"על שרון מגנים מזל"טים, מה שומר על הבת שלי?"
ליד מיטת בתו, שנאבקת מאז מוצאי שבת על חייה, משחזר יונתן אבוקסיס את הערב הנורא. "פתאום אני רואה התקהלות והיא שוכבת באמצע, כולה דם. קראתי לה, אבל היא לא הגיבה". בעצת הרבנים, שינו ההורים את שמה. "אומרים לי שהמצב שלה לא טוב אבל אני מאמין שהיא תשרוד. יש לה הרבה כוחות נפש". את הזעם מפנה האב לעבר הממשלה: "אומרים שפרס ישקם את עזה, למה שלא יתחיל בשדרות?"
"30 שנה מהחיים שלי נתתי למדינה, ומה קיבלתי בתמורה? קסאם על הילדים שלי? לראש הממשלה יש מאבטחים, אפילו מזל"טים ששומרים עליו. ועל הבת שלי מה? רק תו על המצח שכתוב בו שהיא יהודייה. זה מה שיש לבת שלי".
יונתן אבוקסיס זועם. בתו אלה בת ה-17 נאבקת גם הבוקר (יום ב') על חייה בבית-החולים "סורוקה". בעצת הרבנים הוא החליף את שמה לאיילה חיה. במחלקה הנוירוכירורגית בבית-החולים מאושפז אחיה, תמיר יעקב. מצבו מוגדר כעת קל עד בינוני. במוצאי שבת, כאשר רקטת קסאם נחתה בעיר, האחות גוננה עליו - ושניהם נפגעו.
"בכל רגע שאני יכול לגשת אליה למיטה, אני לוחש לה באוזן: 'בתי את חזקה, את תשרדי את זה. את צדקת גדולה ולכן תישארי בחיים'".
"במוצאי השבת הלכתי עם בני להתפלל בבית משפחת הרצל שלמה ז"ל, שנהרג בפיגוע במעבר קרני", משחזר האב את הערב הנורא. "איילה חיה ותמיר יעקב היו בפעולה בסניף בני עקיבא. בדרך כלל אני נוסע להביא אותם מהפעולה אבל במוצאי השבת הזה הייתי אמור להסיע את בתי הבכורה, שלומית, חזרה לביתה בראשון לציון.
"בשניה שנכנסתי הביתה, שמעתי את בתי קרן בת ה-15 רצה וצועקת, 'שחר אדום, שחר אדום'! ושניות אחר כך נשמע פיצוץ אדיר. צעקתי לבני המשפחה: זה קרוב, זה ליד הבית. רצתי החוצה עם המפתחות של האוטו כדי לחפש את איילה ותמיר.
"הסתובבתי בשכונה כמו משוגע עם האוטו, לא מצאתי את הילדים, ופתאום אני רואה התקהלות. עצרתי בתוך ההמון ודחפתי אנשים. ראיתי באמצע את איילה חיה שלי שוכבת באמצע, כולה דם".
לאחר שאיתר את ההתקהלות סביב ילדיו, ממשיך אבוקסיס: "צעקתי, קראתי לה, אבל היא לא הגיבה. תפסתי לה את היד. הידיים שלה היו קפואות. צעקתי 'תביאו עזרה', ולקח זמן עד שהגיעו אמבולנסים. אחר כך העבירו אותה מאמבולנס לאמבולנס ולקח המון זמן.
"אני, איש צבא 28 שנים, יודע שכל שנייה במצב הזה חשובה, אבל לא לוקחים את הילדה שלי לבית החולים. בסוף נסענו לבית החולים ברזילי באשקלון ומשם העבירו את איילה חיה ותמיר יעקב לסורוקה. אומרים לי שהמצב של הבת שלי לא טוב אבל אני מאמין שהיא תשרוד. יש לה הרבה כוחות נפש. אני משדר לה כל הזמן שהיא חזקה, שהיא תתגבר, והיא תתגבר כי היא צדקת גדולה", הוסיף אבוקסיס ופרץ בבכי.
סופגים קסאמים כמו גשם ומציעים לנו פטור ממס
האב כועס על ראש הממשלה, שלדבריו הפקיר את תושבי שדרות. "אשתי סימה, עבדה בגן לילך, שם נהרג אפיק אוחיון מפגיעת קסאם. חששנו שזה קרוב אלינו ושזה יפגע בנו אבל תמיד האמנתי שיהיה בסדר. אני אומר לשרון: תילחם בהם, אין אמונה בגויים, אין אמונה באבו מאזן.
"אני פונה לשרון שיבוא לפה, לטיפול נמרץ ויישב איתי חצי שעה, זה מספיק. ואז אולי הוא יבין מה קורה פה. איפה הממשלה?
"יש כסא ותפקיד לפרס, הוא משנה לראש הממשלה, ויעסוק בשיקום עזה. מה דעתו להתחיל לשקם את שדרות? אנחנו סופגים קסאמים כמו גשם, והם מציעים לנו פטור ממס הכנסה. תגיד לי, מה אני אעשה עם הפטור הזה עכשיו"?