שתף קטע נבחר

"שני ההרוגים שכבו ליד הגן, הילדה לא הפסיקה לבכות"

ירי הקסאמים על העיר שדרות חשף את ילדי העיר באחת למראות מלחמה: הרוגים מוטלים ליד גן הילדים שחלונותיו נופצו, והדי הפיצוצים נשמעים היטב. סייעת הגננת סיפרה: "הגננת הכניסה מייד את כולם לממ"ד, והתחילה לשיר"

"מיד כששמעתי את הפיצוץ טסתי לגן, שבסמוך לו שכבו הגבר והילד שנהרגו. רצתי מהר פנימה כדי לראות שהילדה שלי בסדר. אבל היא לא הפסיקה לבכות, והיתה היסטריה מוחלטת במקום". כך סיפר יהורם דהן, אב לילד בגן לילך, שלידו נפלו רקטות הקסאם הבוקר (יום ב'). ירי הקסאמים גבה את חייהם של סבא לילד בגן ושל ילד בן ארבע.

 

לדבריו, "הגננת התחילה להכניס את הילדים במהירות למקלט ולהרגיע אותם. חלק מההורים עזרו לה, אבל אני הייתי לחוץ מאוד ולא רגוע. חלק מההורים פשוט לקחו את הילדים שלהם ורצו איתם הביתה. אנחנו עדיין פה עד שהילדה תירגע, כך המליצו הפסיכולוגים".

 

בגן כבר סיימו להכין את הקישוטים לקראת מסיבת הסיום, שאמורה היתה להתקיים מחר בנושא ארץ ישראל. אך ככל הנראה המסיבה לא תתקיים בגן, אם כי הצוותים החינוכיים סבורים כי יש צורך לקיים אותה בתאריך ובמקום שנקבעו מראש.

 

שמחה רביבו, סייעת הגננת, סיפרה: "כשנשמע הפיצוץ היו בגן 20 מתוך 35 הילדים. החלונות התנפצו ואחר כך נשמע עוד פיצוץ קטן, ועשן שחור כיסה את האזור שליד הגן. הייתי בטוחה שפרצה שריפה ולקח לי כמה שניות להבין שהקסאם נחת פה לידינו. הגננת מיהרה והכניסה את הילדים לממ"ד, הביאה להם שתייה וממתקים, והחלה להרגיע אותם".

 

רביבו הסבירה, כי "בסך הכל הילדים היו באופן יחסי די רגועים. אחד בכה ואחרת התלוננה על צלצולים באוזניים, אבל הגננת ישבה איתם ופשוט התחילה לשיר להם שירים. היינו צריכים להרגיע את ההורים, שאחת מהם התעלפה בגן. חלק גדול מהם לקחו את הילדים, וחלק נשארו במקום לשיר עם הגננת".

 

תאיר בת ה-3 ישבה בוכה ואמרה לאמה: "לא טוב לי. אני רוצה ללכת מפה". האם ניסתה להרגיע אותה: "אל תדאגי תאיר, כבר לא יזרקו טילים על הגן, אנחנו פה איתך שומרים עליך". אבל הילדה המשיכה לבכות.

 

ריקי, אמא לפעוטה בת 3 נשארה בגן יחד עם בעלה ושניהם ניסו להרגיע את בתם. "זו חוויה קשה עבורנו ובטח עבורם. הילדה שלי בהיסטריה מוחלטת. אף פעם לא האמנו שדבר כזה יקרה לנו למרות ירי הקסאמים הבלתי פוסק על שדרות", סיפרו ההורים.

 

בגן נמצאים עובדים של עיריית שדרות שאוספים את הרסיסים והשברים. גם ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, הגיע למקום.

 

בעקבות מותו של הילד בן הארבע בשדרות נשלחו אנשי השירות הפסיכולוגי וצוות בכיר של משרד החינוך לגן הילדים בו למד. הצוותים יקיימו שיחות הרגעה עם הילדים והוריהם ויעמדו מקרוב על השלכות הפיגוע.

 

ממשרד החינוך נמסר כי "במשרד נערכים לקראת המצב החדש שנוצר עקב הפגיעה בסמוך למוסד חינוכי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקסאם בשדרות
הקסאם בשדרות
צילום: ערוץ 2
הגבר והילד שכבו ליד הגן
הגבר והילד שכבו ליד הגן
צילום: ערוץ 2
מומלצים