שתף קטע נבחר

מאחורי הקלעים של עיסקת דיסקונט

איפה נפגשו ברונפמן וזליכה בשעות לילה מאוחרות?; איך סגרו נציגי האוצר את הטלפונים הסלולריים?; מהי ההצעה האחרונה של המדינה?

המכרז למכירת השליטה בבנק דיסקונט מידי המדינה נקלע למבוי סתום בלילה שבין רביעי לחמישי. זאת, לאחר שעות ארוכות של דיונים בין נציגי הקבוצה המתמודדת על רכישת הבנק, בראשות מתיו ברונפמן, לבין נציגי חברת נכסים מ.י, המייצגים את המדינה.

 

לדברי בכיר באוצר, המומ התפוצץ ברגע שהמדינה הודיעה לנציגיו של ברונפמן כי היא מוכנה למכור את הבנק במחיר המגלם כ-85% מהון הבנק, כלומר סכום של לפחות 1.4 מיליארד שקל תמורת 26% מהמניות.

 

מקורות באוצר אמרו אתמול כי ברונפמן הסכים להעלות את הצעתו עבור חבילת מניות השליטה בדיסקונט למחיר של כ-70% מההון העצמי, כלומר תשלום של כ-1.1 מיליון שקל. עוד אמרו אותם מקורות, כי ברונפמן הסכים להוסיף עוד 6.5% על המחיר אם יקבל גם את חבילת האופציות המקנות לו זכות לרכוש 25% נוספים בבנק. בסך הכול עומדת הצעתו של ברונפמן על כ-1.25 מיליארד שקל - כלומר, הפער בין הצדדים עומד על סכום גדול של 150 מיליון שקל.

 

למרות הפער הגדול, המצב הנוכחי טוב בהרבה מתחילתו של המומ ביום שלישי בצהריים, אז שלח ברונפמן לנכסים מ.י הצעה מבישה של 960 מיליון שקל עבור הבנק. המחיר זה מגלם לבנק שווי של 60% מהונו העצמי, ואם לוקחים בחשבון גם את האופציות, מדובר במחיר של 35% מההון.

 

החשב הכללי באוצר, ירון זליכה, הורה לשלוח לברונפמן פקס תגובה, שההצעה אינה ראויה לתגובה ותוך 30 דקות המדינה מצפה להצעה אחרת. הצעה כזו אכן הגיעה ונקבה במחיר של 1.025 מיליארד שקל, המהווים שווי נטו של 40% מההון. שוב נשלחה תגובה בנאלית מטעם נציגי המדינה שהם לא מתכוונים להגיב גם להצעה זו. ברונפמן העלה את הצעתו בעוד קצת ל-1.056 מיליארד שקל.

 

בשלב זה נכנסה לתמונה מיכל עבאדי-בויאנג'ו, יו"ר נכסים מ.י, שהודיעה לקבוצת ברונפמן כי אין על מה לדבר. בהוראת זליכה סגרו כל נציגי המדינה את הטלפונים שלהם ולא הסכימו לדבר עם קבוצת ברונפמן. בקבוצה נלחצו וניסו להשיג את נציגי המדינה. ב-10 בלילה הם תפסו את מנכ"ל נכסים מ.י, יצחק קליין, וביקשו לארגן פגישה בין ברונפמן לבין זליכה. נציגי הקבוצה הסבירו כי ברונפמן צריך לטוס לפנות בוקר כדי להגיע לטקס נישואיו.

 

זליכה הסכים להיפגש עם ברונפמן. הפגישה נערכה במשרדי נכסים מ.י באייפורט-סיטי הקרוב לנתב"ג. מ-23:30 לפני חצות ועד 4 לפנות בוקר של יום רביעי נערכה הפגישה. שם הובהר לברונפמן כי המדינה אינה מתכוונת להתפשר ולמכור את בנק דיסקונט בנזיד עדשים. המדינה, הבהיר זליכה, מעריכה את הזמן והכסף שהשקיע ברונפמן, אבל אין בכוונתה להתגמש, ומבחינת המדינה אין מו"מ ואין עיסקה. ברונפמן לא היה מוכן לתגובה חריפה כזו והודיע לנציגי המדינה כי הוא משאיר כאן צוות שינסה להגיש הצעה גבוהה יותר. 

 

ואכן בארץ נשארו מייקל רובינוף, בכיר בקבוצת המתמודדים, ושני יועצים ישראלים, שלמה זהר ורון הדסי. בפגישה שנערכה ביניהם לבין נציגי המדינה ביום רביעי בערב הם הציעו את המחיר האחרון שלהם, שהוא כ-76.5% ממחיר ההון העצמי של הבנק. נציגי המדינה הודיעו להם כי מבחינתם עדיין מדובר במחיר נמוך ואז חשפו בפניהם את המחיר הראוי - 85% מההון. טייק איט או ליב איט, הם אמרו לנציגיו של ברונפמן. אם אתם מוכנים לשלם את זה, יש לכם בנק. אחרת, אין על מה לדבר.

  

ההערכות כרגע הן כי אם נציגיו של ברונפמן יעלו את המחיר לרמה של כ-80% מההון של דיסקונט, קיים סיכוי שהמדינה תתפשר. אחרת, נראה שדיסקונט יישאר לפחות בחודשים הקרובים בידי המדינה. בינתיים, הצדדים לא קבעו מועד חדש להידברות ביניהם.

 

קבוצת ברונפמן סירבה אתמול להגיב, אך דובר הקבוצה מסר כי אתמול בשעה 18:00 בערב התחדש המשא ומתן בין הצדדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתיו ברונפמן. מיהר לחתונתו
צילום: רויטרס
מומלצים