בצלאל אלוני לגיל הרך
מאז שהפך לסבא גאה מנסה בצלאל אלוני לנצל את הכשרתו האמנותית לטובת נכדותיו. קלטת ילדים חדשה שהפיק יוצאת בימים אלה לשוק. "את מבחן הנכדות היא עברה", הוא אומר
אז למה דווקא חייזר?
"יש לי שתי נכדות שחיות בסן דייגו שבארה"ב. עם אמא אמריקנית ואבא ישראלי, הן קצת הולכות לאיבוד בין שתי השפות. כשאנחנו מבקרים אותן הן תמיד שואלות איפה זה ישראל והן משוכנעות שמדובר בכוכב לכת אחר מכיוון שלא מדברים אצלנו אנגלית. אז חייזר שקופץ לביקור במדינת ישראל נראה לנו טבעי".
הרעיון להפיק קלטות ילדים קשור לאיכות הקלטות המצויות בשוק?
"זו נקודה כואבת. בכל פעם שאנחנו נוסעים לבקר את הנכדות אנחנו מביאים איתנו קלטות וידאו בעברית וזה נכון שהאיכות לא תמיד מרנינת לב. כלומר, יש גם דברים טובים, אבל הרוב בינוני ומטה ואפשר בהחלט לומר שהשוק הזה פרוץ. את הקלטת הזו יצרנו קודם כל מתוך אהבה ואני חושב שזה בא לידי ביטוי בתוצר".
זו אחת הקלטות היחידות בשוק שלא מככבים בה כוכבי ערוץ הילדים או שחקנים מוכרים.
"כשעשיתי את הקלטת הראשונה לא ידעו שעפרה חזה עומדת למות וכשנתתי את הקלטת להפצה בחברת 'הד-ארצי' שאלו אותי מדוע לא צרפתי את עפרה לפרוייקט שכן עם השם שלה המוצר לבטח ימכור. חשבתי שזה לא נדרש וגם כעת בקלטת השנייה אין כוכבי ערוץ הילדים או סטנדאפיסטים, אבל יש סיפור עם מסרים חינוכיים והמון חן. זה עבר את מבחן הנכדות מה שאומר שכשעושים דבר טוב לא נזקקים לגימיקים".