לא יאומן: פיז'ו וסיטרואן פורשות מהמירוץ
שתי יצרניות הרכב הצרפתיות, המצליחות ביותר באליפות העולם בראלי זה מספר שנים, הודיעו במפתיע כי עונת 2005 תהיה עבורן האחרונה. האם זה סופה של סדרה?
"תנאים כלכליים קשים בתעשיית הרכב", הם אלה שגרמו לקונצרן PSA להודיע היום כי לאחר עונת ה-WRC הבאה הוא פורש לחלוטין מהסדרה. המהלך המפתיע מגיע לאחר ששתי היצרניות השייכות לקונצרן זכו באליפות העולם ליצרנים במהלך חמש שנים ברציפות. פיז'ו הגדילה לעשות וזכתה גם בעונות 85' ו-86'. ואם תרצו, הודעת הפרישה לא שונה בהרבה מהכרזה בלתי-אפשרית של פרארי על פרישה ממירוצי הפורמולה 1.

סבסטיאן לואב, אלוף ה-WRC ונהג סיטרואן. סוף הסיפור? (צילום: רויטרס)
לטענת הצרפתים, בעקבות ביטול תכניות להשתתפות עתידית ב-WRC, ישקיע הקונצרן את מרצו בספורט מוטורי אחר, אשר ידרוש השקעה כספית נמוכה יותר. בשלב זה לא ברור לאיזה ענף מוטורי מכוון הקונצרן, אך אנשי PSA מבטיחים כי יגלו במה מדובר "כאשר הזמן יתאים לכך".
כדאי לציין כי המהלך המפתיע של הצרפתים מגיע בעיתוי מוזר למדי. רק לפני שבועות ספורים הבטיחו זכייה כפולה באליפות הראלי היוקרתית ביותר, הן עם הסיטרואן בין היצרנים, הן עם סבסטיאן לואב כנהג המהיר מכולם. אגב, הכרזה זו מגיעה רק ימים ספורים לאחר שפורד הודיעה על כוונתה להמשיך ולהשתתף במירוצי הראלי גם בארבעת השנים הקרובות, ופיזרה את אי הבהירות סביב מעשיה בעתיד עם חשיפת הפורד פוקוס לעונת 2006.
למרות נחרצות ההודעה, יתכן והמהלך עליו הכריזו הצרפתים נועד להפעיל לחץ על הנהלת ה-WRC לטובת שינוי כזה או אחר בתקנות. מהלך שבוצע כבר בהצלחה בעבר. אחרי הכל, עזיבת שניים מהמותגים הבולטים באליפות, לצד חולשתן של מיצובישי וסקודה, עשויות להותיר את המסלולים יתומים למדי ועם רמת עניין נמוכה עבור הצופים.