שתף קטע נבחר

מדריך מדפסות משולבות

כמעט כל מדפסת שנייה שנמכרת כיום בישראל היא מדפסת משולבת - שיודעת גם לסרוק, לפקסס ולצלם מסמכים. המחירים הנמוכים הפכו אותן לקנייה כדאית לא רק למשרד, אלא גם לבית. איך לבחור משולבת שתתאים לכם, על מה חייבים להקפיד, ומה עדיף: לייזר או הזרקת דיו?

עסקים לא יכולי לתפקד היום ללא מדפסת ומכשיר פקס. בעסקים גדולים, שיכולים להרשות לעצמם את ההוצאה, תהיה גם מכונת צילום, ולעיתים גם סורק. אבל בהרבה בתים אפשר למצוא היום מכשיר אחד שיודע לצלם, להדפיס, לסרוק ולפקסס.  

 

המדפסות המשולבות נהנות משלל יתרונות: הן פשוטות להפעלה, תופסות פחות שטח ועולות הרבה פחות, מאשר רכישה נפרדת של מכשיר פקס, מדפסת, סורק אופטי ומכונת צילום. 

 

למוצרים משולבים, שמאחדים פונקציות שהתפזרו בין מספר מכשירים, היתה במשך השנים תדמית לא רצינית. הפשרות שנעשו כדי שניתן יהיה לדחוס הרבה פעולות למכשיר קטן אחד, הביאו לכך שרבים ראו במכשירים המשולבים דוגמה למוצר שלם שקטן מסכום חלקיו.

 

זה היה נכון גם למדפסות המשולבות, אבל כבר קרוב לשנתיים שזה לא המצב. המדפסות המשולבות עושות כנעט אותם דברים שעושה כל מכשיר בנפרד, ובדרך כלל עושות אותם היטב.

 

ירידת המחירים החדה הכניסה אותן בשנה האחרונה ליותר ממאה אלף בתים בישראל. למעשה, כמעט כל מדפסת שנייה שנמכרת כיום בישראל היא משולבת. יכול מאוד להיות שמדפסת משולבת היא הפתרון הנכון גם עבורכם - אבל עם יותר מ-120 דגמים שונים שמסתובבים בשוק, כדאי להקפיד על בחירה נכונה.  

 

משרד ב-500 שקל

 

המשתמשים המתקדמים הבינו כבר מזמן שרוב המכונות המשרדיות מבוססות על שילוב פונקציות פשוטות שבעולם המיחשוב התרגלנו לקבל בנפרד: הדפסה, סריקה, ותקשורת באמצעות מודם. בשילוב תוכנה מתאימה יכולים הסורק והמודם להפוך למכשיר פקס מתקדם. תוספת של מדפסת הזרקת הדיו תהפוך אותם למכונת צילום מסמכים צבעונית. כך, בפחות מאלף שקל, אפשר לצייד משרד. 

 

המדפסות המשולבות פשוט לוקחות זאת צעד אחד קדימה: במקום מספר פריטי חומרה ושעטנז של תוכנות - מקבלים מכשיר אחד שמתחבר למחשב בכבל בודד, ומגיע עם חבילת תוכנה ייעודית. קשרו אותו למחשב, לרשת החשמל ולקו הטלפון, התקינו את התוכנה מהתקליטור, וזהו - אתם מסודרים.  

 

כל זמן שהמדפסות המשולבות עלו יותר מסך הרכיבים/המכשירים הנפרדים, היה קל לוותר עליהן, ולהתלונן על המגרעות האופייניות שלהן. היום, כשאפשר לקנות מדפסת משולבת בפחות מ-500 שקל, ולגלות שהיא נוחה וידידותית, קשה לעמוד בפיתוי. זה לא הרבה יותר ממה שהייתם משלמים על מדפסת טובה. 

 

שני הדורות האחרונים של המכונות המשולבות מגיעים במגוון צורות, מתומחרים אגרסיבית, ויודעים לעשות כמה דברים שהמכונות המשרדיות הישנות לא ידעו - כמו לצלם מסמכים בצבע, או לשלוח פקס לרשימת תפוצה. חלקם שמים דגש על שימושי הפקס, על אפשרויות להדפסת תמונות, או על אפשרות להפעלה ללא מחשב.

 

ביניהם יש דגמים שמתאימים במובהק לשימוש ביתי או למשרד קטן, ואחרים שמתאימים לעסק גדול. ברוב המקרים המכשירים הללו אינם מתחרים באיכויות או בביצועים של סורק, מדפסת או מכונת צילום נפרדים. אבל אם רוצים קצת מהכל ובהרבה פחות כסף (בהנחה שאינכם מדפיסים הרבה), זה הפתרון.  

 

מה לבדוק  

 

כמה דברים שכדאי לשים אליהם לב לפני שניגשים להשוואה ולבחירה: 

 

  • סוג המכשיר - בין המדפסות המשולבות אפשר להבדיל בין מוצרים שמזכירים בצורתם מכשיר פקס, למוצרים שמזכירים סורק או מכונת צילום. הסוג הראשון, כפי שאפשר לנחש, יתאים למי שתכונות הפקס הכי חשובות לו, ויהיה מוגבל בשאר השימושים. במוצרים מהסוג השני יש אפשרויות שונות: מכשירים צבעוניים או שחור לבן, עם או בלי פקס מובנה, כאלו התומכים בהדפסות פוטו, ועם או בלי אפשרות הפעלה כשהמחשב כבוי.

  • טכנולוגיית ההדפסה - טכנולוגיית ההדפסה היא זו שתקבע, יותר מהכל, את אופי ומחיר המכשיר. מדפסת משולבת בטכנולוגיית הזרקת דיו, תהיה זולה יותר: 500 עד 1,000 שקל לרוב. היא תדפיס בצבע, אבל תהיה איטית ופחות חסכונית בטווח הארוך. משולבת בטכנולוגיית לייזר תעלה יותר (1,500 שקל ומעלה) ולא תדפיס בצבע, אבל תהיה מהירה וחסכונית למי שמדפיס ומצלם הרבה.  

  • תכונות הדפסה - כדאי לשים לב להבדלים ברזולוציה ובאיכות ההדפסה, בקצב ההדפסה (מדפסות הדיו איטיות משמעותית מהבטחת היצרן), וגם לסוגי הנייר הנתמכים (כולל גדלי נייר שונים, אפשרות הדפסה על מעטפות, שקפים וכו'). חלק מהמשולבות החדשות תומכות בהדפסת תמונות באיכות פוטו, אבל בשימוש כזה הן יעשו עבודה פחות טובה ממדפסת פוטו ייעודית.  

  • צילום וסריקת מסמכים - תכונות צילום המסמכים בעצם נגזרות מתכונות הסריקה וההדפסה של המוצר. לכן, לא ייתכן למשל שהרזולוציה בצילום מסמכים תהיה גבוהה מרזולוציית הסריקה, כפי שחלק מהיצרנים מנסים להציג (רבים מציגים את רזולוציית ההדפסה, הגבוהה יותר). זה לא ממש חשוב אם אתם מתכננים להשתמש במכשיר לצילום מסמכי טקסט רגילים - אבל משמעותי אם בכוונתכם לבצע העתקי צבע לתמונות.

    אבל צילום צבעוני הוא לא הצד החזק של המשולבות. רובן לא מקצועיות מדי גם בסריקה - סורק רגיל יעשה עבודה טובה יותר. למי שזקוק לסריקה מזדמנת, ולא מדקדק באיכות, אין מה לדאוג. חשוב לשים לב, מכל מקום, להבדל בין משולבת רגילה למשולבת בתצורת פקס. הסוג האחרון מתבסס על גלגלת כדי להניע את הנייר מתחת לראש הסריקה, ולכן לא מתאים לסריקת עמוד מתוך ספר או חוברת, למשל.  

  • תכונות פקס - לא כל המשולבות תומכות בפקס, ואלו שכן - עושות זאת בדרכים שונות. חלקן יודעות לפקסס רק מסמך סרוק, ורק מתוך תוכנה. אחרות כוללות פאנל חיצוני עם מקשי ספרות וזיכרונות חיוג מקוצרים, ואפילו רכיב זיכרון ייעודי כדי לשמור דפי פקס שהגיעו במקרה שאזל הנייר.

 

התכונות המיוחדות  

 

כדי להפיק הנאה ותועלת מהמשולבת, כדאי להקפיד שהיא תתאים באמת לשימושים המיועדים. לכל מוצר יש מאפיינים ייחודיים משלו, חשובים יותר או פחות.

  

  • שימוש ללא מחשב - חלק מהמשולבות זקוקות למחשב כדי לפעול, ואחרות יסתדרו גם בלעדיו. מדוע זה חשוב? כי כשרוצים לפקסס או לצלם מסמך, ואפשר לעשות זאת בלחיצת כפתור, מתסכל לגלות שחייבים קודם כל להדליק את המחשב. מצד שני, משולבת עצמאית תעלה קצת יותר. עוד עניין חשוב: חלק מהמשולבות אינן כוללות פקס מובנה, אלא משתמשות בתוכנה המותקנת במחשב.  

  • מגשי קלט ופלט - המשולבות המקצועיות כוללות מגשי נייר גדולים ונוחים, או אפילו מנגנון הזנה אוטומטי שמאפשר בלחיצת כפתור לפקסס מסמך בן מספר עמודים או לצלם ערימת דפים. בחלק מהדגמים יש יותר ממגש נייר אחד - כדי להדפיס שקף, מעטפה או מדבקות בנוחות.  

  • ממשקים - בדרך כלל המשולבת תתמוך ב-USB, ומעטים המקרים בהם צריך משהו אחר. ממשק מקבילי (Parallel) יתאים במקרה שהמחשב בן שלוש שנים או יותר. משולבת עם כרטיס רשת עשויה להיות נוחה אם מחברים אליה מספר מחשבים, אבל יש דרכים אחרות, זולות יותר, לעשות זאת.  

  • חריצי זיכרון - חריצים מובנים לכרטיסי זיכרון יכולים לחסוך את התיווך המסורבל של המחשב, בעת הדפסת תמונה ממצלמה דיגיטלית. 

  • גודל - בחלק מהדגמים ניכר שהיצרן ניפח את המוצר כדי לשוות לו מראה מקצועי יותר. אם המשולבת נראית כמו צעצוע זה לא אומר שהיא פחות טובה, להיפך - אם כבר חוסכים במקום, עדיף ללכת על מוצר קומפקטי באמת.  

  • כפתורי קיצור - חלק מהמשולבות מגיעות עם פאנל חיצוני, שכולל כפתורי קיצור לביצוע מהיר של פעולות כגון סריקה ישירות לקובץ, שיגור לדואר האלקטרוני או לאתר אינטרנט, והכי חשוב ושימושי: צילום מסמך בלחיצת כפתור. גם אם זה נראה פחות חשוב, הניחו שהתוספת הזו הופכת את השימוש להרבה יותר נוח.  

 

הדילמה: משולבת לייזר או דיו?

 

המחירים האטרקטיביים של המדפסות המשולבות בטכנולוגיית הזרקת הדיו, הופכים את קנייתן למפתה. באינטרנט ישנם מכשירים בסיסיים בסביבות ה-400 שקל, ובמחיר של 900-800 שקל אפשר למצוא מדפסת משולבת מתקדמת ומאובזרת. לעומת זאת, מחירי משולבות הלייזר מתחילים ב-1,000 שקל - אך רובן יקרות יותר. מוצר טוב באמת יעלה פי שניים מזה. 

 

אם חושבים על קניית משולבת כדי שיהיה פקס בבית, או בשביל הנוחות שבצילום מסמך מזדמן - משולבת בטכנולוגיית הזרקת דיו היא התשובה. בשימוש יותר אינטנסיבי, קניית לייזר נראית יותר הגיונית - בוודאי כשקונים אותה למשרד, אבל גם לשימוש משפחתי: מספיק שעובדים מהבית, או שיש סטודנט בבית, כדי להגיע להדפסה וצילום של מאות עמודים בחודש. 

 

במקרה כזה, לא זו בלבד שחיסכון על מחסניות דיו יחזיר את ההשקעה בתוך שנה שנתיים, אלא שמכשיר מבוסס הזרקת דיו עלול לא לעמוד בעומס המתמשך. אם קונים את המכשיר לשימוש בעסק, ההשקעה בלייזר עדיפה. בכל מקרה, כדאי לעקוב אחרי המחירים כי צפויה הוזלה בחודשים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Lexmark P3150. חריצים לכרטיסי זכרון
צילום: נט מגזין
Epson CX6400. גם פקס וגם חריצי זכרון
Canon MPC190. איכות פוטו
HP PSC1110. קופקטית במיוחד
Brother MFC3220C. חזקה בפקס
מומלצים