שתף קטע נבחר

עובדי הרשויות הפגינו: "נתניהו, התפטר!"

סיבוב נוסף בין הרשויות לממשלה: עובדי רשויות מקומיות בכל הארץ יצאו היום לצמתים ולכבישים כדי למחות על כוונת האוצר לקצץ פעם נוספת בתקציבים. הרשויות מאיימות לעבור להשבתה מלאה מה-1 בספטמבר, כולל במוסדות החינוך. יו"ר מרכז השלטון המקומי אלדר: "עד כמה הממשלה עוד תדרדר אותנו?"

יוצאים לרחובות: מאות מעובדי הרשויות המקומיות הפגינו הבוקר (יום א') בצמתים מרכזיים בכל רחבי הארץ במחאה על כוונת האוצר לצמצם עוד מאות מיליוני שקלים מתקציב השלטון המקומי בשנת הכספים הבאה.

 

ראשי מרכז השלטון המקומי הודיעו כי אם לא ייענו תביעותיהם, לתוספת של קרוב למיליארד שקל לתקציבי הרשויות המקומיות, ישביתו את הרשויות, ובעיקר את שירותי החינוך והרווחה, מה-1 בספטמבר - בעוד קצת יותר משבוע.

 

עובדי הרשויות ניסו לחסום צמתים מרכזיים כמו הכפר הירוק ובני דרור, והתעמתו עם נהגים שביקשו להגיע למקום עבודתם או לביתם. ההפגנות צפויות להימשך לסירוגין עד שעות הצהריים המוקדמות.

 

בהפגנה בצומת ביל"ו באזור רחובות נכחו כ-150 איש, חלקם מהמועצה האזורית גזר, קריית עקרון ומזכרת בתיה שעמדו עם שלטים עליהם נכתב: "הממשלה גונבת את הארנונה של התושבים", "הרשויות קורסות – הממשלה שותקת", "בלי חינוך וחברה אין מדינה", ועוד. המפגינים קראו לשר האוצר, בנימין נתניהן, "תתפטר".

 

פטר וייס, ראש המועצה המקומית גזר, אמר כי הרשויות מבקשות לשמור על האינטרסים של התושבים. "השירותים הולכים ומקוצצים, ובסופו של דבר אנו חוששים שהתושבים ישלמו ארנונה ללא כל תמורה – לא נוכל לפנות להם את הזבל, שלא לדבר על חינוך ורווחה. ההפגנה הסתיימה, אך המאבק יימשך בדרכים אחרות, וזוהי רק ההתחלה".

 

ואילו בדרום נסגרו לחילופין צומת הנגב וצומת דימונה-ירוחם, שבהם ניצבו כמה מאות מפגינים. ראש עיריית דימונה, מאיר כהן, אמר ל-ynet: "לא נרשה קיצוץ נוסף על תוכניות ההבראה אותן ממילא אנו מיישמים".

 

וגם בצפון הפגינו: בכניסה לעיר כרמיאל הפגינו קרוב ל-200 עובדי העירייה והמועצה המקומית השכנה, נחף. העובדים חסמו את הצומת לסירוגין, בחסות המשטרה. פקקי תנועה ארוכים השתרכו בנתיב הפונה לכרמיאל. בצומת נהריה דרום הפגינו כ-200 עובדי עירייה, הבעירו צמיגים וחסמו את הצומת באמצעות כלים כבדים. 

 

"כמה הממשלה תדרדר אותנו?"

 

ראש עיריית כרמיאל, ויו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, אמר כי ההפגנות נועדו לעורר מודעות ציבורית ל"התעללות הממשלה ברשויות המקומיות", כהגדרתו. "בתקציב שאושר השבוע בממשלה, קיצצו לנו קרוב ל-300 מיליון שקל, במקום להוסיף לנו את מיליארד השקלים הדרושים לנו. רק אם נקבל את התוספת הזו נוכל איכשהו להמשיך להתקיים, בלי שיחזרו על עצמם המחזות המבישים של עובדים שאינם מקבלים שכר או מועצות דתיות שאינן קוברות את המתים. לאיזה שפל", תהה, "הביאה הממשלה את השלטון המקומי בישראל, וכמה היא עוד מתכוונת לדרדר אותנו?"

 

את עובדיו המפגינים הזהיר אלדר, כי לנוכח התקציב הנוכחי, גם עיריית כרמיאל, שעוד הצליחה בשנה האחרונה להחזיק את הראש מעל למים, עלולה להיקלע לקשיים עד כדי כך שלא תוכל לשלם את משכורות עובדיה.

 

לגבי ההשבתה ב-1 בספטמבר הבהיר אלדר, כי היא נקבעה בין היתר לנוכח האחריות הפלילית שיש לרשויות ולעומדים בראשן על פגיעה ובטיחות התלמידים במוסדות החינוך, ולנוכח העובדה שבתקציב המדינה אין כסף לתיקון ליקויי בטיחות בבתי הספר. "אנחנו דורשים תקציב לתיקון ליקויי בטיחות ובדק בית, או, למכתב מראש הממשלה לפיו הממשלה מקבלת על עצמה את האחריות לנעשה מבחינה בטיחותית בבתי הספר וגני הילדים".

 

ראש עיריית נהריה, רון פרומר, אמר ל-ynet כי הקיצוץ בתקציב הבטיחות בבתי הספר הוא דוגמה אחת בולטת לקיצוץ מתמשך בשירותים חיוניים שעל הרשות להעניק לתושבים. "בשנה שעברה קיבלנו קרוב ל-450 אלף שקל עבור תיקון ליקויי בטיחות במוסדות החינוך, ואילו השנה קיבלנו עבור אותה מטרה 140 אלף שקל. סכום זה לא יספיק לטיפול בבית ספר אחד בלבד", אמר פרומר.

 

אחר הצהריים אמורים להתכנס ראשי מרכז השלטון המקומי ופקידי האוצר לישיבה מרתונית על דרישות הרשויות בתיקוני תקציב. אלא שגם אם יושג הסכם, לא מן הנמנע כי איום ההשבתה של הרשויות המקומיות ימשיך לרחף באוויר, במסגרת מאבקי ההסתדרות על הפגיעה במעמדם של עובדי המדינה.

 

בהכנת הידיעה השתתף ארצי חלפון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
ההפגנה בכרמיאל הבוקר
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: גיל יוחנן
ההפגנות נגד החלטת האוצר
צילום: גיל יוחנן
צילום: שאול גולן
אלדר. מתעללים בנו
צילום: שאול גולן
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו. עוד קיצוץ
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים