שתף קטע נבחר

מתי להזמין ביקור רופא?

  • לא במקרים דחופים. ביקור בית הוא לא אלטרנטיבה לאמבולנס טיפול נמרץ או לפנייה מיידית לחדר מיון בעת חירום. קחו בחשבון שמשך ההמתנה הממוצע ביום רגיל לרופא של שירותי ביקורי הבית עומד על שעה במקרה הטוב, ועל שעתיים בממוצע ואפילו יותר בימים של עומס. כאשר מדובר בחשש להתקף לב או אירוע מוחי או אפילו חום גבוה ופתאומי אצל תינוק מתחת לגיל שנה, גם חמש דקות מיותרות יכולות להיות קריטיות.
  • בדיקות בבית. כאשר לא מדובר במקרה חירום אלא במצוקה רפואית לא דרמטית, ביקור הבית יכול למנוע את ההגעה למיון. הרופאים המבצעים ביקורי בית בשירותים הרציניים מצוידים בציוד לביצוע בדיקות פשוטות כמו בדיקת סוכר, כולסטרול, א.ק.ג ואפילו בתרופות ליום-יומיים.
  • בלי אגרת המיון. אם יש צורך בהפניה למיון יצמיח ביקור הבית תועלת כפולה. מצד אחד תופנה למיון מלווה באבחנה ראשונית ובחוות דעת משוערת, מה שעשוי לחסוך המתנה במיון לסינון ראשוני. במידה ולא תאושפזו יחסוך מכם ביקור הבית תשלום של כ-500 שקל עבור אגרת המיון. על פי החוק מכתב הפניה למיון של רופא כלשהו, גם אם איננו רופא קופת חולים, מחייב את קופת החולים לשאת בעלות האגרה הבסיסית.
  • אין מומחים. קחו בחשבון גם את נקודות התורפה: את ביקור הבית יבצע בדרך כלל רופא כללי שאיננו מתמחה בהכרח בבעייתכם הספציפית. לעיתים נדירות יתבצע הביקור על-ידי רופא ילדים.
  • היסטוריה רפואית. קחו בחשבון שמדובר ברופא שאינו מכיר אתכם ועל כן חשוב לדווח לו במשפטים קצרים אך בפרוטרוט את הרקע הרפואי שלכם, כולל דיווח על מחלות כרוניות, אשפוזים קודמים ורגישויות לתרופות.
  • תאריכי תפוגה. לא להתבייש לשאול את הרופא מהו תאריך התפוגה של התרופות שהוא מספק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים