שתף קטע נבחר

אזרח דני נעצר בחשד לעבירות ביטחון

הותר לפרסום: אזרח דני ממוצא לבנוני נעצר פני כשבועיים בישראל בחשד שביצע עבירות ביטחוניות. במשרד החוץ הדני זימנו את שגריר ישראל בקופנהאגן "לתת הסברים" ודרשו ממנו להיפגש עם העצור. גיא גור, עורך דינו של החשוד הדני, אמר ל-ynet בתגובה למעצר: "מדובר בפרשה שנמצאת עדיין בתחילתה. ההר יוליד עכבר"

פרשה ביטחונית חמורה: אזרח דני ממוצא לבנוני נעצר בישראל ב-6 בינואר, בחשד שעבר עבירות ביטחוניות - כך הותר היום (ה') לפרסום. כמו כן, במהלך החקירה נעצרו שני ערבים ישראלים החשודים גם הם בעבירות דומות. מעצרם של השניים הוארך היום בחמישה ימים בבית משפט השלום בפתח תקווה.

 

החשוד הדני עצור עד ל-24 בינואר. עורך דינו, גיא גור, אמר ל-ynet בתגובה למעצר: "מדובר בפרשה שנמצאת עדיין בתחילתה. ההר יוליד עכבר וימים יגידו מה יהיה בהמשך החקירה".

 

זו איננה הפעם הראשונה שבה אזרח זר נחשד בעבירות ביטחון רגישות. הגרמני סטפן סמירק, הופעל על ידי החיזבאללה, שוחרר בעסקת השבויים האחרונה של ישראל מול הארגון הלבנוני.

 

בממשל הדני שרר זעם על כך שישראל לא התירה לנציגים מטעמו להיפגש עם האיש אחרי יותר משבוע. על-פי הדיווחים בתקשורת הדנית, האיש נעצר ב-6 בינואר בארץ, בעקבות מודיעין שהגיע לשירות הביטחון הכללי אודות קשריו לטרור.

 

משרד החוץ הדני אישר את הידיעה, ואמר כי "איננו יודעים דבר על נסיבות המעצר". נציגיו בארץ החלו לפעול בניסיון ליצור קשר עם האיש. אולם אמש, בדיון בהארכת המעצר, נאסר על נציגי שגרירות דנמרק בארץ להיפגש עמו.

 

בשגרירות פנו בעקבות האירוע לעורכי דין ישראלים כדי שייצגו את העצור בפרשה הביטחונית. שגריר ישראל בקופנהאגן, דוד ולצר, אף זומן למשרד החוץ הדני והתבקש להסביר את התקרית, וכן לאפשר לנציגים דיפלומטיים להיפגש עם העצור ולהבטיח לו משפט הוגן.

 

משפחתו של העצור בדנמרק טוענת כי אין לו כל קשר לטרור, והיא פנתה בנושא לשלטונות ומפעילה לחץ במטרה להביא לשיחרורו.

  

דנמרק: נתקלנו ביחס אטום בישראל

 

משרד החוץ הדני פרסם הודעה רשמית לכתבים המקומיים, המפרטת את השתלשלות הפרשה, והדיווחים פורסמו בעיתונים מובילים בדנמרק: "פוליטיקן" ו"קופנהאגן פוסט". בכירים במשרד החוץ בקופנהאגן הביעו פליאה וזעם באשר להתנהגותה של ישראל, ולחוסר נכונותה להיענות לבקשות שהוגשו בנושא.  

 

הדנים טוענים כי גם אנשיהם בשגרירות בארץ, שהיו מעורבים בפרשה בימים האחרונים, נתקלו ביחס אטום ובלתי מתפשר. לדבריהם, ישראל מסרבת לנהוג בהתאם לקודים הדיפלומטיים המקובלים. מומחים לנושאי משפט בינלאומי, שהתראיינו בכלי התקשורת המקומיים, טענו כי ישראל מפרה את החוק הבינלאומי בפרשה וכן את אמנת וינה העוסקת בזכויות אדם.

  

בירושלים מסרבים לפי שעה להגיב אודות הפרשה באופן רשמי. גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי הם שוללים את ההגדרות "משבר" או "מתיחות ביחסים", וטענו כי השגריר ולצר הגיע לשיחה עם הבכירים הדנים במסגרת הדיאלוג השוטף עם דנמרק. בשגרירות ישראל בקופנהאגן סירבו להגיב לתקשורת הדנית.  

 

ההערכה בדנמרק היא, עם זאת, כי הפרשה לא תוביל למשבר עמוק ביחסי שתי המדינות. בכיר במשרד החוץ הדני הבהיר כי "קשרי הידידות עם ישראל טובים מאוד", אולם נראה כי הפרשה מעיבה לפי שעה על היחסים, שכן הדנים דורשים מישראל הסברים, שטרם התקבלו.

 

המשבר הזה מתרחש במקביל למשבר דיפלומטי קשה נוסף של ישראל, על רקע ביטחוני עם רוסיה. ישראל מחתה בפני רוסיה על מכירת טילים רוסיים לסוריה. בישראל חוששים שהטילים ישנו את המאזן האסטרטגי באזור וכן יזלגו לידי אנשי ארגון החיזבאללה, הנתמך בידי משטרו של בשאר אסד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
אחד החשודים היום בבית המשפט
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
הארכת המעצר
צילום: אבי כהן
מומלצים