שתף קטע נבחר

כמה זיכרון אני צריך?

מתי כדאי להשקיע בכרטיס זיכרון ומה מתאים לצרכים שלכם? ניר נוסבאום מסביר

למרות שישנם היום כרטיסי Flash בנפחים גדולים פי עשרה ויותר, כרטיס זיכרון בנפח 256MB הוא בדרך-כלל די והותר למשתמשים מכל הסוגים. במחיר של כ-300-200 ש"ח (בהתאם לסוג וליצרן), כרטיס כזה הוא לא יקר מדי, ויכול להספיק ל-200 עד 300 תמונות 4-3 מגה-פיקסל איכותיות.

 

ככלל, לא הייתי ממליץ לצלם באיכות בינונית או נמוכה ו/או לרדת ברזולוציה כדי לחסוך מקום, אלא אם כן ממש אין ברירה. עדיף לצלם פחות ולמחוק תמונות לא מוצלחות - ואם צריך, לקנות כרטיס בנפח גדול יותר. מצד שני, גם אין טעם לקנות כרטיס זיכרון בנפח גדול ממה שאתם מתכוונים לצלם - ממילא המחירים יורדים כל הזמן, ובעוד שנה תוכלו לקנות כרטיס נוסף בפחות מחצי המחיר.

 

מתי כדאי להשקיע בזכרון?

 

מתי בכל זאת כדאי להשקיע בזיכרון גדול יותר ממה שאתם צריכים באופן רגיל? למשל, אם אתם מתכננים טיול ארוך. גם אז, תגלו שבהרבה מאד מקומות בעולם ישנם קפה-אינטרנט בהם ניתן לצרוב בעלות נמוכה מאד את התמונות ל-CD, ולעשות בכרטיס הזיכרון שלכם שימוש חוזר. הכי נוח, כמובן, להשתמש בכרטיס בנפח 512MB, שמצמצם לחצי את מספר הצריבות (כי הנפח קרוב לזה של CD ממוצע).

 

אפשרות אטרקטיבית נוספת: לרכוש דיסק קשיח נייד עם חריצים ייעודיים לכרטיסי זיכרון. אלה מגיעים בנפחים של החל מ-20GB, ובדרך-כלל מופעלים על-ידי סוללות נטענות ומאפשרים לגבות את התמונות בלחיצת כפתור. היום הם לא מאד יקרים - המחירים מתחילים בפחות מ-200 דולר, ובתמורה תקבלו נפח אחסון שמספיק לאלפים רבים של תמונות.

 

את הכרטיסים עצמם אפשר למצוא בטווחי מחירים די רחבים. היצרניות המובילות, SanDisk ו-Lexar Media, מציעות כרטיסים איכותיים ויקרים. חברות אחרות, לפעמים אנונימיות לגמרי, מציעות כרטיסים דומים במחירים נמוכים בעשרות אחוזים. לפעמים מדובר אפילו על כרטיסים שהגיעו מאותו פס ייצור, אבל חסרים את האחריות לחמש שנים שנותנים היצרנים הגדולים. כמובן, בעוד חמש שנים הכרטיס שתקנו עכשיו יהיה מן הסתם מיושן וקטן באופן מגוחך (ניר נוסבאום).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים