שתף קטע נבחר

פאוול לשלום: ארה"ב מאוכזבת מקצב פינוי המאחזים

מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, אמר בתום פגישתו עם השר שלום בוושינגטון: "יש לנו אכזבה מסויימת מהקצב של הורדת המאחזים והשר הבטיח לי שהם עובדים קשה בנושא". שלום הביע התנגדות ליוזמת הפסקת האש, ש"רק תאפשר לארגוני הטרור לאגור נשק"

ארה"ב מאוכזבת מקצב פינוי המאחזים הבלתי חוקיים ומהמתרחש בהתנחלויות - כך הבהיר הערב (יום ג') מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, בפגישתו עם שר החוץ, סילבן שלום.

 

בתום פגישת פאוול ושלום במשרד החוץ האמריקני, אישר פאוול שיש מחלוקות בנושא המאחזים. "בכל הקשור למאחזים והפעילות האחרת הקשורה להתנחלויות, לשר ולי היתה שיחה גלויה וכנה בנושא. אמרתי לשר שיש לנו אכזבה מסויימת מהקצב של הורדת המאחזים והשר הבטיח לי שהם עובדים קשה בנושא. נמשיך להחליף מידע נוסף בנושא".

 

שלום הבהיר לפאוול ש"ישראל מחוייבת להסרת המאחזים הלא חוקיים, כפי זה בא לידי ביטוי במפת הדרכים". שר החוץ אמר לפאוול כי ישראל הסירה עד כה 81 מאחזים בלתי-חוקיים ו-80 מחסומי דרכים באזורים שבהם הוקמה גדר הביטחון, וציין כי נותרו עדיין 28 מאחזים בלתי-חוקיים שפירוקם קשור בהליכים משפטיים.

 

שר החוץ גם אמר שישראל מתנגדת להצעה המצרית להכריז על הפסקת אש ישראלית-פלסטינית: "הפסקת אש זה דבר זמני, שמאפשר לצד השני לאגור נשק ולהתארגן לסיבוב אלימות נוסף. צריך לעשות מאמץ אמיתי להפסקת הטרור וירי הקסאם. לנו אין שום עניין בהפסקת אש שכזו".

 

גם הממשל האמריקני אינו תומך ביוזמה המצרית להפסקת אש זמנית, אלא בהפסקת האלימות.

 

"ישראל תומכת בשיקום כלכלי של עזה"

 

שלום הוסיף ואמר לפאוול כי ישראל תומכת בסיוע בינלאומי לשיקום עזה, וכי הוא עצמו עומד לבקש סיוע שכזה בשיחה עם נשיא הבנק העולמי ג'יימס וולפנזון. דו"ח הבנק העולמי הגדיר בשעתו את המצב הכלכלה בעזה כ"השפל הכלכלי הגדול בהסטוריה, נורא יותר מהמשבר בארגנטינה, ויותר מן המשבר הגדול בארה"ב מאז 1929. 68 אחוזים מתושבי הרצועה חיים מתחת לקו העוני".

 

עם זאת שלום הדגיש כי ישראל מבקשת שהסיוע הכלכלי לשיקום עזה יותנה בהפסקת ירי טילי הקסאם והטרור. "לא ייתכן מצב שבו ישראל מורידה מאחזים בלתי-חוקיים, מסירה מחסומים, ואילו הצד השני מקבל סיוע כלכלי, ואינו עושה דבר להפסקת האלימות", אמר.

 

בהקשר זה, של הסיוע הכלכלי לעזה, התקיימה היום פגישה בירושלים של נציגי הקוורטט - האו"ם, האיחוד האירופי, ארה"ב ורוסיה. הנציגים החליטו להיפגש עם שרי המדינות התורמות כדי לקיים את הנושא. הפגישה צפויה להתקיים בחודש ספטמבר, בסמוך לכינוס העצרת הכללית של האו"ם.

 

הנציגים צפויים להיפגש עם ראש הממשלה הפלסטיני אבו עלא, ובשבוע הבא צפוי שלום לפגוש בלשכתו את נציגי המדינות התורמות.

 

בהכנת הידיעה השתתפה דיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר עזרן
דרושה הפסקת האלימות, לא הפסקת-אש זמנית. פאוול ושלום
צילום: שחר עזרן
מומלצים