שתף קטע נבחר

ברית מילה: כך תמנעו בעיות רפואיות ותקטינו הכאב

שמונה תינוקות נדבקו בשנים האחרונות בהרפס לאחר שהמוהל מצץ את דמם ולא השתמש באמצעים סטריליים, מדווח כתב העת "הרפואה". אבל זו לא הסכנה היחידה הצפוייה לעולל ביום בריתו. איך בוחרים מוהל, ממה להיזהר, וכיצד להפחית את סבל התינוק. מדריך להורה הטרי

עולל חדש בא לעולם, בעוד ימים ספורים תיערך ברית המילה, אך האם ילדכם בטוח בידיו של המוהל? כתב העת "הרפואה" בגליונו החדש, מדווח על שמונה תינוקות ישראלים שנדבקו בשנים האחרונות בנגיף ההרפס, לאחר שהמוהל מצץ את דמם במקום לעשות שימוש בניקוי סטרילי. אלא שזו לא הסכנה היחידה הצפויה לו.

 

בשנים האחרונות מגיעים לבתי החולים בישראל עשרות תינוקות, בשל סיבוכים קשים כתוצאה מברית המילה שבוצעה בצורה חובבנית. הברית המבוצעת על ידי מוהל, נעשית לרוב ללא כל אילחוש (הרדמה), ולעיתים גם ללא הקפדה על תנאים סטריליים, מדווח המאמר.

 

"ברית המילה הוא ניתוח" מסביר ד"ר דניאל שינהר, כירורג ילדים מהמרכז הרפואי שיבא, ומוהל. "את חלקם הניכר של הסיבוכים הקשים ניתן למנוע". ברית הנעשית על ידי רופאים תופסת תאוצה בשנים האחרונות. הרופא המוהל, מקפיד על תנאים סטריליים, מבצע זריקת הרדמה מקומית מונעת כאב, ומסוגל להתמודד בעצמו עם כל סיבוך אפשרי.

 

בכי שמהווה סכנה נשימתית

 

כמה דיווחים בספרות הרפואית מתארים בכי כה עז של התינוק לאחר הסרת העורלה, עד למצב מסכן חיים של תמט ריאה ומצוקה נשימתית. סיבוכים שכיחים יותר הם זיהומים באיזור הפין, העלולים להגיע עד כדי נמק ודלקת קשה בדרכי השתן ובכליות, כריתה גסה של העורלה, ודימומים בלתי נשלטים.

 

כיצד אם כן תוכלו למזער את הנזקים לקראת הברית אם בכל זאת בחרתם במוהל שאינו רופא? הנה כמה המלצות שכדאי לבצע, בעצה אחת עם רופא הילדים שלכם:

 

  • בדקו שהמוהל שבחרתם הוא מורשה. רשימת המוהלים המורשים הורכבה על ידי הרבנות הראשית, והיא נמצאת באתר שרותי הדת שלהם. בנוסף, כדאי לקבל המלצות טובות מחברים או בני משפחה לגבי מוהלים שהם מכירים.
  • ודאו שהמוהל משתמש בכלים סטריליים חד פעמיים.
  • האכילו את התינוק עד שעה לפני הברית.
  • מרחו משחת EMLA על איבר המין והאיזור שמסביבו כשעה לפני הברית בכמות נדיבה. את המשחה ניתן לרכוש בבית המרקחת ללא מרשם רופא. אל תוותרו על האילחוש המקומי העשוי להפחית באופן ניכר את רמת הכאב של הנימול.
  • כשעה לפני הברית יש לתת אקמולי בנר או בסירופ.
  • ניתן להוסיף טיפות הומיאופתיות המגבירות את קרישת הדם, ומפחיתות את הטראומה הנפשית - בתיאום עם רופא הומיאופאת. 

פורסם לראשונה 05/03/2005 23:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברית מילה. סכנת סיבוכים קשים (צילום אילוסטרציה)
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים