שתף קטע נבחר

סופר-פארם: כאב הראש ניצח את המפגינים

פעילי ארגונים חברתיים הגיעו לארבעה סניפי הרשת בתל-אביב, חיפה, באר שבע וירושלים כדי למחות על חיוב הקופאיות לעבוד בעמידה. ברחוב שינקין בתל-אביב נענו רק ארבע קונות לקריאה לא לקנות בחנות. "אפילו בצבא נותנים לשבת, אז כאן לא? זה לא הגיוני מה שקורה כאן", אמר אחד הקונים, ושילם על האקמול

המחאה נמשכת: עשרות פעילים חברתיים הפגינו אמש (יום ג') ליד ארבעה סניפים של רשת סופר- פארם בבאר שבע, חיפה, ירושלים ותל-אביב במחאה על תנאי העסקת הקופאים והקופאיות. המחאה פרצה באחרונה סביב סוגיית עבודתן של הקופאיות בעמידה. הרשת הבטיחה לספק לקופאיות "שטיחונים אורתופדיים". דוברת הרשת סירבה להגיב על ההפגנות.

 

את ההפגנות אירגנו שני ארגונים חברתיים - "קו לעובד", ו"חברה צודקת". הפעילים חילקו עלונים, שבהם התבקשו באי הסניפים להחרים את החנות, במחאה על תנאי ההעסקה של הקופאיות. "גשו נא להנהלת הסניף והביעו את דעתכם. העובדים העומדים לרשותכם הם חלק מהתמונה. אל תישארו אדישים כלקוחות", נכתב בעלון.

 

בסניף ברחוב שינקין בתל-אביב הצליחו המפגינים לשכנע ארבע נשים לא לקנות, שביקשו מהן להחרים את החנות ולא לקנות ממנה. "אתם צודקים. נלך לקנות במקום אחר", אמרה אחת מהן. "יש מספיק בתי מרקחת באזור. כל הכבוד", הוסיפה אחרת. מנגד, לקוחה אחרת העירה: "אכפת לי מהן, אבל יש לי כאבי ראש".

 

עובדת בסופר-פארם, שהיתה באותה עת במקום, אמרה: "הבטיחו שיביאו לנו שטיחונים, אבל עדיין לא הביאו. יש להם קטע כזה של שירות בגובה העיניים, כאילו זה משנה למישהו. אולם לא נראה לי שההפגנות בחוץ יועילו למשהו".

 

"אפילו בצבא נותנים לשבת"

 

קונה צעיר שנכנס לסניף בשינקין, נתקל בפעילים. הוא טען שגם הוא עומד כל היום על הרגליים, אולם הסביר שהוא ברמן ומרוויח הרבה יותר, והצדיק את הפעילים. הפעילים החברתיים הצליחו להשפיע לפחות על הלך הרוחות בתוך החנות. "אפילו בצבא נותנים לשבת, אז כאן לא? זה לא הגיוני מה שקורה כאן", אמר אחד הקונים, ושילם על האקמול.

 

בסניף הסופר- פארם בקניון בחיפה סערו הרוחות קצת יותר. שי כהן, אחד הפעילים, סיפר: "היינו במרכז הכרמל, מול החנות. הגיע אדם, לבוש בבגדי אבטחה, ותקף אותי. המשטרה הגיעה למקום, ומחר אני אגיש תלונה נגד המאבטח. הוא קרע לי את המעיל וקימט את כל העלונים. מנהל הקניון אמר לי שהוא יקרע אותי ויעיף אותי כמו אבק".

 

בבאר-שבע לעומת זאת, היתה המחאה שקטה יותר. ג'קי אדרי, פעיל חברתי מדימונה, שזכור מהתוכנית "עובדה", שבה סיפר על תנאי העסקתו במפעלי ים המלח, סיפר: "היינו כ-15 פעילים, והתמקמנו בכניסה לקניון, אולם האבטחה והמשטרה ביקשו שנצא מהשטח, ולכן עמדנו מחוץ למתחם הקניון. חילקנו יותר מ-500 מנשרים.

 

"אני חייב לציין שהציבור גילה הבנה לחרם שלנו. אנשים חיזקו אותנו וניגשו והבטיחו שיעירו את תשומת לבם של הממונים, ושלא יקנו שם יותר. חשוב לי לציין שמדובר בהפגנת מחאה לאות הזדהות ולא בהתערבות ביחסי העבודה. אנחנו לא נציגים של הקופאיות, ולא חלק מעובדי הסופר-פארם, אלא פעילים חברתיים שראו שיש כאן עוולה חברתית".


פורסם לראשונה 14/12/2004 22:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מחאה למען הקופאיות
צילום: גלעד קוולרצ'יק
סופר פארם
מודעה שפרסמה הרשת
מומלצים