תשכח לבקש דברים שאתם רוצים, חדר לידה עם ג'קוזי למשל.

 

  • הבא כמה דברים לעצמך: היולדת נמצאת במרכז תשומת הלב, אבל נראה שגם אתה תבלה את הלילה בבית החולים, אז כדאי שתצטייד בחולצה נוספת. וגם בנעליים נוחות – יש סיכוי שבמהלך הצירים תצעד כמה קילומטרים במסדרונות בית החולים. קח איתך גם בגד ים, למקרה שתרצה להצטרף לאשתך למקלחת במהלך הצירים, וכן משהו לאכול.

 

  • דע למה לצפות: הלידה היא לא הזמן לדפדף בספרי הדרכה, אז השלם את הקריאה מבעוד מועד. בוא לקורס ההכנה ללידה בראש פתוח – תקבל שם מידע בסיסי מפורט, וגם תתרשם איך אבות אחרים מתכננים לעבור את האירוע. • היה גמיש: שיטות שמועילות לחלק מהנשים עלולות לא לעבוד אצל אשתך. תפקידך לגלות מה מועיל ומה לא. הרבה לפני התאריך המשוער אתה ובת זוגך צריכים לדבר על הציפיות והאפשרויות שלה; אחר כך תוכל לקחת יוזמה, כשאתה זוכר את משאלותיה.

 

  • מצא הסחת דעת אפקטיבית: לידה היא עבודה קשה וארוכה. באיזשהו שלב בצירים, אתה ובת זוגך תגלו משהו – אולי דפוס נשימה, נקודה בתקרה, בובה מהבית, לחיצה מסוימת על כף הרגל – שבו היא יכולה להתמקד במהלך הצירים. תפקידך לעזור לה למצוא את הסחת הדעת הזו, ואז להחזיר אותה אליה בכל פעם שהיא חושבת שהיא לא מסוגלת יותר.

 

  • היה תומך: למרות שיהיו סביבכם אנשים מנוסים שיוכלו לעזור לכם, אתה תהיה התמיכה החשובה ביותר של בת זוגך. איך תגרום לה להרגיש נוח? על ידי כך שתעשה כל מה שהיא צריכה, מריצה לקפטריה כדי לקנות קרטיב ועד להזעקת הרופא. היה הדובר, המאמן והמעודד שלה.

 

  • הכר במגבלותיך: דברים רבים מתרחשים בחדר הלידה. היה מודע לדברים שאתה מוכן ורוצה לעשות במהלך התהליך, ולמה שאתה רוצה להשאיר לאנשי המקצוע.

 

  • היה מוכן לקחת שליטה במצב: ייתכן שבת זוגך לא תהיה מסוגלת לקבל החלטות קשות. התערב בהחלטיות אם הסיטואציה תדרוש זאת.

 

  • היה מוכן להמתנה: שלא כמו בסרטים, אצל רוב הנשים הצירים נמשכים שעות עוד לפני שהן מגיעות לבית החולים. ואכן, זוגות רבים מעדיפים להעביר את שלבי הלידה ההתחלתיים בבית. רוב בתי החולים גם לא יקבלו את היולדת עד שהצירים יהיו סדירים וסמוכים. זוג אחד, למשל, צפה יחד בסרט וידיאו בשלב המוקדם של הלידה, דבר שגם הרגיע אותם וגם קירב ביניהם.

 

  • תהיה שם: זהו אחד מהאירועים האלה שעצם ההתייצבות בהם הוא הדבר החשוב. אפילו אם אתה רוצה – או חייב – להשאיר את רוב הדברים המעשיים למקצוענים, חשוב שתהיה שם. חלק מהאבות חוששים שלא יעמדו במשימה, אבל השתמטות מהצירים ומהלידה אינה אופציה. חוץ מזה, זה שווה את המאמץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
למרות החששות, תהיה שם
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים