שתף קטע נבחר

פרשת ההאזנות: ניצב מזרחי יקבל הערה ולא יודח

בניגוד להמלצתו של היועץ המשפטי לשעבר רובינשטיין, החליט מפכ"ל המשטרה אהרונישקי לא להדיח את ראש אגף החקירות, ניצב משה מזרחי, אלא להסתפק בהערה לתיקו האישי בלבד. אהרונישקי" אני בטוח שהגעתי למסקנה הנכונה. מדובר בחשדות כלפי מזרחי בפרשת ההאזנות לשר אביגדור ליברמן

מזרחי לא יודח מתפקידו, למרות המלצת היועץ: מפכ"ל המשטרה, רב ניצב שלמה אהרונישקי, המליץ בפני השר לביטחון פנים צחי הנגבי להעיר "הערת מפקד" בתיק האישי לראש אגף החקירות, ניצב משה מזרחי, בפרשת האזנות הסתר לאביגדור ליברמן.

 

לפני מספר חודשים המליץ היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אליקים רובינשטיין, להדיח את ניצב מזרחי מתפקידו, בכפוף לשימוע אצל מפכ"ל המשטרה. אולם המפכ"ל החליט, כאמור, להתעלם מהמלצה זו ולהסתפק בהערה בלבד.

 

המפכ"ל אמר בנושא בצהריים: "אמליץ בפני השר להעיר הערת מפקד למזרחי. כל שאר השיקולים הועברו לשר שיצטרך להחליט. עשיתי שימוע למזרחי ואני בטוח שהגעתי למסקנה הנכונה".

 

במשטרה מעריכים כי בסוף הקדנציה שלו כראש אגף החקירות, צפוי מזרחי לעזוב את המשטרה ולא להשתתף בסבב המינויים הבא. במשרד המשפטים לא היו מעוניינים להגיב בפרשה.

 

תזכורת ל"פרשת ההאזנות": הפרשה החלה לפני מספר שנים. ב-98'-99' ניהלה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה, בפיקודו דאז של תת ניצב משה מזרחי, חקירה נגד אביגדור ליברמן, לשעבר שר התחבורה, בחשד שעסק בסחר בינלאומי וקיים קשרים בעולם התחתון.

 

 

במסגרת החקירה, הגישה המשטרה בסוף 98' בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, להתיר האזנת סתר לשיחותיו של ליברמן.

 

בית המשפט קיבל את בקשת המשטרה, והצו התיר לצותת רק לשיחות הנוגעות לחשדות ספציפיים שהיו בידי המשטרה. לבקשת המשטרה, תוקף הצו הוארך בשלושה חודשים נוספים. אולם, על פי החשד, מזרחי הורה לתמלל האזנות סתר אחרות שאינן קשורות לחקירה נגד ליברמן, ובניגוד למה שהתיר בית המשפט.

 

מדובר בין היתר, בשיחות שניהל ליברמן עם בנימין נתניהו, ראש הממשלה דאז, השר נתן שרנסקי ואיש העסקים דוד אפל.

 

על פי החשד, אחד החוקרים, סטניסלב יאזמסקי, הודיע שהוא פורש מהיחידה, בטענה שהוא אינו מוכן לבצע האזנות בלתי חוקיות. לאחר פרישתו, נסע החוקר לקנדה, שם נפגש עם העיתונאי יואב יצחק מ"מעריב" והעביר לו תצהיר חתום וכן תמלילים של השיחות וכך התגלתה הפרשה.

 

בעקבות חשיפת הפרשה, הורה היועץ המשפטי לממשלה דאז רובינשטיין לפתוח בחקירה נגד מזרחי, בניגוד לעמדתה של פרקליטת המדינה, עדנה ארבל.

 

רובינשטיין המליץ להעביר את מזרחי מתפקידו

 

באוקטובר 2003 העביר רובינשטיין לשר לביטחון פנים, צחי הנגבי, ולמפכ"ל המשטרה את החלטתו בעניין ניצב מזרחי. בדו"ח תיאר רובינשטיין את דרך ההתנהלות של מזרחי ושל היאחב"ל, בכל הקשור לטיפול בהאזנות לבכירים במערכת הציבורית, תוך חריגות לכאורה, מצווי בית המשפט ומנהלי המשטרה.

 

בדו"ח גם מפורטת עמדותיהן של פרקליטת המדינה ארבל, המשנה לפרקליטת המדינה, עו"ד נאוןה בן אור, ופרקליטת מחוז דרום, עו"ד יסכה ליבוביץ', שבחנו את התיק וקבעו כי אין מקום להגשת כתבי אישום נגד ניצב מזרחי, הן בהיבט המשמעתי והן בהיבט הפלילי.

 

היועץ המשפטי לשעבר המליץ להעביר את ניצב מזרחי מתפקידו, בכפוף לשימוע שיערכו לו השר לביטחון פנים ומפכ"ל המשטרה. עם זאת, רובינשטיין לא המליץ להגיש כתב אישום נגד מזרחי.

 

בהכנת הכתבה השתתפו אילן מרסיאנו וטל רוזנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
מזרחי. הערה
צילום גלי תיבון
צילום: תומריקו
אהרונישקי. המסקנה הנכונה
צילום: תומריקו
צילום: באובאו
רובינשטיין. המליץ להדיח
צילום: באובאו
צילום: ישראל סאן
ליברמן. פרשת ההאזנות
צילום: ישראל סאן
מומלצים