שתף קטע נבחר

רשות העתיקות תמחק הערותיה בטאבו

רשות העתיקות תחויב מעתה להודיע על הכרזת אזור כאתר עתיקות ותחויב במחיקת ההערה מספרי המקרקעין, אם יימצא כי אין מניעה לבנות על הקרקע

בשורה לאלפי בעלי קרקעות: רשות העתיקות תמחק אלפי הערות אזהרה שנרשמו בטאבו על קרקעות בכל רחבי הארץ.

 

מעתה, בכל מקרה בו הסתבר כי קרקע אינה מכילה עתיקות, או שפונו ממנה כל העתיקות, תמחק רשות העתיקות את ההערה מספרי המקרקעין.

 

שינוי המדיניות מגיע על רקע הצעת החוק שהגיש שר המדע והטכנטלוגיה, אילן שלגי, לפיה רשות העתיקות תחויב להודיע בדואר רשום, על הכרזת אזור כאתר עתיקות וכן תחויב במחיקת ההערה אם יימצא כי אין מניעה לבצע פעילות בניה על הקרקע.

 

על פי חוק העתיקות, בעל קרקע אשר נרשמה הערה בפנקסי המקרקעין לטובת רשות העתיקות, תחת סעיף "הערה בדבר אתר עתיקות", לא יוכל לבנות על הקרקע, אלא אם כן בוצעה בדיקה של רשות העתיקות והתקבל ממנה אישור בכתב.

 

עד לאחרונה סירבה רשות העתיקות למחוק את ההערה מפנקס המקרקעין, גם לאחר מתן אישור מטעמה כי הקרקע אכן כשירה לבניה. 

בעקבות כך נוצר מצב בו אלפי בעלי קרקעות, באזורים שהוכרזו בעבר כאתרי עתיקות, אינם יודעים כי בפנקס המקרקעין נרשמה הערת אזהרה ונחשפים לכך לראשונה עם הגשת בקשה להיתר לבניה או לפני מכירת הנכס. לא אחת גרם המצב לביטול עסקאות.

 

כך לדוגמא, לפני כ-10 שנים הוכרז אזור מערב הרצליה וכפר-שמריהו כאתר עתיקות. כתוצאה מכך נרשמו בלשכת רישום המקרקעין בנתניה אלפי הערות אזהרה לטובת רשות העתיקות על בתים ונכסים מבלי שמרבית בעלי הנכס קיבלו על כך הודעה.

 

במכתב שקיבל היום השר שלגי מרשות העתיקות, הודיעה הרשות כי מעתה ואילך, במקרה בו מסתבר שהחלקה אינה מכילה עתיקות, תמחק הרשות את ההערה מספרי המקרקעין. כמו כן אישר מנכ"ל רשות העתיקות, שוקה דורפמן, בפני השר כי כל אזרח אשר יפנה בבקשה למחיקת ההערה, לאחר בדיקה בשטח, היא תימחק על ידי רשות העתיקות.     

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם הקרקע כשירה לבניה תמחק ההערה
אם הקרקע כשירה לבניה תמחק ההערה
צילום: דורון הורוביץ, לע"מ
מומלצים