שתף קטע נבחר

אושר תקן האבטחה 802.11i

גוף התקינה IEEE אישר את המפרט לתקן האבטחה האלחוטי, שאמור להחליף את תקן WEP הקיים, שנחשב בלתי מספק. התקן, שייקרא גם WPA2, ישולב במוצרים בעתיד

ביום חמישי אישר גוף התקינה IEEE את תקן האבטחה 802.11i עבור רשתות אלחוטיות, מדווח אתר Wi-Fi Planet. מדובר בתקן אבטחה לרשתות Wi-Fi המשדרג את WEP (ראשי תיבות של Wired Equivalent Privacy), תקן האבטחה הרשמי המשמש כיום, ונחשב קל לפריצה וקשה ליישום, כך שמרבית המשתמשים אף אינם טורחים כלל להפעילו, ואינם מאבטחים את רשתותיהם.

 

בשנת 2002, לאחר שהתמהמה אישורו של 802.11i, נכנס לשימוש, כתקן זמני, ה-WPA (ראשי תיבות של Wi-Fi Protected Access). פתרון זה, שהיה מקובל על ברית ה-Wi-Fi, המאחדת יצרניות שונות בתעשיה, מבוסס על 802.11i, וכמותו, כולל הצפנה משופרת, התקנה קלה יותר ושיטות אימות מתקדמות.

 

התקן החדש יקרא גם WPA2, ובספטמבר יחלו היצרניות לבדוק אותו. הוא לא יחליף את תקן WPA, אלא ישמש בעיקר עבור ארגונים גדולים הנזקקים ליכולותיו המתקדמות.

 

התקן כולל את כל יכולות ה-WPA, אליהן התווספו דרישות אבטחה מחמירות יותר, כמו שימוש ב-AES, תקן הצפנה מתקדם, המספק את דרישות האבטחה של תקן FIPS המשמש גופים ממשלתיים. עם זאת, התמיכה ב-EAS עלולה לחייב גם שימוש בחומרה חדשה ברשתות קיימות.

 

התקן הסופי כולל שתי תכונות חדשות: Key-Caching, המאפשרת אחסון מידע ופרטי משתמש ברשת על מנת לקצר את תהליכי החיבור מחדש לרשת. השמירה מתבצעת בתהליך שקוף למשתמש. התכונה השניה, Pre-Authentication, מאפשרת לבצע אימות מול נקודת גישה (Access Point) בטרם מתחברים אליה, באמצעות משלוח חבילת אימות מוקדמת, ועל ידי כך מציעה מעבר המיר יותר בין נקודה לנקודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרישות אבטחה מחמירות ואבטחה משופרת
מומלצים