012 קווי זהב: ניסוי VoIP ראשון
משרד התקשורת אישר היום לחברה, המספקת שירותי אינטרנט ושיחות בינלאומיות, לקיים ניסוי ראשון מסוגו בארץ, של טלפוניית IP פנים ארצית. הניסוי יחל בשבועות הקרובים, ויתקיים ברחבי הארץ
חברת 012 קווי זהב קיבלה היום (ב') אישור ממשרד התקשורת להתחיל בניסוי לאספקת שירותי טלפוניה פנים ארצית בטכנולוגיית VoB - Voiceover Broadband, שיחל בשבועות הקרובים.
הניסוי יערך בכל רחבי הארץ, ויימשך כשנה. השירות יהיה זמין לקהל הרחב, וניתן יהיה להשתתף בו באמצעות מכשירי טלפון IP או באמצעות מתאם שמתחבר בין הטלפון בבית לבין המחשב הביתי, ובמסגרתו יינתנו שירותי ערך מוסף שונים, כמו סינון שיחות, עקוב אחרי, שיחת מולטימדיה, ניהול באמצעות האינטרנט, Softphone ועוד.
בימים אלה נמצאת החברה בעיצומו של תהליך קבלת הצעות מספקיות ציוד תקשורת, ביניהן נורטל, אלקטל ו-Veraz, שבסיומו תחליף חלק מתשתיות אספקת שירותי התקשורת הבינלאומית שלה, וכן תקים מערכות ייעודיות מתקדמות, שישמשו לאספקת שירותי תקשורת פנים ארציים בטכנולוגיית VoIP Over Broadband.
על פי משרד התקשורת, מטרת הניסוי היא "לבדוק את הפתיחות וההיענות של השוק לתחרות בתחום התקשורת הנייחת, תוך הגבלת מספר המנויים ואורך הניסוי, על מנת לפתוח תחרות זהירה ומדורגת".
למרות ש-012 אינה מגבילה את היקף הפריסה הגיאוגרפית ומספר המשתמשים, משרד התקשורת מדווח כי הרשיון שניתן לה "מוגבל לתקופה של שנה ולאלפי מנויים/שלוחות בלבד, כאשר החברה אינה מחויבת בפריסה גיאוגרפית מסוימת".
בשלב זה טרם נקבעה שיטת החיוב, אולם היא תלויה בהחלטתה של 012, שתוכל לקבוע האם ברצונה לגבות דמי שימוש מוזלים ופעימות מונה, או להנהיג מחיר קבוע, שאינו תלוי במשך השיחה.
רקע
בעקבות החלטת משרד התקשורת להרחיב את התחרות בתחום השיחות הבינלאומיות, נכנסו לשוק ה-VoIP גם ספקיות האינטרנט נטוויז'ן ואינטרנט זהב, וכן חברת אקספון. השירותים שהן מציעות, המבוססים על VoIP, נגישים לכל אדם בעל קו טלפון, גם ללא מחשב.
עם זאת, שירותים אלו שונים בתכלית מה-VoIP במחשב, שאליהם מתייחס הניסוי של 012, והם מיועדים לשיחות ממחשב למחשב או ממחשב למספר טלפון רגיל, שאינן מתבצעות מקווי הטלפון הרגילים, דוגמת השירות של Vonage ו-MSM Netphone.
משרד התקשורת בוחן בחודשים האחרונים את ה-Voice Over Broadband בניסיון לגבש עמדה בנושא, כשהוא בוחן ארבעה מודלים של פיקוח על VoIP, שיוטלו על חברות שיבחרו לפעול בישראל: 1. שיחות ממחשב למחשב. 2. שיחות ממחשב למחשב, ואפשרות להתקשר אל וממנויי בזק. 3. כמו באפשרות הקודמת, אך ספקי השירות הם ספקי אינטרנט בלבד, שמציעים חבילה משולבת. 4. שירותי VoIP המוצעים באמצעות רשת VPN מאובטחת וסגורה.