שתף קטע נבחר

ועדת הכנסת הסירה את חסינותו של ח"כ פרץ

חבר הכנסת יאיר פרץ מש"ס הסכים להסרת החסינות בפרשת לימודיו האקדמאיים הפיקטיביים, לאחר שראה כי מסתמן רוב נגדו בוועדה. הוא ניסה פנייה של הרגע האחרון ליועץ המשפטי מזוז, וביקש ממנו לשקול שוב הגשת כתב אישום נגדו. מזוז הבהיר בדיון: "על חבר הכנסת פרץ היה לפנות באופן מסודר למזכירות האוניברסיטה, ולא לפעול באמצעות מתווכים ו'מאכערים'. דבר כשר ולגיטימי לא מבקשים דרך החלון, אלא נכנסים דרך הדלת"

ועדת הכנסת החליטה היום (ב') ברוב קולות להסיר את חסינותו של ח"כ יאיר פרץ מש"ס בפרשת התארים הפיקטיביים שקיבל על פי החשד שלא כדין. משמעות ההחלטה היא כי כעת ניתן יהיה להעמיד את פרץ לדין בפרשה על קבלת דבר במירמה. 

 

חבר הכנסת פרץ אמר לחברי הוועדה, בעקבות הפצרותיהם, כי הוא מסכים להסרת החסינות (בין היתר משום שראה כי מסתמן רוב נגדו): "אני פונה ליועץ המשפטי לממשלה.. אנא ממך, אני מוכן להסיר את חסינותי. תבדוק את כל המורכבות של התיק. אם תקבל החלטה אחרי הכל שבכל זאת אתה מגיע לאותה מסקנה... אני מסיר את חסינותי".

 

חברי הוועדה, בראשות היו"ר רוני בר-און, הבהירו לפרץ כי אסור לו להתנות את הסרת החסינות בדבר - ועליו להבהיר אם הוא מוכן לכך אם לאו

באופן מפורש. לבסוף הסכים פרץ להסרת החסינות ומסר מסמך התחייבות בנושא. הוועדה אישרה את הסרת החסינות בהצבעה כאשר 13 ח"כים תמכו, 5 נמנעו ואיש לא התנגד. הנמנעים היו חברי הכנסת מאיר פרוש, אליעזר (צ'יטה) כהן, אחמד טיבי, ניסים זאב ויצחק כהן.

 

קודם להחלטה, השיב פרקליטו של חבר הכנסת פרץ, עו"ד יהודה ויינשטיין, לשאלות חברי ועדת הכנסת, והבהיר מדוע הוא אינו סבור שעל לקוחו לעמוד לדין פלילי. "במעשיו של פרץ לא התגלתה חכמה גדולה, אבל גם לא עבירה", טען.

 

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הבהיר מנגד כי לדעתו, "על חבר הכנסת פרץ היה לפנות באופן מסודר למזכירות האוניברסיטה, ולא לפעול באמצעות מתווכים ו'מאכערים'. דבר כשר ולגיטימי לא מבקשים דרך החלון, אלא נכנסים דרך הדלת", הבהיר מזוז. אחרי שנפלה ההחלטה הבהיר: "זה לא דבר משמח, אבל זה חלק מהעניין".

 

חברי הוועדה קיימו דיון סוער. אהוד יתום קרא לפרץ להסיר את חסינותו מיוזמתו. אמר:התנדב לוותר על חסינותך והלחם על זכאותך. טוב תעשה אם תפעל כך ותקל על החברים". חבר הכנסת מיכאל איתן העיר לזכותו של פרץ: "אני משוכנע שאנשים מש"ס זכו ליחס חמור יותר ממערכת אכיפת החוק, בגלל שאין להם חברים במקומות הנכונים".

 

לבסוף הוסרה החסינות בהסכמה. ח"כ פרץ אמר ביציאה מהדיון כי יוכיח את חפותו ו"התקשורת ניפחה את הפרשה". יו"ר הוועדה בר-און אמר ל-ynet: "אני חושב שעשה נכון פרץ, שבסוף הדיון ביקש מיוזמתו להסיר את החסינות. עשתה נכון הוועדה שנעתרה לבקשה. הדיון והתוצאות מוכיחות שגם אם אנחנו לא רוצים כאלה דיונים, אם נגזר עלינו, המקום לטפל בעניין הזה הוא אך ורק בכנסת".

 

בדיון הקודם: מזוז הציג תימלולים

 

בדיון הקודם שנערך בנושא לפני כשבועיים, הקריא היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, תמלול של האזנות הסתר שנעשו לח"כ פרץ, בהן מתגלה כי פרץ פעל

 ביודעין כדי להשיג תואר כוזב מאוניברסיטת בר-אילן (והדבר התגלה לאחר שעבודת הגמר שלו נכתבה בגוף נקבה...).

  

מזוז החליט לחשוף את התמלולים לאחר שהבחין כי דעתם של חברי הכנסת נוטה באופן ברור לטובתו של פרץ, בעיקר בעקבות הרצאה ארוכה שנתן עורך דינו של פרץ, יהודה וינשטיין, שהצביע לדבריו על אפליה בין ח"כ פרץ, שהיה בעת המעשים עוזר בכיר לשר הרווחה, לבין ניצב אליק רון, שהואשם בעבירה דומה, אך הפרקליטות החליטה שלא להעמידו לדין.

 

כך נשמע חלק מתמלולי השיחות:

 

פרץ: "אין לי זמן, שבועיים אני צריך אותה".

 

קלינגר: "הבנתי. אז מדעי המדינה, כמו שקבענו, נכון?".

 

פרץ: "כל מה שקבענו. מדעי החברה, מדעי המדינה".

 

קלינגר: "מדעי החברה ומדעי המדינה לא הולך כל-כך ביחד. מדעי המדינה זה יותר קל... מדעי החברה ביחד זה שתי תעודות BA".

 

פרץ: "כן הא, אם זה שניים אז זה בכלל גדול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
פרץ. הסכים להסרה
צילום: דן בלילטי
צילום: רויטרס
מזוז. למה דרך החלון?
צילום: רויטרס
צילום: אלכס קולומויסקי
בראון. אל תתנה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים