נתניהו ולבני ידונו היום בנושא כספי קורבנות השואה
זאת במטרה לנסות להגיע להבנות לגבי הצעת החוק של משרד המשפטים להקמת חברה ממשלתית, שתהיה אחראית על רישום נכסי קורבנות שואה, איתור יורשים והשימוש בכספים שלא יהיו להם תובעים
שרת המשפטים, ציפי לבני, ושר האוצר, בנימין נתניהו, צפויים להיפגש היום במטרה לנסות להגיע להבנות לגבי הצעת החוק של משרד המשפטים להקמת חברה ממשלתית, שתהיה אחראית על רישום נכסי קורבנות שואה, איתור יורשים והשימוש בכספים שלא יהיו להם תובעים.
מבדיקת "ידיעות אחרונות" עולה שיעברו עוד חודשים עד שהציבור יוכל לקבל מידע מהותי על מקום הימצאם של חשבונות וכספים של קורבנות שואה, ועד שניתן יהיה לקבל כספים אלה.
לפני כחודש פורסמה רשימת החשבונות של קורבנות שואה שנמצאו בבדיקה של ועדת החקירה הפרלמנטרית לנכסי קורבנות השואה.
הוועדה מצאה שהמדינה אמורה להחזיר כ-102 מיליון שקל ואילו הבנקים אמורים להחזיר כ-38 מיליון שקל ליורשי הקורבנות.
ב-18 בינואר פורסמה באתר האינטרנט של הכנסת רשימה של כ-9,000 חשבונות, מהם כ-6,000 חשבונות שלגביהם קיימת ודאות כי הם שייכים לקורבנות שואה. לגבי יתרת 3,000 החשבונות המופיעים באתר קיימת סבירות נמוכה כי הם של קורבנות שואה.
מבדיקת "ידיעות אחרונות" עולה שעד היום נרשמו באתר עשרות אלפי פניות לקבלת מידע, אך הפונים לא יכולים לקבל מידע לגבי זהות הבנק שבו קיים החשבון, או האם הכספים נמצאים ברשות המדינה.
בחודשים האחרונים נשמעה ביקורת נוקבת נגד הבנקים לפיה הם מעכבים לכאורה את ההליך, אך מתברר שהמדינה היא זו שמעכבת את החזר הכספים. זאת, בין היתר משום שטרם הוכנה תשתית למתן מענה לפונים וטרם גובש מנגנון להשבת הכספים. ממשרד האוצר נמסר אתמול כי "טרם נקבעו מקורות המימון והיקפם. הממשלה תבוא בדברים עם הכנסת לגיבוש עמדה אחידה בנושא".
ציפי ליבני
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים