שתף קטע נבחר

מדריך: להדפיס תמונות בבית

אם כבר יש לכם מצלמה דיגיטלית, או שאתם הולכים לקנות כזו בקרוב, יכול להיות שתרצו ללכת שלב נוסף קדימה וגם להדפיס את התמונות בעצמכם. עם זאת, לא תמיד התוצאות דומות למה שציפיתם. בדיוק בשביל זה אנחנו פה עם מדריך מקוצר למדפיס הדיגיטלי המתחיל

אז יש לכם מצלמה דיגיטלית ואתם מצלמים כאילו אין מחר. מה בקשר להדפסה של התמונות? אם אתם דומים לרוב המכריע של הצלמים הדיגיטליים החדשים, אז כנראה שאתם עוד לא עושים את זה. למרות שבוודאי שמעתם, אולי אפילו ראיתם, את התוצאות המפתיעות באיכותן שמשיגות מדפסות הפוטו החדשות.

 

כל יצרני המדפסות מציעים היום דגמים ייעודיים, בטווח רחב של מחירים, איכויות ופונקציות. הצטיידו באחת מהן, ותוכלו להדפיס את התצלומים שלכם בעצמכם, בבית. אבל רגע לפני שתעשו את זה כדאי לבדוק שאתם עושים את זה נכון.

 

האם זה בכלל משתלם?

 

בדרך כלל - לא. רוב מעבדות הצילום מציעות היום שירותי "פיתוח" לא רק מפילם, אלא גם מקבצים. הציוד שבו הן משתמשות הוא הרבה

יותר איכותי ומקצועי ממה שתוכלו להרשות לעצמכם, ולכן לא זו בלבד שהתוצאות עשויות להיראות טוב יותר, אלא גם יש סיכוי סביר שתשלמו פחות ותמתינו פחות זמן לתמונות.

 

המחירים המקובלים להדפסת תמונות מקבצים, נעים היום בין 60 אגורות ל-1.5 שקל - פחות ממחיר הנייר המיוחד עליו תוכלו להדפיס את התצלומים בעצמכם. השיטה ההולכת ונפוצה בעולם, של משלוח תמונות להדפסה ברשת, הגיעה גם אלינו. תוכלו אפילו להשוות ברשת בין מחירי פיתוח של מעבדות צילום ברחבי הארץ.

 

אז למה בכלל לעשות את זה לבד? הדפסת תצלומים במדפסת הזרקת דיו יכולה להיות פתרון נוח אם אתם זקוקים להדפסות מזדמנות, ורוצים להיות חופשיים מתלות בשעות הפעילות ובמיקום של מעבדות הצילום. למשל, אם אתם רוצים להדפיס תצלום של הילד עבור הסבא והסבתא שבאו לביקור. או אם אתם עוסקים בהפקות גרפיקה/דפוס וזקוקים ל"דוגמת צבע" מדי פעם. או סתם, אם יש לכם תצלומים שאתם לא רוצים שעין זרה תשזוף אותם.

 

הכי חשוב: המצלמה

 

התוצאה הסופית תלויה, קודם כל ולפני הכל, בתצלום הדיגיטלי. עליכם להתאים את רמת הציפיות: אם אין לכם את מצלמה מתאימה וכישורי צילום מספיקים, והתמונות שאתם מצלמים אינן נראות טוב מלכתחילה, שום טכניקת הדפסה לא תשנה את זה.

 

אם אתם מתכננים להחליף את המצלמה הדיגיטלית שלכם, או עומדים לקנות את המצלמה הראשונה, זהו הזמן ללמוד את הנושא מעט יותר לעומק כדי לעשות בחירה שבאמת תתאים למה שאתם רוצים. טיפים לרכישת מצלמה תוכלו למצוא כאן.

 

וגם המדפסת חשובה

 

אם אתם מתכננים לקנות מדפסת עם יכולות פוטו, אל תעשו זאת לפני שתקדישו זמן ללימוד הנושא. לא נוכל להתעמק כאן בכל שיקולי הבחירה וכל התכונות החדשות שיש במוצרים האלה (חיבור ישיר למצלמה, צג מובנה, חריצים לכרטיסי זיכרון, וכו'), אבל יש כמה דברים שחשוב להתעכב עליהם בכל זאת.

 

בין מדפסות הדיו שמתאימות להדפסת תצלומים, ישנם היום דגמים שמבוססים על ארבעה או שישה צבעים, דגמים מקצועיים או חצי-מקצועיים

ואפילו מדפסות ביתיות זולות שמגיעות לאיכויות פוטו. אבל בסופו של דבר, רוב מדפסות הפוטו שהגיעו לשוק במהלך השנה האחרונה, משיגות תוצאות טובות בלי קשר לטכנולוגיה או לתג המחיר. ההבדל הוא בעלויות החומרים המתכלים: הכלל הידוע, שמדפסת שעולה מעט בקנייה תעלה הרבה בשימוש השוטף, תופס גם כאן. לכן, הנתון שהכי חשוב להשוות הוא עלות ההדפסה לדף/תמונה.

 

שני אתרים מציעים היום נתונים כאלה: Tom's Hardware ו- PC Magazine. לפני שאתם בוחרים במדפסת, נסו לברר לגביה נתונים באחד משני האתרים האלה. הם לא יהיו מדויקים במאה אחוז, כי יש הבדלים בין מחירי החומרים המתכלים בחו"ל למחירים בארץ (אם יש לכם את הזמן והסבלנות תוכלו לברר ולהשוות גם את הנתונים האלה), אבל הם יתנו לכם מושג על מה אתם משלמים.

 

עוד דברים שכדאי לזכור

 

עקרונית, מדפסת עם מחסניות דיו נפרדות לכל צבע, אמורה להיות חסכונית יותר, אבל יש חשיבות גם לנפח המחסנית וליעילות של המדפסת בשימוש בדיו. וכמובן, כשתבחרו מדפסת, עליכם לשאול את עצמכם האם אתם רוצים לעשות בה שימושים נוספים, כמו הדפסת מסמכים למשל. הזרקת דיו היא לא הטכנולוגיה המועדפת למטרה הזו, ואם אתם מדפיסים הרבה יכול להיות אפילו שתעדיפו לרכוש מדפסת לייזר בנוסף למדפסת הזרקת הדיו.

 

אבל אם אתם מדפיסים מעט, רק מדי פעם, יכול להיות שתעדיפו מדפסת פוטו שמטפלת היטב גם בטקסט - חלק מהן מסוגלות לזה, ואתרים כמו אלו שהוזכרו קודם או כמו CNET יוכלו לספק לכם נתונים על הביצועים והאיכות של מדפסות שונות בשני סוגי ההדפסה.

 

ככלל, הניחו שדגם ברמת מחיר של 1,000-600 שקלים, ישתלם לכם יותר מהדגמים הזולים יותר וייתכן שאפילו מהדגמים היקרים יותר. בכל מקרה, כדאי להציץ באתר להשוואת מחירים כמו זאפ כדי לברר מחירי נייר ומחסניות דיו שמתאימים למדפסת שאתם חושבים לרכוש.

 

ואם דיברנו על נייר

 

היצרנים של מדפסות הפוטו כבר מזמן לא מוכרים לכם את המדפסת בלבד. בדורות החדשים של הפוטו, טכנולוגיית הדיו וטכנולוגיות הנייר מותאמות זו לזו, כדי להבטיח תוצאות טובות יותר ושרידות של הפלט לאורך שנים.

 

הנייר, יש לומר, הוא פחות או יותר המרכיב היקר ביותר בסיפור: כשקל עד שלושה שקלים לדף, בהתאם לסוג ולכמות הנרכשת. וכמובן שתשלמו יותר אם תתעקשו להשתמש בנייר של היצרן, כדי להשיג איכות מקסימלית ואורך חיים של עשרות שנים עד לדהייה (חלק מהיצרנים מבטיחים ארבעים שנה, ואפילו שבעים, משהו שכמובן אי אפשר להוכיח או להפריך).

 

חשוב להדגיש שלמרות שאף מדפסת לא מסוגלת להשיג איכויות פוטו על נייר רגיל, גם בין סוגים שונים של נייר ייעודי להדפסת תצלומים יש הבדלים, שמורגשים יותר או פחות בהתאם לדגם הספציפי של המדפסת. כדאי להכיר ולבדוק את סוגי הנייר המומלצים על-ידי היצרן, אבל כדאי להוסיף ניסיונות משלכם, עם ניירות מצד-שלישי.

 

אם אתם זקוקים להדפסות הפוטו לשימושים קצרי-טווח (למשל: דוגמת צבע לעמוד פרוספקט), ייתכן בהחלט שתוכלו להסתפק בניירות זולים בהרבה. את ההשוואה בין התוצאות עם סוגי הנייר השונים, כדאי לעשות עם מספר תצלומים מסוגים שונים, שכוללים צירופים שונים של גוונים.

 

מצבי הדפסה ואיכויות

 

כמעט כל מדפסות הפוטו מגיעות היום עם דרייבר שמאפשר ניצול תכונות מובנות של המדפסת כמו הדפסה נטולת שוליים (Borderless), שליטה והגדרה גמישה של גדלי ההדפסה, תיקוני צבע ואפקטים שונים, בחירה בין כמה איכויות הדפסה אפשריות, ועוד.

 

כדי להגיע לתוצאות הטובות

ביותר בתיקון תמונות, עדיף להשתמש בתוכנה ייעודית (ראו מסגרת), אבל אם לא נעשה כיול של תצוגת המסך מול המדפסת, הניחו שהתמונה שתראו וזו שתודפס יראו קצת אחרת. תוכנה כמו DisplayMate תוכל לעזור לכם קצת בזה, אבל כיול מקצועי דורש הרבה ידע וכלי תוכנה שעולים הרבה כסף. מה שאפשר לעשות בכל זאת, הוא להשוות בין התמונות שאתם מדפיסים לבין תצוגת המסך של אותן תמונות, כדי לקבל מושג על סטיות הצבע.

 

גם הבחירה באיכות ההדפסה היא עניין חמקמק. רוב מדפסות הפוטו מציעות ארבעה מצבים, למשל: Draft, Normal, Fine ו-Super Fine. השמות עשויים להשתנות אבל הרעיון דומה.

 

יש מדפסות שלא ישיגו תוצאות טובות באיכות של פחות מ-Fine, אבל בהדפסה של תמונות מסוימות על חלק מהמדפסות, תמצאו שההבדל בין Normal להדפסות באיכות גבוהה יותר, יהיה בעיקר בזמן ההדפסה ובכמות הדיו, לאו דווקא באיכות הפלט.

 

ככלל, "איכות" גבוהה יותר אומרת רזולוציה גבוהה יותר, אבל את ההבדל תראו פחות בפרטים ויותר ברמת הדיוק של הצבעים. מעל 1200dpi, פחות או יותר, הרזולוציה הגבוהה משמשת בעיקר להרכבת גוונים מדוייקת יותר, והיא תבוא לידי ביטוי רק בתצלומים מסוגים מסויימים. בעיקר בצילומי טבע, צילומי גוף/פנים, ותצלומים אחרים שמעורבים בהם גוונים טבעיים.

 

מכיוון שהדפסה באיכות מקסימלית כמעט תמיד ממושכת ובזבזנית משמעותית מהדפסה באיכויות נמוכות יותר, כדאי ללמוד את המדפסת שלכם במהלך השימוש השוטף - עם הזמן, תגלו שמספיק לכם מבט אחד בתצלום כדי לקבוע מהי צורת ההדפסה האופטימלית עבורו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוב המקרים משתלם יותר לפתח בחנות
מומלצים