שתף קטע נבחר

הפארסה בהאג

ממשלת ישראל לא תקריב את חיי הישראלים על המזבח המחולל של החוק הבינלאומי. ישראל תמשיך בבניית הגדר

פסק הדין הביזארי בהאג הזכיר לי את אמירתו של פרידריך הגל, שאירועים היסטוריים תמיד מתרחשים פעמיים. נכון, הוסיף מארקס, בפעם הראשונה הם מתרחשים כטרגדיה, בפעם השנייה כקומדיה.

 

הטרגדיה התרחשה לפני 60 שנה על אדמת אירופה, כאשר שישה מיליון יהודים נטבחו בהיעדר כוח שיגן עליהם מפני מרצחים ברברים. ואילו הפארסה התרחשה שלשום, שוב על אדמת אירופה, כשבית הדין הבינלאומי של האו"ם קבע שלישראל אין זכות להגן על אזרחיה נגד מרצחים ברברים השואפים לטבוח שישה מיליון יהודים נוספים.

 

טענות השופטים משוללות יסוד. ראשית, ישראל אינה בונה את הגדר על שטח שלפי החוק הבינלאומי ניתן להגדירו כ"שטח פלסטיני". הגדר מוקמת בשטחים שעברו לידי ישראל במלחמת מגן ב-1967 מכיבוש ירדני בלתי-חוקי. החלטה 242 של מועצת הביטחון קבעה שגורל שטחים אלה ייקבע במו"מ בין ישראל לפלסטינים באופן שישראל תימצא בגבולות בטוחים.

 

שנית, הגדר אינה קובעת מראש את תוצאות המו"מ העתידי. תמיד ניתן להזיזה, כפי שכבר נעשה עם קטע של 20 ק"מ, וכפי שייעשה עם עוד 30 ק"מ לפי החלטת בג"ץ. הקו היחיד שבוודאות אינו קו ביטחוני ושכל-כולו מדיני-פוליטי הוא קו 67', שמלכתחילה היה חסר הגנה, ושדווקא בו מצדד בית הדין.

 

שלישית, ההתמקדות הבלעדית של בית הדין בקשיים הנגרמים לפלסטינים והתעלמותו המוחלטת ממצוקת הרצח הנוראה שבה נתונים הישראלים כתוצאה מהיעדר גדר בולמת טרור, היא מעוותת וחד-צדדית. ב-60 עמודי הקיטרוג נגד ישראל מופיעה המילה טרור רק פעם אחת. הפלסטינים מתלוננים על כך שילדיהם מאחרים לבית הספר בגלל הגדר. אבל רבים מילדינו אינם מגיעים כלל, כי הם מתפוצצים בדרך באוטובוסים על-ידי טרוריסטים פלסטינים שעוברים במקומות שבהם עדיין לא הוקמה הגדר.

 

בית הדין בהאג שימש כאן כבית דין שדה, מגרש פוליטי שבו התקיים משחק מכור מראש. במקום פירוק הגדר היה צריך לדרוש את פירוק ארגוני הטרור, שפעולתם הביאה להקמת הגדר. במקום ישראל, היה צריך להעמיד לדין את הטרוריסטים הפלסטינים ושולחיהם, האחראים לפשעי מלחמה מובהקים.

 

הצלת חיים חשובה יותר מאיכות חיים. את איכות החיים ניתן תמיד לשפר. אך את המתים אין אפשרות להחזיר, ואת משפחות הנכים והנרצחים – ההורים השכולים, האלמנות והיתומים – אי-אפשר להחזיר לחיים פטורים מייסורי שכול ונכות.

 

הכלל הראשון בכל חוק הוא – לא תרצח. שום חוק מתוקן אינו מונע ממדינה להגן על חיי אזרחיה. ממשלת ישראל לא תקריב את חיי הישראלים על המזבח המחולל של החוק הבינלאומי. ישראל תמשיך בבניית הגדר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הגדר. הצלת חיים חשובה יותר מאיכות חיים
צילום: איי פי
מומלצים