3 שנות מאסר לנסים גאון; לא ירצה בפועל
גאון וחתנו, יואל הרצוג, הורשעו במתן שוחד לראש עיריית קאן. בשל גילו המתקדם של גאון ומעורבותו המעטה של הרצוג לא ירצו השניים את עונשם בפועל
בית המשפט בניס שבדרום צרפת גזר על נסים גאון, מבעלי חברת "נגה" לשעבר, שלוש שנות מאסר על חלקו בפרשת השוחד של ראש עיריית קאן. על חתנו, יואל הרצוג, שגם היה מעורב בפרשה, נגזרו שנתיים.
בפועל, מפאת גילו המתקדם של גאון (83), החליט בית המשפט להימנע ממאסר בפועל. בעקבות זאת גם הרצוג, שחלקו בפרשה היה קטן, לא יישב בכלא הצרפתי. על השניים גם נגזרו קנסות כספיים: 100 אלף יורו לגאון ו-50 אלף יורו להרצוג.
הפרשה החלה בשנת 94'. ראש עיריית קאן דאז, מישל מויו, הורשע בקבלת שוחד של 1.7 מיליון פרנק מאת "נגה", אז בבעלותו של גאון ובניהולו של הרצוג. מויו, שעליו נגזרו שש שנות מאסר, קיבל את הכסף בתמורה למתן היתר להפעלת כ-100 מכונות מזל בקזינו של מלון "הילטון" בעיר הקיט, שהיה בבעלות "נגה".
בדמצבר 96' נעצר בקאן יואל הרצוג, בנו של נשיא המדינה המנוח, לאחר שהגיע לשם ממקום מגוריו בז'נווה על מנת לשתף פעולה עם החוקרים בפרשה. הרצוג שוחרר לאחר שלושה חודשים, ורק ביום שישי האחרון, שמונה שנים מתחילת הפרשה, הסתיימו ההליכים המשפטיים.
עו"ד מיכאל שחור, נציגו של גאון, טוען כי גאון והרצוג בעצם נסחטו על ידי ראש עיריית קאן, ולראיה "בית המשפט גזר על ראש העיר שש שנות מאסר ועל גאון והרצוג מאסר על תנאי".
גאון והרצוג מתמודדים בימים אלה גם עם הליך משפטי המתנהל נגדם בישראל בעניין בנק "צפון אמריקה". הרצוג ודוד גאון, בנו של נסים, שימשו דירקטורים בבנק "צפון אמריקה", שקרס בשנת 1985. כונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל תבע מגאון, מהרצוג ומדירקטורים נוספים לשלם לקופת הפירוק כ-140 מיליון שקל. נסים גאון חתם כערב על ההסכם.
על אף הסכם הפשרה שחתמו הרצוג וגאון לתשלום 15 מיליון דולר שילמה משפחת גאון רק 2 מיליון דולר עקב קשיים פיננסיים. בעקבות זאת פתח כונס הנכסים הרשמי בהליכי פשיטת רגל כנגד גאון והרצוג.
גאון. גילו המתקדם מנע מעצר בפועל
צילום: חיים זיו
מומלצים