שתף קטע נבחר

אנשי שרון: ש"המורדים" לא יתלהבו

במחנה "המורדים" שוב צוהלים, אולם בכירים בליכוד מצננים את התלהבותם: בקרב הח"כים השיג ראש הממשלה רוב "והם נתנו לו גיבוי חזק; את היומיום לא מנהלים בוועידה"

"התוצאות קשות לראש הממשלה, אבל בכל מה שנוגע לסיעה - הן טובות מבחינתו". כך אמרו הלילה (יום ה') ל-ynet בכירים בליכוד, בעקבות התוצאות בוועידת הליכוד בעניין צירוף העבודה לקואליציה.

 

על חודם של חמישה קולות נדחתה הצעתו של שרון "לקיים מו"מ עם כל מפלגה ציונית". הכישלון צורב וחד עוד יותר בתוצאות סביב הצעת השר לנדאו ו"המורדים": 843 צירים תמכו בפסילת מפלגת העבודה במו"מ, לעומת 612 שהתנגדו לה. ואולם, בקלפי בה הצביעו השרים והח"כים, אשר אמורים לאשר את הרכב הקואליציה העתידית, גרף שרון דווקא רוב.  

 

"את המדינה מנהלים ביומיום, עם ממשלה וסיעה, ולא עם חברי הוועידה", אמרו הגורמים הבכירים. "ניתן לומר כי במצב הזה, ראש הממשלה יכול להמשיך, ורואים שמדובר באיש שיש לו גיבוי חזק".

 

מנגד, גורמים במפלגת השלטון קראו לשרון "להתייחס לתוצאות, ולא לשכוח את דרך הצבעתם של צירי הוועדה, שכן בסופו של דבר, יום הבוחר מגיע לכולם" - כרמז לחשש של הח"כים מהענשתם במרכז, ולאפשרות של התנהגות שונה לחלוטין בפומבי - ומאחורי הפרגוד.

 

שר החוץ, סילבן שלום, שהתרוצץ במהלך ההצבעה בין הקלפיות, אמר בתום הישיבה: "לאורך כל התקופה האחרונה אמרנו תמיד שנעשה את הכל כדי שהממשלה הזאת תמשיך להתקיים וכדי ששרון יעמוד בראשה. אני חושב שהיום איפשרנו לו להמשיך לנהל את ענייני המדינה, עם קואליציה ועם הרחבות, ללכת ביחד להשלים את המשימות. הממשלה הזאת הצליחה בכל מעשיה, אני משוכנע שיש לה הישגים בתחום המדיני, הכלכלי והביטחוני, ויש לה עוד הרבה מה לעשות".

 

נשיא ועידת הליכוד, השר ישראל כ"ץ, אמר: "זה היה אחד הערבים הקשים ביותר. הלקח העיקרי של הערב הזה הוא שצריך לשבת מהר ביחד ולמצוא דרך לעבוד, לייצב את הקואליציה, לגבש מדיניות ולארגן את המפלגה. כל הדברים צריכים להתבצע בימים הקרובים. אני חושב שראש הממשלה צריך להמשיך להוביל תוך כדי הידברות".

 

ח"כ אהוד יתום מקבוצת "המורדים" הגיב בסיפוק לתוצאות מהוועידה: "צירי ועידת הליכוד הוכיחו שדרכה המדינית והלאומית של הליכוד עודנה איתנה ועומדת. אני קורא לאנשי הליכוד לשוב ולצעוד כתנועה מאוחדת ומלוכדת מאחורי דרכה האידיאולוגית", אמר.

 

מקורביו של יו"ר הקואליציה, ח"כ גדעון סער, אמרו כי הוא שוקל להתפטר מחברותו בצוות המו"מ של הליכוד, בעקבות תוצאות הוועידה.  

 

העבודה: הם סרבני שלום  

 

בעבודה, כצפוי, מתחו ביקורת חריפה על התוצאות. היו"ר, שמעון פרס, יכנס היום את צוות המו"מ, כדי לשקול כיצד לפעול כעת. דובר מפלגת העבודה, יורם דורי, מיהר להגיב לתוצאות בהיכל התרבות: "רוב מבין צירי ועידת הליכוד קבע שהוא רוצה לראות את מפלגתו כסרבנית שלום וכתנועה ההורסת כל סיכוי להביא להפסקת האלימות באזור. אם הליכוד ייאמץ עמדה זו של סרבנות, הרי שיש ללכת לבחירות לאלתר".

 

ח"כ איתן כבל קרא לחבריו בעבודה "להסיק את המסקנות ולסיים את המו"מ לאלתר". לדבריו, "רק מפלגה בלי כבוד עצמי תמשיך לנהל מו"מ במצב כזה. די להתרפסות ולביזוי, זו ההזדמנות לייצר אופוזיציה חזקה".

 

ח"כ רוני בריזון משינוי: "המערכת הפוליטית, שהיתה מעורערת עד היום, מעורערת עכשיו עוד יותר. הסיכוי לבחירות ב-2005 הפך לממשי והיכולת של ראש הממשלה לנווט הוחלשה. כל זה צריך להדאיג מאוד, לא רק את הפוליטיקאים - אלא גם את האזרחים".

 

 

"בהצבעה הוכיח מרכז הליכוד כי הוא מנותק מרצון הציבור ומהאינטרסים האמיתיים של מדינת ישראל", אמר עמרם מצנע בתגובה לתוצאות. "בעמדתו הימנית קיצונית, המתנגדת ליציאה מעזה, הופך הליכוד ללא רלוונטי ולחסר אחריות. אזרחי ישראל מצפים מראש הממשלה שיפעל על פי מצפונו והבנתו לקידום האינטרסים של מדינת ישראל. ראש הממשלה יודע כי היציאה מעזה דרושה לשיקום מצבה הביטחוני והכלכלי של ישראל, ולכן עליו לדחות את תוצאות ההצבעה ולפעול ליישום מהיר של תוכנית היציאה מעזה". מצנע קרא למפלגת העבודה להצטרף לממשלת חירום ללא תיקים ותנאים נוספים במטרה אחת בלבד – היציאה מעזה.

 

ח"כ זהבה גלאון ממרצ: "גם אם ראש הממשלה רוצה, נוכחנו לדעת כי הליכוד לא רוצה - ולכן ראש הממשלה לא יכול. הליכוד החליט להתנתק מרצון העם במקום להתנתק מעזה".


פורסם לראשונה 19/08/2004 01:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
תבוסה - ותנחומים. שרון
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
עוד יש מה לעשות. שלום
צילום: תומריקו
צילום: אתר הכנסת
מנותקים מהעם. מצנע
צילום: אתר הכנסת
צילום: גלי תיבון
הדרך עודנה עומדת. יתום
צילום: גלי תיבון
צילום: מאיר פרטוש
לא רוצה, לא יכול. גלאון
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים